אירועים

כנס בינלאומי בנושא "רב-תרבותיות, גיוון והכלה: הרחבת נגישות והשתתפות במערכות חינוך" התקיים בתאריך 15.05.2023, בפקולטה לחינוך בהובלת הדיקנית פרופ' זהבית גרוס. הכנס היווה אירוע ראשון מתוך סדרת אירועים בנושא גיוון הכלה ושוויון במערכות חינוך. ד"ר פסקל בן עוליאל, הייתה יו"ר הכנס וד"ר אורנית ספקטור-לוי וד"ר אנט במברגר היו חברות הוועדה האקדמית. הכנס עסק באתגרים המגוונים ובדרכי פעולה לקידום רב-תרבותיות, הכלה ושוויון בהשכלה הגבוהה. מטרת הכנס הייתה להעמיק את ההבנה בנוגע להתערבויות מבוססות מחקר שהצליחו בשיפור הגיוון וההכלה במוסדות להשכלה גבוהה וכן בפיתוח רשת מבוססת ידע ליישום מדיניות ופרקטיקות חדשניות להתמודדות עם אתגרי הרב-תרבותיות.

קולאז' תמונות מייצגות מהכנס

הכנס כלל הרצאות חוקרים אורחים מחו"ל - מבריטניה (פרופ' ליאם גיירון מאוניברסיטת אוקספורד) איטליה (פרופ' סילביה גואטה  מאוניברסיטת פירנצה) אוסטרליה (פרופ' סוזן רוטלנד מאוניברסיטת סידני) ופולין (פרופ' אנה בלס מאוניברסיטת אדם מיציקביץ בפוזנן). בכנס השתתפו גם חוקרות אורחות מאוניברסיטת חיפה (ד"ר עדי ספיר) וסמינר הקיבוצים (ד"ר שמחה גתהון) ופוסטרים מחוקרים מבר-אילן, מאוניברסיטה העברית ומאוניברסיטת בן גוריון. תכנית הכנס כללה גם דברי מגיבים ביניהם פרופ' מלכה שפס שהיא חרדית ששימשה כדיקנית הפקולטה למדעים מדויקים ואף פאנל סטודנטים לתארים מתקדמים, המייצגים מיעוטים תרבותיים בהשכלה הגבוהה בחברה הישראלית, אשר שיתפו באתגרים שהם חווים במהלך לימודיהם.

יותר מ-200 סטודנטים, וחברות וחברי הסגל האקדמי של הפקולטה לחינוך השתתפו בכנס. זה היה ארוע הצדעה לנושא. האווירה ששררה בכנס הייתה מרוממת לב. הסטודנטים העולים החדשים, החרדים והערבים שהציגו את הפוסטרים בלטו בנוכחותם ונראותם והיה מיוחד לשמוע בחלל המתחם שבו התקיים הכנס, שהיה הומה אדם, פרט לעברית את השפות ערבית, צרפתית, אנגלית, רוסית ואפילו יידיש.

פרופ' גרוס, דקנית הפקולטה לחינוך מינתה את דר' פסקל בן עוליאל לשמש כנציבת הפקולטה לנושא מגוון והיא תמשיך בפעילות ענפה בתחום הזה. לדעתה של פרופ' גרוס: ”הכנס הינו יום האחדות בהשכלה הגבוהה שמטרתו לייצר שיח מאחד בין קבוצות שונות של סטודנטים המגיעים מכלל מגזריה של החברה הישראלית ומטרתו לתת לסטודנטים השקופים המגיעים מהפריפריה החברתית נראות, להפוך אותם לשגרירים של שינוי חברתי ולפתח סדרת מחקרים כמותניים ואיכותיים בנושא החשוב הזה של הכלה ומגוון״ .

הכנס נעשה בתמיכת תקוה ישראלית באקדמיה וסגנית הנשיא לענייני מחקר.

קישור לחוברת הדיגיטלית

יצירת קשר