שלחו לחבר

תוכנית נחשונים
לחצו לפתיחת פלייר
נחשונים להוראה

תוכנית 'נחשונים להוראה'- מנהיגים חינוך, יוצרים עתיד!

תוכנית 'נחשונים להוראה' הינה פרויקט משותף לבית הספר לחינוך, למשרד החינוך ולקרן וליחידה להכוונת חיילים משוחררים של משרד הביטחון. התוכנית מציינת השנה עשור להקמתה!

מטרת התוכנית

להכשיר את עתודת המנהיגות במערכת החינוך ברמות השונות (מנהלי בתי ספר, רכזים, צוותים מובילים ובעלי תפקידים). זאת, לצד הכשרת הבוגרים להוראה במגוון מקצועות נדרשים למערכת החינוך*. ייעודה של התוכנית הוא ליצור מנהיגים מובילים, ייחודים, יצירתיים וצעירים המובילים חזון ודרך למערכת החינוך בישראל.

*מקצועות נדרשים – לדוג', אנגלית, לשון, מתמטיקה, לשון עברית, תנך, ביולוגיה, מחשבים, פיזיקה, כמיה, מוזיקה, גיאוגרפיה,

קהל יעד

התוכנית פונה לצעירים/ות, בוגרי/ות שירות צבאי משמעותי, בתפקידי  פיקוד, הדרכה, קצונה ולוחמה שהפגינו כישורים מנהיגותיים במהלך שירותם והמעוניינים להשתלב במערכת החינוך בתפקידים של הוראה והובלה מנהיגותית.

תנאי הקבלה

• בגרות בציון 100 ומעלה  או ציון פסיכומטרי 600 ומעלה או  ממוצע שקלול אוניברסיטאי בין ציוני הבגרות לציון הפסיכומטרי המעיד על פוטנציאל מצוינות לפי שיקולי הפקולטה לחינוך.
  • עמידה בפני ועדת קבלה - ראיון אישי ובדיקת התאמה לדרישות התוכנית.
  • המלצות מהשירות הצבאי ומפעילות חברתית וקהילתית.
  • התוכנית מיועדת לבוגרי שירות צבאי עד 5 שנים מתום השירות.

מסלול הלימודים

• לימודי תואר ראשון במסלול דו ראשי (מנהיגות וניהול בחינוך + מקצועות נדרשים בהוראה כמו: פיסיקה, כימיה, מתמטיקה, ביולוגיה, אנגלית, ערבית, לשון ותנ"ך לחינוך הממלכתי),
  • תואר שני בתחומי המנהיגות/ הוראת המדעים.
  • לימודי תעודת הוראה בחינוך במקצועות הנ"ל.
  • השתתפות בתוכנית העשרה אקסטרה ייחודית (ללא תוספת תשלום) הכוללת מפגשים עם אנשי שטח סיורים ופעילויות.
  • אפשרות שילוב קורס דירקטורים מתקדם למנהיגים במערכות חינוך המוכר לחובות האקדמיות במסגרת הלימודים, המקנה תעודה מטעם אוניברסיטת בר אילן ומטעם איגוד הדירקטורים בישראל.

מלגות למימון הלימודים

הסטודנטים המתקבלים זכאים למימון שכר הלימוד בגובה 72,000 ₪. המימון ניתן בשתי מלגות:

• מלגת מענק מותנה של משרד החינוך על סך 8000 ₪ מידי שנה.
  • מלגת מפעל הפיס (מותנה בהתנדבות) על סך 10,000 מידי שנה.

בנוסף למלגות אלו ניתן לקבל מלגה נוספת דרך תוכנית אילנות של האוניברסיטה לבעלי הצטיינות יתרה, לפרטים באתר אילנות: https://www1.biu.ac.il/ilanot

אז למה ללמוד בנחשונים להוראה ?

• תוכנית מרוכזת של תואר ראשון, שני ותעודת הוראה ב 4 שנים (במקום 6 שנים).
  • הלימודים במסלול דו חוגי המאפשר המשך לימודים לתארים מתקדמים (לדוג', דוקטורט) ועבודה בכל אחד מתחומי החוגים הנלמדים (במכללות, ההתמחות במקצוע הוראה אינה עומדת כתואר בפני עצמו).
  • אפשרות לשילוב תזה  (עבודת מחקר בהפחתת קורסים) למצטיינים באותו פרק זמן של   הלימודים.
  • התקדמות מטאורית במערכת החינוך – מינוי לתפקידי מנהיגות בבית הספר כבר מהשנה הראשונה לעבודה (מקנה שכר גבוה יותר בגין גמול תפקיד).
  • לתוכנית 100% השמה – הסטודנטים מבוקשים מאוד בשטח.
  • עדיפות בשיבוץ למשרה במאגרי משרד החינוך.
  • מתקבלים לעבודה עם תואר שני ותעודת הוראה- ומקבלים דרגת שכר גבוהה יותר החל מהשנה הראשונה.
  • רישיון הוראה ללמד גם כיתות יא' ויב' ולהגיש לבגרות (מאפשר שכר גבוה יותר) ללא השלמות לימודים נוספות (במכללות, רישיון ההוראה עד כיתה י').
  • מצטרפים לאתגר ההוראה והניהול, משפיעים מבפנים על מערכת החינוך, שותפים להצמחת דור העתיד בישראל. עבודה עם סיפוק ומשמעות ערכית ותרומה לחברה.
  • שותפים לקבוצת חברים איכותית (נטוורקינג) המלווה לאורך שנים, לליווי אישי ולהעצמה.
  • שותפים בפעילות העשרה ייחודית חווייתית הכוללת – פעילויות גיבוש, סימולציות, מפגש עם אנשי שטח, מנהלים, ראשי רשויות, סיורים בבתי ספר ובגופים מובילי חינוך.

קצת על הסטודנטים שלנו

• תלמידי נחשונים מורגשים ביותר בקמפוס והם פעילים נמרצים באגודת הסטודנטים ובהפעלת פרויקטים חברתיים ייחודיים.
  • מרבית הסטודנטים בנחשונים זכו בהוקרה על הישגיהם הלימודים, וחלקם אף נבחרו להיות מצטייני דיקאן ומצטייני רקטור במחלקות בהם הם לומדים.
  • הבוגרים שלנו נושאים בתפקידי מנהיגות בבתי הספר כבר בשנים הראשונות לעבודתם (חינוך כתה, תפקידי ריכוז, הגשה לבגרויות וסגנות בית ספר).
  • שביעות הרצון הגבוהה מאיכותם האקדמי ומאישיותם מביאה אלינו פניות רבות של מנהלי בתי ספר המצפים בקוצר רוח לקלוט את בוגרי התוכנית.

לפרטים ויצירת קשר

הרב ד"ר אהרן בוזגלו – מרכז התוכנית abuzaglo@gmail.com

גב' ענת ויכמן- אמסלם- יועצת מנהלית לתוכנית נחשונים בתואר ראשון. טלפון- 03-5318469, דוא"ל - Anat.Waichman@biu.ac.il

קישור לסרטון גבע יפתח בוגר תוכנית נחשונים