מנהיגות וניהול מערכות חינוך- תואר ראשון

לחצו כאן לסרטוני מרצים, סטודנטים ובוגרים - מדברים חינוך

קול קורא למשרת חבר/ת סגל בכיר/ה בתחום "מנהיגות, ניהול ומדיניות במערכות חינוך” תשפ"ג

התכנית למנהיגות וניהול מערכות בחינוך

לימודים לתואר ראשון

ראשת התוכנית  – פרופ' אורלי שפירא

g
פלייר מנהיגות וניהול מערכות בחינוך

פיתוח שדרת המנהיגות במערכת החינוך הישראלית היא אתגר לאומי ובינלאומי, כאחד. מנהיגי החינוך מובילים את בתי הספר להצלחה פדגוגית וערכית כאחד. הצלחה זו צריכה לבוא לידי ביטוי גם במסגרות חינוך תומכות כמו: החינוך הבלתי פורמלי, מחלקות חינוך ברשויות המקומיות, עמותות וארגוני חינוך שונים.

התוכנית למנהיגות וניהול מערכות חינוך בפקולטה לחינוך של אוניברסיטת בר אילן מובילה את טיפוח המנהיגות החינוכית במערכת החינוך לצד קידום המחקר האקדמי בתחום הניהול החינוכי והמדיניות החינוכית. התכנית למנהיגות ולניהול מערכות חינוך, המרצים והסגל המנהלי, הינם חלק ממשפחת הפקולטה לחינוך וכולם ביחד מהווים בית חם עם אווירה משפחתית ותומכת המסייעת לכל סטודנט להצליח ולשאוף גבוה. הצטרפו אלינו וביחד נוביל חינוך!

המגמה למנהיגות וניהול מערכות חינוך  - תואר ראשון

*ניתן ללמוד כדו-חוגי או כדו-חוגי מובנה (מקנה 27/25 נ"ז)

המגמה למנהיגות וניהול מערכות חינוך בפקולטה לחינוך היא תוכנית ייחודית, אשר באה לתת מענה לפיתוח דור העתיד של המורים בישראל, הן בחינוך הפורמאלי והן בחינוך הבלתי פורמאלי.

מטרות המגמה:

• מתן כלים וידע לסטודנטים המעוניינים לעבוד ולהתפתח במערכת החינוך, להוביל להישגים, לנהל נכון צוותים חינוכיים ולהיות מנהיגים חינוכיים מובילים.

• פיתוח אנשי מחקר מעולים בתחומי המנהיגות החינוכית על גווניה השונים, שיובילו את המחקר בתחום מערכות החינוך בשנים הבאות.

תוכנית הלימודים והקורסים במנהיגות וניהול מערכות חינוך מתמקדים ב:

*הכרת תשתיות החינוך ומערכת החינוך בישראל,

*הכרת תאוריות מרכזיות בתחום המנהיגות בכלל ובחינוך בפרט,

*הכשרה מעשית במנהל החינוכי ובניהול פיננסי – חינוכי ותקצוב מוסדות חינוך,

*התמודדות עם דילמות ניהוליות במערכת החינוך

במסגרת מגוון קורסי בחירה לומדים הסטודנטים אודות ניהול משאבי אנוש, הערכה והדרכה של מורים, הכשרת מעשית בחינוך בלתי פרומאלי ועוד.

תוכנית נחשונים להוראה

תוכנית נחשונים להוראה הושקה בפקולטה לחינוך של האוניברסיטה בשנת תשע"ג בשיתוף משרד החינוך והקרן והיחידה להכוונת חיילים משוחררים של משרד הביטחון.

מטרת התוכנית

להכשיר צעירים בוגרי שירות צבאי משמעותי, בעלי ניסיון בהדרכה ובקצונה בשרותם הצבאי ובעלי מודעות לשליחות חינוכית וציונית. צעירים  המעוניינים להשתלב בכוחות העתידיים של ההוראה במדינת ישראל ולקחת בה תפקידים מנהיגותיים.

התוכנית משלבת מועמדים מצטיינים, בעלי נתונים גבוהים אשר נבחרים לאחר עמידה בפני ועדת קבלה. וועדה זו  מעריכה את כישוריהם ואת יכולתם לתרום לחיזוק ההוראה והמנהיגות החינוכית במערכת החינוך בישראל.

תוכנית "נחשונים להוראה' מכשירה את הסטודנטים במהלך ארבע שנים שבמהלכן מסיימים הסטודנטים לימודי תואר ראשון, תואר שני ותעודת הוראה בחינוך במקצועות ההוראה מגוונים הנדרשים למערכת החינוך.

במהלך תקופת הלימודים מקבלים הסטודנטים פטור מלא משכר לימוד.

קבלת קהל:

”דלת פתוחה“ בימים א‘, ג‘, ה‘ בשעות 12:00-10:00