תואר ראשון בפקולטה לחינוך - הנחיות מחלקתיות

סטודנט/ית יקר/ה, ברוכים הבאים לפקולטה לחינוך ושתהיה שנת לימודים פורייה ומוצלחת

מומלץ מאוד, לגלוש באתר האינטרנט של הפקולטה לחינוך

תוכנית הלימודים

תוכנה"ל כוללת שלוש שנות לימוד. בכל שנה קורסי חובה ובשנים ב' ו- ג' גם קורסי בחירה.

חובה להשתתף בכל קורסי החובה של אותה שנה, כיוון שהם מהווים תנאי להשתתפות בקורסי החובה של השנה שלאחר מכן. במקרים חריגים ניתן לפנות אל יועצת הלימודים, בדוא"ל:toar1.edu@biu.ac.il

קורסי חובה לכל התוכניות המהווים תנאי מעבר לשנה הבאה בציון עובר 66:

שנה א': מחקר כמותי א' ( 77-0300 )

מחקר כמותי ב' (77-0310)

קורסי מבוא של התוכנית (לדוגמא: מבוא לייעוץ חינוכי)

שנה ב': מחקר איכותי (040-77) 1 ש"ש

חינוך מיוחד - החל משנת תשע"ח ניתן להירשם לתעודת הוראה בחינוך מיוחד (כיתות א'-יב'). רישום לתעודת הוראה הוא משנה ב' (הרישום באמצע שנה א').

הסבר על התוכנית ניתן לקבל מגב' ענת אמסלם- ויכמן

בדוא"ל toar1.edu@biu.ac.il או בטלפון 03-5318469

(הוסיפו את המספר לאנשי הקשר שלכם ופנו אלינו גם בלוגו של וואטסאפ Whatsapp)

מכסת השעות הנדרשות לתואר ראשון:

סה"כ ש"ש (שעות שבועיות) הנדרשות:

• דו ראשי מובנה – 25 נ"ז
  • דו ראשי לא מובנה – 27 נ"ז

חישוב נקודות וסיכומן

חישוב הנקודות (ש"ש) מתבצע על ידי סיכום כל הקורסים שנלמדו המזכים ב- ש"ש.

• קורס סמסטריאלי בהיקף של 2 שעות שבועיות = 1 ש"ש.
  • קורס שנתי בהיקף של 2 שעות שבועיות = 2 ש"ש.

לתשומת לבכם:

• ישנם קורסים שנלמדים בהיקף שנתי אך מזכים ב- 1 ש"ש.
  • ישנם קורסי חובה שאינם מזכים בנקודות ש"ש כלל.

חישוב מספר הנקודות הוא על אחריות הסטודנט/ית בלבד!

בבחירת הקורסים יש לשים לב לדרישות הקדם.

• אין אישורי חפיפה על הקורסים בחינוך, למעט בשעות בהם נלמדים קורסים מתוקשבים.
  • לאחר הרישום עליך לבדוק שאכן נרשמת בפועל לכל הקורסים שבהם חויבת ושאליהם התכוונת להירשם.
  • במידה ונתקלתם בבעיה ברישום לקורסים אנא דווחו לנו ישירות בדוא"ל: toar1.edu@biu.ac.il

סטודנטים שנה א'-

• מסלול דו חוגי מובנה - עליכם לבחור התמחות לפי התוכנית הנוספת שקיבלתם

סטודנטים שנה ב' וג' –

• סטודנטים שנה ב' במגמת מנהיגות יש לבדוק שנרשמתם לקורס 7729601+02 ו- 7729701+02

מידע כללי

הקורסים מחקר כמותי א' ומחקר כמותי ב' ושיטות מחקר הינם קורסים מתוקשבים (נלמדים דרך האינטרנט). בשעות הרשמיות של הקורס (יום ה' 10:00-12:00) יעמדו לרשותכם מתרגלים במעבדות המחשב. המפגש הראשון הינו חובה. ניתן להירשם לקורסים אחרים במקביל לשעות אלו (="חפיפה בשעות"), אך אנו ממליצים שלא לעשות זאת.

לתשומת לבכם: במידה ויש קורסים חופפים בין המערכות של המחלקות השונות יש צורך להגיע לייעוץ לסידור המערכת

סטודנט העושה הפסקת לימודים ומחדש לאחר ההפסקה

מחדשי לימודים מחויבים עפ"י תוכנית הלימודים (הידיעון) של השנה שבה חידשו לימודיהם.

