המסלול לתעודת הוראה במדעי החברה

מלגת פטור מלאה משכר לימוד ללימודי תעודת הוראה בכפוף לתקנון

ד"ר גילה זלכה
ד"ר גילה זלכה | ראשת המסלול

ד"ר גילה זלכה היא חוקרת, מרצה וראש המסלול לתעודת הוראה במדעי החברה; סוציולוגיה, פסיכולוגיה, תקשורת, כלכלה, מדעי המדינה ואזרחות, חינוך פיננסי, קרימינולוגיה ואנתרופולוגיה.

על המסלול

במסלול להוראת מדעי החברה לומדים כיצד ללמד מקצועות רבים כגון: סוציולוגיה, פסיכולוגיה, תקשורת, כלכלה, מדעי המדינה ואזרחות, חינוך פיננסי, קרימינולוגיה, אנתרופולוגיה ומגדר - מקצועות הקשורים למדעי החברה. במסלול לומדים ללמוד וללמד בשיטת החקר והגילוי, לומדים איך ללמד בצורה משמעותית ולהצעיד את התלמידים ללמידת חקר, לעבודות חקר, ליחידת החקר במדעי החברה ('יחידה חמישית') ומטלת ביצוע באזרחות, לומדים איך ללמד בקבוצות עבודה, וכיצד לטפח עבודת צוות בקרב התלמידים.

להרשמה  להשארת פרטים

מה לומדים?

הסטודנטים רוכשים במהלך לימודיהם במגמה, כלים לפיתוח אינטראקציות במהלך השיעורים. כלים לפיתוח מודעות לתהליכים שקורים בשיעור. התנסות בתהליך רפלקטיבי אישי ובין אישי. התנסות בניהול שיח רפלקטיבי.

התנסות בתכנון שיעורים בשילוב אמצעי התקשורת, שילוב דיונים, שילוב נושאים אקטואליים, ניתוח שיח וכדומה, בגישה הקונסטרוקטיביסטית. שיטת ההוראה שבוחר המורה הינה משתנה קריטי שעשוי להביא להשגת המטרות והיעדים החינוכיים. הסטודנטים רוכשים כלים לפיתוח יחידות הוראה ותוכניות בית- ספריות, כלים להתמצאות בסביבה התקשורתית, כלים לטיפוח מיומנויות חברתיות, חשיבה עצמאית וביקורתית, עבודת צוות והתחלקות במרחב. כלים לטיפוח הנעה ללמידה ולעיצוב התנהגות בתקשורת בין אישית, בצריכה ביקורתית, בניתוח שיח וכדומה.

הסטודנטים מתנסים בהוראה בסביבה סימולטיבית השמה דגש על איכות ההוראה. הסטודנטים מתנסים ברפלקציה אישית ובין אישית ובלמידה והערכת עמיתים, ובניהול שיח רפלקטיבי על השיעורים (Assessment Peer ;) תוך טיפוח היכולת לתצפת, להתבונן ולנתח סיטואציות לימודיות ואינטראקציות בין אישיות. הסטודנטים לומדים לתכנן שיעורים בשילוב אמצעי התקשורת, שילוב דיונים, שילוב נושאיםאקטואליים, ניתוח שיח וכד', בגישה הקונסטרוקטיביסטית.

חדש: מסלול תעודת הוראה מקוצר לעובדי המרכז הרפואי שיבא.
לפרטים המלאים

תהליך הרשמה

• תהליך הרישום כולל ראיון והצגת מסמכים על פי הנדרש.
  • בוגרי אוניברסיטת בר-אילן ובוגרי מוסדות לימוד אחרים יכולים להירשם באתר האוניברסיטה.
  • סטודנטים באוניברסיטת בר-אילן לתואר ראשון יכולים להירשם החל מהשנה השנייה ללימודי התואר.
  • סטודנטים הלומדים באוניברסיטת בר אילן תואר שני ושלישי ניתן להירשם בכל שלב במהלך הלימודים, דרך מערכת האינבר.

הזדמנויות תעסוקה

בוגרי התוכנית להוראת מדעי החברה נקלטים במערכת החינוך ומלמדים מקצועות רבים כגון: סוציולוגיה, פסיכולוגיה, תקשורת, כלכלה, מדעי המדינה ואזרחות, חינוך פיננסי, קרימינולוגיה, אנתרופולוגיה ומגדר. בוגרי המסלול נקלטים גם בחינוך הלא פורמאלי ובמסגרות חינוך משלימות.

להורדת קובץ תוכנית הלימודים

קבלת קהל ויצירת קשר:

• בטלפון: 03-5318842, בשעות המענה הטלפוני
  • בלוגו של וואטסאפWhatsApp
  • ”דלת פתוחה“ בימים א‘, ג‘, ה‘ בשעות 12:00-10:00 בזום ובאופן פרונטלי.
  • בדוא"ל: גב' חגית סירי  hagit.siri@biu.ac.il | גב' דורית דואק dorit.duek@biu.ac.il

*שעות המענה בלוגו של וואטסאפ Whatsapp: ימים א' - ה' בין 8:00-14:00

להרשמה  להשארת פרטים