אבחון מת"ל (מרכז חדד)

מת”ל היא מערכת ממוחשבת של מבחנים ושאלונים סטנדרטיים שפותחה על ידי המרכז הארצי לבחינות והערכה ונועדה לאבחן את לקויות הלמידה השכיחות – דיסלקסיה, דיסקלקוליה ודיסגרפיה – וכן להעריך את הסבירות לקיום הפרעת קשב וריכוז.

• מיועד למועמדים למוסדות להשכלה גבוהה וסטודנטים הלומדים בהם (קביל בכל המוסדות ולבחינה הפסיכומטרית).
בעמוד זה:

למי מיועד האבחון?

מי שאובחנו בעבר כבעלי לקות למידה או הפרעת קשב וריכוז, או שיש להם קשיים ניכרים באחד או יותר מהתחומים הבאים: קריאה, כתיבה, תפקודי שפה אחרים, חשבון, תפקודי קשב וריכוז.

האבחון באמצעות מת"ל מתאים לעונים על המאפיינים הבאים:

• גיל 16 עד 36.
  • שולטים בעברית ברמה של שפת אם.
  • מועמדים להשכלה הגבוהה או תלמידים הלומדים במוסד להשכלה גבוהה.
  • פונים שאינם בעלי מוגבלות פיזית הצפויה להפריע לביצוע מטלות המבחנים בסוללת האבחון (למשל כבדות ראיה, כבדות שמיעה, בעיות מוטוריות).
  • פונים שלא נבחנו באמצעות מערכת מת"ל בשלוש השנים האחרונות.

תהליך האבחון

תהליך האבחון כולל שלוש פגישות: שתי פגישות בנות כשעתיים עד שלוש כל אחת, המיועדות לביצוע מבחני מת"ל שתתקיימנה באוניברסיטת בר אילן. בפגישה השלישית יוצגו ממצאי האבחון והשלכותיו. פגישה זו תתקיים כשישה שבועות לאחר מועד הפגישה הראשונה/ארבעה שבועות ממועד הפגישה האחרונה (האחרון בין השניים). לאחריו יועבר דוח האבחון למאובחן במייל, עם חתימה דיגיטלית.

האבחון באמצעות מת"ל קביל לצורך הגשת בקשה לתנאים מותאמים בבחינות אקדמיות במוסדות להשכלה גבוהה והבחינה הפסיכומטרית. יחד עם זאת יובהר כי המוסדות אינם מחויבים לקבל את ההמלצות. ההחלטה הסופית בדבר מתן ההתאמות שמורה לוועדה מקצועית הפועלת בכל מוסד.

* שימו לב - לבחינת זכאות להתאמות על רקע רפואי (פיזי/נפשי) ניתן לפנות למרכז התמיכה במאל"ו (אם מדובר בפסיכומטרי) או במוסד הלימודים (אם מדובר באבחון המתקיים לאחר שנרשמת ללימודיך).חזרה למעלה

עלות האבחון ותקנון החזרים:

עלות האבחון – 1771 ₪

התשלום מתבצע בשתי פעימות:

• 98 ₪ דמי טיפול. את דמי הטיפול יש להעביר יחד עם שליחת החומרים לבדיקת ההתאמה לאבחון. דמי הטיפול לא יוחזרו גם במקרים בהם לא תואם אבחון.
  • 1673 ₪ עלות אבחון. יש להסדיר את יתרת התשלום לאחר תיאום האבחון ועד המפגש הראשון. ניתן לפרוס את התשלום עד ארבעה תשלומים.

תהליך הגשת הבקשה:

יש לשלוח למרכז חדד את המסמכים הבאים: (הנחיות הההגשה מפורטות מטה)

• שאלון אישי לפונה בלשון זכר / נקבה – את השאלון יש למלא בכתב יד בלבד, בעט או בעיפרון (לא בטאבלט)
  • מילוי ושליחת טופס הצהרה חתום
  • מילוי טופס זמינות לצורך תיאום מפגשים לאבחון (מקוון)
  • צילום תעודת זהות
  • תעודות בית-ספר ובפרט תעודות סיום מכיתות א', ז',  ו-י'
  • תעודת בגרות או גיליון עדכני של ציוני בגרות במקצועות בהם נבחנת עד כה
  • תעודת ציון של הבחינה הפסיכומטרית
  • דוחות אבחון קודמים- חשוב ביותר! (אבחונים דידקטים, פסיכו-דידקטיים, הפרעת קשב וריכוז, קלינאות תקשורת, ריפוי בעיסוק ועוד)
  • אישורים על זכאות להתאמות בבחינות הבגרות (מאתר משרד החינוך) או בבחינה הפסיכומטרית (המכתב שנמסר על ידי מאל"ו)

