תוכנית נחשונים להוראה

שלחו לחבר
כנס זום

מטרת תוכנית נחשונים

להכשיר את הכוחות העתידיים של בעלי תפקידי מנהיגות במערכת הבית ספרית ברמות השונות: מנהלים, מנהיגות הביניים: רכזים - מקצוע ושכבות, וצוותים מובילים, זאת לצד הכשרת הבוגרים להוראה במגוון מקצועות נדרשים למערכת החינוך. ייעודה של התוכנית הוא ליצור שדרת מנהיגות – ניהולית, ייחודית, צעירה ומובילת חזון ודרך למערכת החינוך בישראל.

קהל יעד

התוכנית פונה לצעירים, בוגרי/ות שירות צבאי משמעותי, בתפקידי  פיקוד, הדרכה, קצונה ולוחמה וכן בוגרי/ות שירות לאומי- בשירות משמעותי בתפקידי מנהיגות בתחום החינוך, הדרכה, ביטחון ובריאות, שהפגינו כישורים מנהיגותיים במהלך שירותם, והמעוניינים להשתלב במערכת החינוך בתפקידים של הוראה והובלה מנהיגותית.

לתוכנית מתקבלים מועמדים מצטיינים, בעלי נתונים גבוהים בבחינה פסיכומטרית (600 ומעלה) ותעודת בגרות (בציון 100 ומעלה). המועמדים נדרשים לעמוד בפני ועדת קבלה שתבחן את יכולותיהם המנהיגותיות, תקשורתם הבינאישית ואת נכונותם לתרום לחיזוק ההוראה והמנהיגות הבית ספרית בתפקידים השונים.

מועמד

מאפייני תוכנית 'נחשונים להוראה'

במסגרת התוכנית הסטודנטים מוכשרים במהלך ארבע שנים: (א) ללימודי תואר ראשון במסלול דו ראשי (מנהיגות וניהול בחינוך + מקצועות נדרשים בהוראה כמו: פיסיקה, כימיה, מתמטיקה, ביולוגיה, אנגלית, ערבית, לשון ותנ"ך לחינוך הממלכתי), (ב) תואר שני בתחומי המנהיגות/ הוראת המדעים ו (ג) תעודת הוראה בחינוך במקצועות הנ"ל.

במהלך הלימודים מוכשרים הסטודנטים ברמה האקדמית הגבוהה ביותר במחלקות האוניברסיטאיות ובכך מובטחת רמתם המקצועית ואיכותם כמורים מובילים לעתיד.  הסטודנטים אף זוכים ללווי אישי ולהעצמה קבוצתית בתחום המנהיגות בכלל והמנהיגות החינוכית בפרט במסגרת של קורסים ופעילויות ייחודיות רק להם. תלמידי נחשונים מורגשים ביותר בקמפוס והם פעילים נמרצים באגודת הסטודנטים ובהפעלת פרויקטים חברתיים ייחודיים. חלק לא מבוטל מן הסטודנטים זכו בהוקרה על הישגיהם הלימודים וחלקם אף נבחרו להיות מצטייני דיקאן ומצטייני רקטור במחלקות בהם הם לומדים.

ההטבות הייחודיות למשתתפי התוכנית

התוכנית הינה תוכנית מלגות שבה מקבלים הסטודנטים פטור מלא משכר לימוד, באמצעות מענק מותנה של משרד החינוך ומלגת מפעל הפיס.

הבוגרים שלנו נושאים בתפקידי מנהיגות בית ספריים כבר בשנים הראשונות לעבודתם (חינוך כתה, תפקידי ריכוז, הדרכה, הגשה לבגרויות וסגנות בית ספר). בשל שביעות הרצון הגבוהה מאיכותם האקדמית ותקשורתם הבינאישית, בידנו פניות רבות של מנהלי בתי ספר המצפים בקוצר רוח לקלוט את בוגרי התוכנית הייחודית.

בנוסף להלוואה המותנית המוענקת על ידי משרד החינוך יכולים המתקבלים לתוכנית, ובעלי נתונית הצטיינות יתרה, לקבל מלגה נוספת דרך תוכנית אילנות של האוניברסיטה, לפרטים באתר "אילנות": https://www1.biu.ac.il/ilanot

גלריית תמונות

יצירת קשר

הרב ד"ר אהרן בוזגלו – מרכז התוכנית abuzaglo@gmail.com