שימו לב! במידה באינבר  לא עולה לכם תוכנית הלימודים המתאימה, עליכם להגיע אל המחלקה (בחלון הזמן שנקבע לכם) על מנת לבצע רישום ע"י יועצת.

1. סטודנטים ששינו את מסלול לימודיהם בתוך ביה"ס לחינוך, מחויבים עפ"י תוכנית הלימודים (הידיעון) של השנה שבה ביצעו את השינוי בתוך הפקולטה לחינוך
  2. סטודנטים שעברו ממחלקה אחרת לביה"ס לחינוך מחויבים עפ"י תוכנית הלימודים (הידיעון) של השנה שבה התקבלו לפקולטה לחינוך
  3. במידה ויש קורסים חופפים באותה תוכנית על הסטודנט לבדוק את המערכת מול היועצת לבדיקה לגבי היקף הלימודים.
  4. שימו לב, אין להירשם לקורסי בחירה מעבר למכסת השעות הנדרשת לתואר. כל קורס נוסף כרוך בתשלום. (ניתן ללמוד את קורסי הבחירה גם בשנה ג').
  5. חובת סמינריונים: דו-חוגי- 2 סמנריונים בכל תוכנית (4 ש"ש בכל תוכנית)

הגשות עבודה באיחור

תקנון האוניברסיטה מאשר הגשת עבודה באיחור של עד שנתיים מתום השנה בה נלמד הקורס. סטודנט שאינו עומד בלוח זמנים זה, יחויב להירשם ולהשתתף בקורס/סמינריון אחר. או להירשם ולהשתתף בקורס מחדש.

בחינות במועד מיוחד

יאושרו אף הן עד לטווח של שנתיים. מעבר לכך יהיה על הסטודנט להירשם ולהשתתף בקורס מחדש.

בחינות - ציון קובע

תקנון האוניברסיטה קובע במפורש כי "בכל מקרה של בחינה חוזרת הציון האחרון הוא הקובע".

בקשות לפטורים ע"ס לימודים קודמים

בקשות לפטור ניתן להגיש בטופס מיוחד למדור סטטוס, כשמצורפים אליו, גיליון הציונים חתום ע"י המוסד בו למדתם+סילבוס הקורס המבוקש. (ממולץ לעשות זאת בהקדם האפשרי).

סטודנטים ותיקים (-שנים ב' ומעלה)

1. סטודנטים ששינו את מסלול לימודיהם בתוך ביה"ס לחינוך, מחויבים עפ"י תוכנית הלימודים (הידיעון) של השנה שבה התקבלו לביה"ס לחינוך.

* סטודנטים הלומדים חינוך מיוחד מחויבים עפ"י תוכנה"ל (הידיעון) של השנה שבה התקבלו למגמת חינוך מיוחד. במידה ובאינבר לא עולה לכם תוכנה"ל המתאימה, אנא צרו קשר בהקדם עם ענת ויכמן בדוא"ל: toar1.edu@biu.ac.il או בטלפון 03-5318469 (הוסיפו את המספר לאנשי הקשר שלכם ופנו אלינו גם בלוגו של וואטסאפ Whatsapp)

1. קורסי הבחירה והסמינריונים  (לא קורסי חובה!) מתעדכנים משנה לשנה, לכן הקורסים הרלוונטיים הם אלו המופיעים בידיעון לשנה"ל ,תש"פ. ז"א יתכן שסמינריון/ קורס בחירה יעלה לכם ברשימה במערכת אך לא תוכלו להירשם אליו כי השנה הוא לא מופיע ברשימה קורסי הבחירה/ סמינריונים של התוכנית שלכם.

שנה ג'

1. עליכם לבדוק שסיימתם את כל קורסי החובה עפ"י תוכנה"ל המחייבת אתכם (עיינו סעיפים 1 ו - 2 לסטודנטים ותיקים).  במידה וחסרות לכם שעות (ש"ש) למכסת השעות לתואר יש להשלימן ע"י קורסי בחירה (ראה לעיל סעיף "מכסת השעות הנדרשות לתואר ראשון").

2. במידה והמערכת לא מאפשרת לכם להירשם למספר קורסי הבחירה הנדרשים לכם למכסת נקודות הזכות לסיום התואר, עליכם ליצור קשר עם המחלקה באמצעות הדוא"ל.

חישוב מס' הנקודות לתואר הוא באחריות הסטודנט/ית!

ב ב ר כ ה,

ענת אמסלם- ויכמן, יועצת תואר ראשון ותעודת הוראה בחינוך מיוחד