מלגת פטור מלאה משכר לימוד ללימודי תעודת הוראה בכפוף לתקנון

אייקון לוח שנה

ההרשמה לשנת תשפ"ה החלה
בתאריך 11.02.2024 | ב' באדר תשפ"ד

אנא עקבו עד פתיחת ההרשמה לשנת תשפ"ה, ובינתיים זמינים למענה על שאלות וייעוץ בדוא"ל או דרך עמוד יצירת קשר

לרישום מקוון באתר בר-אילן  ניתן להיעזר במרכז השירות והגיוס 9392*

צרו איתנו קשר פנו אלינו לקבלת מידע נוסף בנושא לימודי חינוך מיוחד בספקטרום האוטיסטי

תוכנית לימודים לתואר שני ושלישי

ד"ר נופר סוקניק
ד"ר נופר סוקניק | ראשת התוכנית (מ"מ)

ראשת התוכנית: ד"ר נופר סוקניק (ממלאת מקום פרופ' נירית באומינגר-צביאלי) | nufar.sukenik@biu.ac.il
מתאמת התוכנית: גב' מיטל גולדברגר | autism.edu@biu.ac.il

סרטון על התוכנית

מטרות התוכנית

הכשרה עיונית ומעשית לעבודה עם ילדים ברצף האוטיזם

מבנה הלימודים

משך הלימודים כשנתיים, יום בשבוע בכל שנה ועוד חצי יום אחה"צ ללימודי מתודולוגיה באחת מהשנים. התוכנית כוללת קורסים תיאורטיים ופרקטיקום מעשי בהיקף של כ 6 ש"ש

תתקבל תעודת תואר שני באוטיזם של הפקולטה לחינוך, אוניברסיטת בר-אילן

קהל היעד

• מורים בחינוך המיוחד, יועצים, מטפלים או מדריכים בחינוך המיוחד.
  • בעלי תואר ראשון במקצועות הטיפוליים והפרא רפואיים כגון: פסיכולוגיה, ריפוי בעיסוק, קלינאיות בתקשורת, עבודה סוציאלית, מדעי המוח.
  • הורים לילדים בספקטרום בעלי תואר ראשון.

נדרש ניסיון בעבודה עם ילדים עם אוטיזם.

תוכנית הלימודים

קורסים עיוניים:
התלמיד לומד קורסים עיוניים בנושאים כגון: אבחון והתערבות, היבטים נוירולוגיים, תפקוד חברתי-רגשי, מאפיינים סנסו-מוטוריים, תפקוד שפתי-תקשורתי, חינוך מיני, עבודה עם הורים

קורסי פרקטיקום:
מתמקדים בהכשרה מעשית לעבודה טיפולית-חינוכית עם ילדים בגיל הרך ובגילאי בית הספר ברצף האוטיסטי במוקדים הבאים: תפקוד חברתי-רגשי-תקשורתי כולל לימוד תכניות חברתיות שונות המותאמות לגיל הרך, לגילאי בית הספר ולרמות תפקוד שונות (נמוך-גבוה); תפקוד אקדמי-קוגניטיבי כולל הוראה מתקנת , יכולות טרום אקדמיות לגיל הרך ויכולות קוגניטיביות; עיבוד חושי וטיפול בהפרעות התנהגות.

• את ההכשרה המעשית בקורסי הפרקטיקום ניתן לשלב במהלך העבודה הרציף במסגרות השונות.

כתבה שפורסמה בN12:
פותח מודל מצליח לשילוב ילדים אוטיסטים בחברת בני גילם (PPSI)

ימי הלימוד

• הקורסים פרוסים על פני יומיים: ראשון וחמישי.
  • משך הלימודים כארבעה סמסטרים (סטודנט המעוניין בכך יכול ללמוד כחמישה סמסטרים, שנתיים וחצי ).
  • בשנה הראשונה יום הלימוד הוא יום ראשון ובשנה השנייה יום הלימוד הוא יום חמישי, ועוד חצי יום לימודים מתודולוגים בשעות אחר הצוהרים באחת מהשנים.

ייתכנו שינויים בתוכנית הלימודים ובימי הלימוד

תשפ"ד - התוכנית אינה סופית וייתכנו שינויים (כפוף לאישורי רשויות האוניברסיטה).

תוכנית הלימודים תשפ"ד- שנה ב' למתחילים בתשפ"ג

תוכנית הלימודים תשפ"ד

תנאי קבלה

• בעלי תואר ראשון בחינוך מיוחד או במקצועות טיפוליים קרובים והפרא רפואיים כגון: פסיכולוגיה, מדעי המוח, מדעי התנהגות, ריפוי בעיסוק, קלינאיות בתקשורת, עבודה סוציאלית וכו'. מאוניברסיטה או מכללה מוכרת בעלי ממוצע ציונים של 87 לפחות
  • התוכנית מתאימה גם להורים לילדים על רצף האוטיזם בעלי תואר ראשון עם עדיפות למקצועות החינוכיים-טיפוליים.
  • נדרש ניסיון בעבודה עם ילדים עם אוטיזם
  • המלצות- המלצה אקדמית והמלצת מעסיק
  • ראיון אישי

אופן הרישום

1. רישום מקוון לתואר שני באתר בר-אילן ניתן להיעזר במרכז השירות והגיוס 9392*

• שימו לב לרשימת המסמכים הנדרשים בעמוד ההרשמה. ניתן לסיים את הרישום גם ללא צירוף המסמכים ולהשלים את הגשת המסמכים בשלב מאוחר יותר. עם זאת, חשוב לשלוח את המסמכים בהקדם על מנת שהבקשה תטופל.
  • כתובת למשלוח דואר: אוניברסיטת בר אילן, רמת-גן, מיקוד 5290002, בית הספר ללימודים מתקדמים, המדור לתואר שני.
  • העברה ידנית: בניין  403, בקומת הכניסה מצד ימין.

2שליחת קורות חיים מעודכנים דוא"ל: autism.edu@biu.ac.il

3שליחת המלצות: יש לשלוח שתי המלצות - המלצת מעסיק והמלצה אקדמית. סטודנטים שסיימו לימודיהם לתואר לפני מעל לשנתיים, יכולים להגיש שתי המלצות מעסיק במקום.

טופס המלצה אקדמית רצוי המלצות ממרצה בקורס אקדמי (עדיפות לסמינריון).

טופס המלצת מעסיק  המלצה מגורם מקצועי שמכיר את המועמד/ת מהתנסות בשדה.

על ההמלצות להגיע ישירות מהממליצים ולא באמצעות המועמדים לקבלה. (יש להעביר לממליצים את טופס ההמלצה עם פרטי המועמד ממולאים בתחילת ההמלצה). על הממליצים לשלוח ישירות לכתובת הדוא"ל:  autism.edu@biu.ac.il

4. מילוי שאלון למועמד

5. ראיון - מועמד העונה על הקריטריונים, יוזמן לראיון אישי. זימון לראיון מותנה בהשלמת כל תהליכי הרישום (1-4) ולאחר קבלת כל המסמכים הנ"ל.

***אלו הן דרישות מינימום ואין בהן התחייבות לקבל כל מועמד העומד בתנאים אלה.***

לכל לשאלה נוספת בעניין תהליך הרישום, פנו למתאמת התוכנית לחינוך מיוחד בספקטרום האוטיסטי בכתובת הדוא"ל :  autism.edu@biu.ac.il

לפרטים נוספים וקבלת קהל

לפרטים נוספים ניתן לפנות למזכירת התוכנית: autism.edu@biu.ac.il | טלפון 03-5318444