מרכז סאל ואן-גלדר

מרכז סאל ואן- גלדר להוראת השואה נוסד ב-1989, במסגרת בית-הספר לחינוך של אוניברסיטת בר-אילן
על-ידי פרופ' חנה יעוז. המרכז הוקם הודות לקרן שתרמה משפחת ואן-גלדר מהולנד, בראשותו של ד''ר באס ואן-גלדר, בסיוע ד"ר שמעון אוחיון. פעילות המרכז נועדה להנציח שמו של אבי המשפחה סאל ואן-גלדר, שהיה ניצול שואה, אשר פעל במחתרת ההולנדית בימי מלחמת העולם השנייה.

המרכז מקיים ימי עיון שנתיים למורים ולחוקרים, מפיק ערכות לימוד ואנתולוגיות למורים ולתלמידים, ומשתתף בספרי מחקר עיוניים בנושא ספרות השואה ודרכי הוראתה. כמו כן מקיים המרכז קשרים עם מכונים נוספים באוניברסיטה ומחוצה לה, לשם פעילות משותפת בנושא חקר השואה והוראתה. פרופ' חנה יעוז מקיימת, במסגרת המרכז, פרוייקט מולטי-מדיה : ראיונות עם סופרים ומשוררים ניצולי שואה ועם בני-ניצולים, באולפן הטלוויזיה של ביה''ס לחינוך. ההקלטות והטקסטים המתומללים משמשים לצורכי הוראה ומחקר.

לינק לאתר סאל ואן-גלדר

תאריך עדכון אחרון : 03/03/2014