מנהיגות וניהול מערכות חינוך - המגמה להשכלה גבוהה

בתאריך 11.02.2024 | ב' באדר תשפ"ד

*ההרשמה למגמה להשכלה גבוהה טרם נפתחה, לפרטים

זמינים למענה על שאלות וייעוץ בדוא"ל או דרך עמוד יצירת קשר

צרו איתנו קשר פנו אלינו לקבלת מידע נוסף בנושא לימודי מנהיגות וניהול מערכות חינוך

מנהיגות וניהול מערכות חינוך | תוכנית לימודים לתואר שני ושלישי

פסקל בן עוליאל
פרופ' פסקל בן עוליאל  | ראשת התוכנית

ראשת התוכנית: פרופ' פסקל בן עוליאל | pascale.benoliel@biu.ac.il
מרכזת אקדמית: ד"ר אנט במברגר | annette.bamberger@biu.ac.il
מתאמת התוכנית: גב' חן גולן  | leadership.edu@biu.ac.il

מטרת המגמה

המגמה להשכלה גבוהה בתוכנית למנהיגות וניהול מערכות חינוך הינה חדשנית בנוף האקדמיה הישראלית. בהובלה של צוות חוקרים ברמה בינלאומית ומנהלים בכירים מנוסים, מגמה זו נועדת להקנות לסטודנטים ידע תיאורטי וכלים פרקטיים בתחום ההשכלה הגבוהה ברמה המוסדית, הלאומית והעולמית. המגמה תעמיק בנבכי המינהל האוניברסיטאי, ניהול ומנהיגות, פוליטיקה ארגונית, גיבוש מדיניות, כלכלה ומימון, יזמות, שינוי ארגוני והאתגרים המגוונים של האקדמיה המודרנית. גישתה הבין-תחומית של המגמה משלבת תכנים מתחומים של מנהיגות, מדיניות, גלובליזציה, כלכלה ומימון, התנהגות ארגונית, פוליטיקה ארגונית ויזמות ארגונית. בכך שואפת המגמה להכשיר אנשי מקצוע עם ידע תיאורטי וכלים מעשיים לנווט ולנהל בתחום ההשכלה הגבוהה המתפתחת ולתרום להתקדמותו, לחדשנותו ולהתמקצעותו.

מטרת המגמה הינה להכשיר את בוגריה למחקר ולתפקידי מנהיגות וניהול במערכת ההשכלה גבוהה בישראל במגוון גופים: אוניברסיטאות ומכללות, סוכנויות ממשלתיות, חברות ייעוץ, איגודים מקצועיים וארגונים לא ממשלתיים.

שימו לב:

ניתן לשלב לימודי תעודה 'קורס דירקטורים מתקדם למנהיגים במערכות חינוך' מטעם אוניברסיטת בר אילן SRI GLOBAL GROUP

לפרטים והרשמה

ניתן לשלב למידה של סמסטר בחו"ל

למידע נוסף

תוכנית הלימודים

הלימודים יתקיימו ביום למידה מרוכז אחת לשבוע (יום שני) בין השעות 14:00-20:00, ימי חמישי בין השעות 14:00-20:00, ובקורסים מרוכזים גמישים במהלך שנת הלימודים.

ישנה אפשרות לסיים את התואר תוך שנה וסמסטר או שנתיים.

המגמה מציעה מסלול עם ובלי תיזה.

תנאי קבלה

• תואר ראשון בממוצע 81 לפחות
  • המועמדים מייעדים עצמם להשתלבות בניהול מערכות חינוך מגוונות בארץ ובחו"ל.
  • תינתן עדיפות למועמדים בעלי רקע לימודי בתחום ניהול/ חינוך, ו/ או ניסיון בתחום.
  • המלצות
  • שליחת קו"ח
  • ראיון אישי (בהתאם לצורך)
  • מומלץ ניסיון מעשי בהשכלה גבוהה

מועמדים ללימודי ניהול מערכות חינוך ומנהיגות שלא למדו קורסים מתחומים כמו  ניהול מערכות חינוך/ ניהול/ חינוך/ יתכן וידרשו להשלמת קורס (בהתאם לרקע והניסיון שברשותם). חיוב בקורס השלמה יעשה ע"י ראשת התוכנית בעת דיון המועמדות.

קורס השלמה: "תיאוריות במנהיגות ובארגון החינוך" קורס הנלמד באופן מתוקשב בסמסטר א' שנה א'. תינתן אפשרות להיבחן בבחינת פטור מקורס ההשלמה לפני תחילת שנה"ל.

אופן הרישום ללימודי ניהול מערכות חינוך ומנהיגות

1. הרישום למגמה זו טרם נפתח. נא להשאיר פרטים בטופס זה ונחזור אליכם כאשר יפתח הרישום.

2שליחת קורות חיים מעודכנים דוא"ל: leadership.edu@biu.ac.il

3. שליחת המלצות: יש לשלוח שתי המלצות - המלצת מעסיק והמלצה אקדמית. (ניתן לשלוח 2 טפסי המלצת מעסיק ללא המלצה אקדמית וכן להפך).

טופס המלצה אקדמית רצוי המלצות ממרצה בקורס אקדמי (עדיפות לסמינריון).

טופס המלצת מעסיק  המלצה מגורם מקצועי שמכיר את המועמד/ת מהתנסות בשדה.

על ההמלצות להגיע ישירות מהממליצים ולא באמצעות המועמדים לקבלה. (יש להעביר לממליצים את טופס ההמלצה עם פרטי המועמד ממולאים בתחילת ההמלצה). על הממליצים לשלוח ישירות לכתובת הדוא"ל:leadership.edu@biu.ac.il

***אלו הן דרישות מינימום ואין בהן התחייבות לקבל כל מועמד העומד בתנאים אלה.***

לכל לשאלה נוספת בעניין תהליך הרישום, פנו למתאמת התוכנית למנהיגות וניהול מערכות חינוך בכתובת הדוא"ל : leadership.edu@biu.ac.il

תאריך עדכון אחרון : 07/03/2024