אישור על תשלום עלות דמי טיפול בפנייה  על סך 98 ₪ חזרה למעלה

לתשלום

ניתן להגיש את החומרים באמצעות שליחת המסמכים הסרוקים לכתובת המייל hadad.center2@biu.ac.il

הנחיות לשליחת המסמכים:

יש לסרוק כל מסמך כקובץ נפרד, בסדר עולה ובכיוון הנכון. ניתן לסרוק באמצעות מחשב או להוריד לטלפון אפליקצית סריקה. אנא הקפידו לייצר מסמכים שלמים (למשל אבחון, שאלון לפונה) ולא שכל עמוד יהיה קובץ נפרד.

• יש לשלוח כקבצי PDF בלבד
  • מסמכים שלא יגיעו בצורה תקינה - לא יועברו להמשך טיפול.

לאחר קבלת המסמכים ניצור קשר ונעדכן האם נמצאתם מתאימים לאבחון מת"ל.

לתשלום

בנוסף יתואם מפגש שלישי, מפגש משוב על תוצאות האבחון והשלמת פרטים חסרים. המפגש ייערך כשעה.

מידע חשוב לקראת המפגשים:

• יש להגיע עם תעודה מזהה על מנת להכנס לאוניברסיטה.
  • פונים הנוטלים תרופות להפרעת קשב ימנעו לנטילתן ביום האבחון.
  • פונים הלוקחים תרופות כלשהן לטווח ארוך, לא יפסיקו את נטילתן אך ידווחו על כך למאבחנת.
  • יש להקפיד להגיע בזמן. במקרים של איחור יתכן שיהיה צורך לתאם פגישה נוספת בעלות של 180 ₪.
  • במקרה של  אי הגעה לאבחון דחיה או ביטול יש לעדכן לפחות שני ימי עבודה לפני המועד שתואםמועמד שלא יודיע בטווח זה- יחויב בתשלום נוסף בסף 200 ₪. קביעת מפגשים מחודשת מותנת בתשלום עבור אי הגעה.
  • חשוב להגיע לכל אחת מהפגישות רעננים וערניים ככל האפשר, אחרי שינה מספקת בלילה הקודם.
  • מרכז חדד מפיק שני מסמכים בלבד: האחד, אישור אודות מועדי האבחון והשני הדוח הסופי של האבחון.

לתשומת לבכם:

חשוב מאוד לבצע את המבחנים כמיטב יכולתכם, המערכת כוללת סדרה של מדדים לזיהוי ביצוע שאינו משקף את מלוא יכולתו של הפונה. במקרה שהתמונה שתתקבל מן האבחון תהיה מוקצנת או בלתי סבירה, המאבחנת לא תוכל לגבש אבחנה ולהמליץ על התאמות וסיוע, וזאת גם אם יש לכם קשיים אמיתיים.

הוראות הגעה:

האבחון ייערך באוניברסיטת בר אילן, בניין חינוך 905, קומה 0, חדר 004.

חובה להגיע עם תעודה מזהה על מנת להיכנס לשטח הקמפוס.

הולכי רגל: ניתן להיכנס משער 5. בכניסה יש לפנות ימינה ולהמשיך בשביל. בפנייה הראשונה לפנות שמאלה. הבניין השני הוא בית הספר לחינוך 905.  יש לעלות לקומה 0.

ניתן להיכנס מכל שער אחר ולהיעזר בשאטלים הפנימיים שבתוך האוניברסיטה אשר יביאו אתכם לבניין 905 (תחנה 15 של השאטל). הנסיעה בשאטל אינה כרוכה בתשלום.

לבאים עם רכב ניתן להחנות בחניון מרכז וואהל או חניון יהודית בקרבת שער 5. החניה בתשלום.

ניתן לכתוב בwaze – חניון מרכז וואהל  או חניון יהודית

צור קשר