חינוך מיוחד עם התמחות במוגבלות שכלית

להרשמה

חינוך מיוחד עם התמחות במוגבלות שכלית:

ראש התוכנית: פרופ' חפציבה ליפשיץ

מייל:hefziba.lifshitz@biu.ac.il

הלימודים בהתמחות לתואר שני במוגבלות שכלית,

עפ"י חוק החינוך המיוחד החדש יוכל כל הורה לבחור את בית הספר של ילדו. כלומר מעתה ואלך גם אוכלוסיות מורכבות כגון: תלמידים עם מוגבלות שכלית התפתחותית ועם רמה גבולית ילמדו במסגרות החינוך הרגיל.

באמנת האו"ם למען זכויות האדם המוגבל (2006) נכתב: "יש לאפשר לאנשים עם מוגבלויות לפתח את מירב האפשרויות הגלומות באישיותם' כישרונותיהם ויצירתיותם ובכישוריהם השכליים והפיזיים" . התמחות האקדמית לתואר שני נועדה לשנות את עמדות אנשי המקצוע (מורים/ גננות/אנשי מקצוע פארא-רפואיים/עוס"ים ואחרים) כלפי היכולות הגלומות בתלמידים ובוגרים עם מוגבלות שכלית ורמה גבולית, לציידם במידע תאורטי ואמפירי לגבי היכולות של בעלי מ"ש על מנת לסייע להם לפתח את כישוריהם הקוגניטיביים בהתאם לעקרונות האמנה. המוגבלות השכלית היא פרופסיה ייחודית ועבודה בתחום זה דורשת רכישת ידע  תיאורטי, אסטרטגיות וכלים על מנת לממש את הפוטנציאל הטמון באוכלוסיה זו.

מטרות התואר רכישת תאוריות חדשניות בתחום החינוך, הגניטיקה ומדעי המוח הרלוונטיים לתחום המוגבלות השכלית. כמו כן מקנה התכנית ידע בתחומי שפה וחשיבה של אנשים עם מ"ש, אבחון קשיי קריאה ופיתוח תכנית התערבות, בעיות חברתיות ורגשיות ואוטיזם ועוד. בוגרי המגמה משמשים בתפקידי מפתח במערכת המוגבלות השכלית, הכוללים תפקידי הדרכה מקצועית ותפקידי ניהול ורכזי תכניות קידום במסגרות לאנשים עם מש. .

תוכנית הלימודים :

.התוכנית כוללת  קורסים תיאורטיים בהם:  מנגנוני שימור ופיצוי באוכלוסייה עם מוגבלות שכלית, תסמונות, מוח וקוגניציה, הפרעות זיכרון, תפקוד חברתי-רגשי והיבטים נוירולוגיים בתפקוד שפתי- תקשורתי ואוטיזם . כמו כן  כוללת ההתמחות 3 פרקטיקומים – התנסות ייחודית בעבודה עם ילדים ובוגרים עם מוגבלות שכלית ( כולם מתבצעים בתוך כתלי האוניברסיטה):

• פרוייקט "עוצמות" – העשרה אקדמית לבוגרים עם מוגבלות שכלית התפתחותית.
  • "מרכ ז בייקר" - הקניית סיפור בספר אלקטרוני לילדים צעירים עם מוגבלות שכלית.
  • איתור  קשיי קריאה באוכלוסיה עם מוגבלות שכלית

קהל היעד: מורים ויועצים, גננות, פסיכולוגים, קלינאיות תקשורת ובוגרי תואר ראשון בכל המקצועות של מדעי החברה והרוח. אין צורך בניסיון בעבודה בחינוך המיוחד.

תוכנית לימודים לשנה א' תשע"ט

תוכנית לימודים לשנה ב' תשע"ט

למתקבלים לשנת תשע"ט, הלימודים מתפרסים על פני שנתיים, 4 סמסטרים. קורסי התוכנית נלמדים בשנה א' ביום חמישי ובשנה ב' ביום ראשון.

ייתכנו שינויים בתוכנית הלימודים ובימי הלימוד לשנה"ל תש"פ

מסלולים: מסלול מחקרי עם תזה* ( 18 ש"ש); מסלול יישומי  ללא תזה (22 ש"ש).

* אפשרות למענק מחקר בן 7000 ₪ מקרן שלם על פי הקריטריונים המופיעים באתר הקרן. פרטים ניתן לקבל אצל פרופ' ליפשיץ

פתיחת התכנית מותנת במספר הנרשמים

תנאי קבלה:

• בעלי תואר ראשון בחינוך מיוחד או במקצועות טיפוליים קרובים והפרא רפואיים  (פסיכולוגיה, מדעי המוח, מדעי התנהגות, וכו') מאוניברסיטה או מכללה מוכרת בעלי ממוצע ציונים של 85 לפחות
  • רצוי ניסיון בתחום החינוך, חינוך מיוחד
  • המלצות- המלצה אקדמית והמלצת מעסיק
  • ראיון אישי

ביצוע תהליך רישום:

1. לרישום ללימודי תואר שני באתר האוניברסיטה

2. יש לשלוח 2 המלצות - המלצת מעסיק, המלצה אקדמית (לסטודנטים שסיימו לימודיהם לתואר מעל לשנתיים יכולים להגיש שתי המלצות מעסיק במקום)

טופס המלצה אקדמית-   לחץ כאן רצוי המלצות ממרצה בקורס אקדמי (עדיפות לסמינריון)

טופס המלצת מעסיק -  לחץ כאן המלצה  מגורם מקצועי שמכיר את המועמד/ת מהתנסות בשדה

על ההמלצות להגיע לביה"ס לחינוך, מזכירות תואר שני ישירות מהממליצים ולא באמצעות המועמדים לקבלה

(המועמד ימלא את הפרטים האישיים ע"ג טופס ההמלצה, שימולא ע"י הממליץ ויישלח על ידיו לפי הכתובת המופיעה בטופס ההמלצה).

אפשר לשלוח באחת מהאפשרויות הבאות:

1. מייל מזכירות תואר שני- Toar2.Edu@biu.ac.il

פקס מזכירות תואר שני בחינוך  03-7384123

כתובת דואר: אוניברסיטת בר אילן, רמת-גן, מיקוד 5290002 – ביה"ס לחינוך, תואר שני

2. יש לשלוח את החומר הנוסף  לוועדה ללימודים מתקדמים, תואר שני:

• אישור סיום לימודים – רשמי ומקורי (חותמת, חתימה ולוגו מוסד הלימודים על אישור הסיום)
  • גיליון ציונים עם ממוצע תואר – רשמי ומקורי (חותמת, חתימה ולוגו מוסד הלימודים על אישור הסיום)
  • קורות חיים מעודכנים
  • צילום תעודת זהות
  • תמונת פספורט

זימון לראיון מותנה בהשלמת כל תהליכי הרישום  ולאחר קבלת כל המסמכים הנ"ל

מועמד העונה על הקריטריונים , יוזמן לראיון אישי.

אלו הן דרישות מינימום ואין בה התחייבות לקבל כל מועמד העומד בתנאים אלה

לפרטים נוספים ניתן לפנות למזכירת התוכנית: sharon.haklay@biu.ac.il

טלפון 03-5318456

פקס: 03-7384123

שעות מענה טלפוני בימים א'- ה': 11:30-10:30 ו- 14:30-13:30

שעות קבלת קהל בימים א', ד' בין השעות: 14:00-11:30 ובימים ב', ה' בין השעות: .10:30-08:30 .

ביום ג' אין קבלת קהל