חינוך מיוחד - אוטיזם

מטרות התוכנית

הכשרה עיונית ומעשית לעבודה עם ילדים ברצף האוטיזם

מבנה הלימודים:

משך הלימודים כשנתיים, יום בשבוע בכל שנה ועוד חצי יום אחה"צ ללימודי מתודולוגיה באחת מהשנים.

התוכנית כוללת קורסים תיאורטיים ופרקטיקום מעשי בהיקף של כ 6 ש"ש

התלמיד מקבל תואר שני באוטיזם, בביה"ס לחינוך

קהל היעד

מורים בחינוך המיוחד, יועצים, מטפלים או מדריכים בחינוך המיוחד.

בעלי תואר ראשון במקצועות הטיפוליים והפרא רפואיים כגון: פסיכולוגיה, ריפוי בעיסוק, קלינאיות בתקשורת, עבודה סוציאלית, מדעי המוח.

הורים לילדים בספקטרום בעלי תואר ראשון.

נדרש ניסיון בעבודה עם ילדים עם אוטיזם.

תוכנית הלימודים

• קורסים עיוניים: התלמיד לומד קורסים עיוניים בנושאים כגון:   אבחון והתערבות, היבטים נוירולוגיים, תפקוד חברתי-רגשי, מאפיינים סנסו-מוטוריים, תפקוד שפתי-תקשורתי, חינוך מיני, עבודה עם הורים
  • קורסי פרקטיקום: מתמקד בהכשרה מעשית לעבודה טיפולית-חינוכית עם ילדים בגילאי בית הספר ברצף האוטיסטי במוקדים הבאים: תפקוד חברתי-רגשי-תקשורתי כולל לימוד התוכנית "אני בקבוצה";  תפקוד אקדמי-קוגניטיבי כולל הוראה מתקנת; עיבוד חושי וטיפול בהפרעות התנהגות.
  • ימי הלימוד- הקורסים פרוסים על פני יומיים: ראשון וחמישי.
  • משך הלימודים כארבעה סמסטרים (סטודנט המעוניין בכך יכול ללמוד כחמישה סמסטרים, שנתיים וחצי ).
  • בשנה הראשונה יום הלימוד הוא יום ראשון ובשנה השנייה יום הלימוד הוא יום חמישי, ועוד חצי יום לימודים מתודולוגים בשעות אחר הצהרים באחת מהשנים.

ייתכנו שינויים בתוכנית הלימודים ובימי הלימוד לשנה"ל תשפ"א

לצפייה בתוכנית הלימודים לשנה א', תש"פ

לצפייה בתוכנית הלימודים לשנה ב', תש"פ

תנאי קבלה:

• בעלי תואר ראשון בחינוך מיוחד או במקצועות טיפוליים קרובים והפרא רפואיים כגון: פסיכולוגיה, מדעי המוח, מדעי התנהגות, ריפוי בעיסוק, קלינאיות בתקשורת, עבודה סוציאלית וכו'. מאוניברסיטה או מכללה מוכרת בעלי ממוצע ציונים של 87 לפחות
  • ניסיון של שנה לפחות בתחום החינוך המיוחד- אוטיזם
  • המלצות- המלצה אקדמית והמלצת מעסיק
  • ראיון אישי

ביצוע תהליך רישום:

1. יש לשלוח 2 המלצות - המלצת מעסיק, המלצה אקדמית (לסטודנטים שסיימו לימודיהם לתואר מעל לשנתיים יכולים להגיש שתי המלצות מעסיק במקום)
  • טופס המלצה אקדמית-  להורדת הקובץ  לחץ כאן רצוי המלצות ממרצה בקורס אקדמי (עדיפות לסמינריון)
  • טופס המלצת מעסיק -  להורדת הקובץ לחץ כאן המלצה  מגורם מקצועי שמכיר את המועמד/ת מהתנסות בשדה

על ההמלצות להגיע לביה"ס לחינוך, מזכירות תואר שני ישירות מהממליצים ולא באמצעות המועמדים לקבלה

(המועמד ימלא את הפרטים האישיים ע"ג טופס ההמלצה, שימולא ע"י הממליץ ויישלח על ידיו לפי הכתובת המופיעה בטופס ההמלצה).

אפשר לשלוח באחת מהאפשרויות הבאות:

• 1מייל מזכירות תואר שני-  Toar2.Edu@biu.ac.il; meytal.goldberger@biu.ac.il
  • פקס מזכירות תואר שני בחינוך  03-7384123
  • כתובת דואר: אוניברסיטת בר אילן, רמת-גן, מיקוד 5290002 – ביה"ס לחינוך, תואר שני

2. רישום התואר השני יכול להיעשות באחד מהאופנים הבאים:

רישום מקוון באתר בר אילן (ניתן להיעזר במדור שמ"ע 9392*) – או –  רישום על ידי קניית ערכת רישום מהאקדמון באוניברסיטה.

3. יש לשלוח את החומר הנוסף  לוועדה ללימודים מתקדמים, תואר שני:

• אישור סיום לימודים – רשמי ומקורי (חותמת, חתימה ולוגו מוסד הלימודים על אישור הסיום)
  • גיליון ציונים עם ממוצע תואר – רשמי ומקורי (חותמת, חתימה ולוגו מוסד הלימודים על אישור הסיום)
  • קורות חיים מעודכנים
  • צילום תעודת זהות
  • תמונת פספורט

לרישום ללימודי תואר שני באתר האוניברסיטה לחץ כאן

זימון לראיון מותנה בהשלמת כל תהליכי הרישום  ולאחר קבלת כל המסמכים הנ"ל

מועמד העונה על הקריטריונים , יוזמן לראיון אישי.

אלו הן דרישות מינימום ואין בה התחייבות לקבל כל מועמד העומד בתנאים אלה

לפרטים נוספים ניתן לפנות למזכירת התוכנית: meytal.goldberger@biu.ac.il

טלפון 03-5318456

פקס: 03-7384123

שעות מענה טלפוני בימים א'- ה': 11:30-10:30 ו- 14:30-13:30

שעות קבלת קהל בימים א', ד' בין השעות: 14:00-11:30 ובימים ב', ה' בין השעות: .10:30-08:30 .

ביום ג' אין קבלת קהל