המרכז לפיתוח ותמיכה במעבדות בית הספר

English שלחו לחבר

המרכז לפיתוח ותמיכה במעבדות הביולוגיה בבתי הספר

השתלמות ביולוגיה מולקולרית "מתאוריה למעשה" ינואר 2018

המרכז לפיתוח ותמיכה במעבדות הביולוגיה בבתי הספר, נמצא בבית ספר לחינוך באוניברסיטת בר אילן.

המרכז הינו   חדשני ויחודי  בארץ ובעולם היות ומשלב  בין פיתוח תוכניות לימוד בנושאי ההוראה במעבדה  הביולוגית ועבודות חקר לבין  הדרכה תמיכה ואספקת חומרים לעבודת המעבדה.

צוות המרכז כולל הנהלה אקדמית, צוות אקדמי של אוניברסיטת בר אילן , מורות מפתחות, לבורנטיות וצוות מינהלי.

• המרכז מפתח ניסויים חדשים המעשירים באופן קבוע את תכנית הלימודים בביולוגיה, מיישמים רעיונות חדשים וטכנולוגיות חדשות.
  • המרכז מפתח השתלמויות יחודיות למורים וטכנאי מעבדה  לטובת העשרה והתפתחות מקצועית.
  • המרכז תומך באופן שוטף  בצוותי ההוראה בבתי הספר בכל הנוגע לחלק המעשי של תכנית הלימודים בביולוגיה: לימוד ביולוגיה במעבדה ובשדה וביצוע עבודות חקר גם במסגרת הביוחקר, בכל רמות ההוראה.
  • המרכז מבצע מחקרים אקדמיים  ומפרסם מאמרים על חידושים בשיטות, נהלי בטיחות בעבודה עם חומרים וגישות פדגוגיות חדשות.
  • המרכז משמש גם כמרכז אספקה  או השאלה של חומרים  אורגניזמים וציוד הדרושים לביצוע הניסויים.

פעילויות המרכז:

1. ייעוץ ותמיכה לצוותי ההוראה

במרכז לפיתוח ותמיכה במעבדות הביולוגיה בבתי הספר, ניתנים ייעוץ, הדרכה והכוונה למורים לביולוגיה וללבורנטים בבתי הספר (חטיבות הביניים, בתי ספר תיכוניים ומכללות להכשרת מורים), בנושאי ההוראה במעבדה ועבודות חקר.

המרכז תומך בצוותי ההוראה בבתי הספר בכל הנוגע לחלק המעשי של תכנית הלימודים בביולוגיה: לימוד ביולוגיה במעבדה ובשדה וביצוע עבודות חקר גם במסגרת הביוחקר והביודע, בכל רמות ההוראה

כמו כן, ניתנת הדרכה ללבורנטים ולצוות המורים לביולוגיה, בבתי הספר המנויים, בכל הנוגע לביצועם של ניסויים ושימוש בחומרים: הדרכה בדפי הנחייה המצורפים לחומרים, הדרכה בדוא"ל, בטלפון ובמסגרת השתלמויות למורים וללבורנטים.

1. אספקת חומרים

מרכז הפיתוח והתמיכה במעבדות הביולוגיה בבתי הספר משמש גם כמרכז אספקה לחומרים הדרושים לביצוע ניסויים. הכנת החומרים, משלוחם והוראות השימוש בהם נעשים בכפוף להוראות הבטיחות המתפרסמות ע"י משרד החינוך, ועל פי מידע על רעילות חומרים כפי שמובא לידיעתנו עם פרסומם.

במרכז מכינים את כל החומרים הדרושים, שוקלים, אורזים ושולחים לבתי הספר המנויים כמויות מתאימות של חומרים יקרים, כגון: אנזימים, תרביות חיידקים ופטריות, הורמונים אחדים וערכות לביצוע בדיקות שונות,  הדרושים לביצוע ניסויים.

1. פיתוח מדעי

במרכז מפותחים באופן שוטף חומרי הוראה וניסויים חדשים למעבדות הביולוגיה בנושאי ההוראה השוטפים ובנושאי העשרה מתקדמים.

אנשי צוות המרכז מפרסמים מאמרים על חידושים בשיטות, נהלי בטיחות בעבודה עם חומרים וגישות פדגוגיות חדשות. אודות לפעילות הפיתוח זוכים המורים ועובדי המעבדה להתעדכן בניסויים חדישים ורעיונות חדשניים להפעלה בבית הספר.

1. השתלמויות

במרכז מפותחות ומתבצעות השתלמויות יחודיות למורים ולבורנטים.

השתלמויות לבורנטים: שיטות מדידה, ביו-חקר, שיטות ביוטכנולוגיות חדשות, נושאי העשרה מגוונים.

השתלמויות מורים: תובנות מבחינת הבגרות, תכנים חדשים מעולם הביולוגיה, ניסויי מעבדה חדשים, כלים ללימוד נושאים ומיומנויות, שיטות לבדיקת תהליכים בביו-חקר, סימולציות לסיטואציות בשיעור.

צוות המרכז:

הנהלה אקדמית:

ד"ר ברוריה אגרסט- יו"ר הנהלת המרכז bruria.agrest@biu.ac.il

פרופ' מיכל ציון- ראש אקדמי michal.zion@biu.ac.il

ד"ר שושי הרמן- מנהלת אקדמית shoshana.herman@biu.ac.il

ד"ר פרחי וקסמן- סגנית מנהלת אקדמית pirchiaw@gmail.com

צוות פיתוח והשתלמויות:

מורות ותיקות ומנוסות בפיתוח תכנים לחטיבות העליונות: גב' אסתי ברזילי, גב' נילי גילוני, גב' אורה הירש, גב' שרה ורטהימר, גב' אפרת לינק.

מורות מובילות לפיתוח תכנים לחטיבות הביניים: גב' אושרה אלוני, גב' לינור אנגל, גב' בילי פרידמן.

צוות מעבדה ומנהלה:

גב' צילה הפנר – מנהלת לוגיסטית.

עובדות מעבדה: גב' רותי ירום, גב' מיכל יעקבי, גב' בטי בלנגה, גב' חמוטל קרוקס.

קישור לאתר המרכז