מלגת פטור מלאה משכר לימוד ללימודי תעודת הוראה בכפוף לתקנון

אייקון לוח שנה

ההרשמה לשנת תשפ"ה החלה
בתאריך 11.02.2024 | ב' באדר תשפ"ד

אנא עקבו עד פתיחת ההרשמה לשנת תשפ"ה, ובינתיים זמינים למענה על שאלות וייעוץ בדוא"ל או דרך עמוד יצירת קשר

לרישום מקוון באתר בר-אילן  ניתן להיעזר במרכז השירות והגיוס 9392

צרו איתנו קשר פנו אלינו לקבלת מידע נוסף בנושא לימודי לקויות למידה

תוכנית לימודים לתואר שני ושלישי

ד"ר שני קחטה
ד"ר שני קחטה | ראשת התוכנית (מ"מ)

ראשת התוכנית ללקויות למידה: ד"ר שני קחטה (ממלאת מקום פרופ' רחל שיף) | shani.kahta@biu.ac.il
מתאמת התוכנית: גב' חן גולן : learning-dis.edu@biu.ac.il

סרטון על התוכנית

מטרות התוכנית

התואר השני בלקויות למידה מכשיר מומחים לאבחון ולהוראה מתקנת של ילדים, בוגרים ומבוגרים עם  לקויות למידה, תוך מענה על צרכיהם המיוחדים.

התואר מכשיר את הסטודנטים לאבחן תלמידים החל מראשית קריאה ועד חטיבות עליונות ומבוגרים. התואר מכשיר את הסטודנטים לבקר תוכניות קיימות ולפתח תוכניות התערבות.

הסטודנטים יוכשרו להיות מומחים בעלי ידע תיאורטי עדכני בתהליכי למידה ובלקויות למידה, ירכשו ידע בחידושי המחקר וכן ידע יישומי.

מסגרת הלימודים

התכנית מציעה מערך לימודים מקיף, אשר יאפשר רכישת ידע בתחום של ליקויי למידה, יכשיר את הסטודנטים למחקר בתחום זה מחד גיסא, ולעבודה קלינית מעשית בתחום מאידך גיסא. לתכנית הלימודים מרכיב תיאורטי ומרכיב הכשרתי: לימודים עיוניים ומחקריים לצד התמחות יישומית הכוללת אבחון וטיפול בלקויי למידה.

פרקטיקום מעשי

במסגרת הפרקטיקום נדרש הסטודנט לאבחן, בהתאם לסטנדרטים, עשרה אבחונים ולכתוב דו"ח מקיף על תיפקודים קוגנטיביים לשוניים ואקדמיים, אשר יכלול המלצות מתאימות.

במהלך התואר, הסטודנט נדרש ללמד הוראה מתקנת בהיקף של 54 שעות. לבצע 10 אבחונים בהצלחה (לנכשלים באחדים מן האיבחונים, תינתן אפשרות לאבחן בסה"כ עד 13 איבחונים).

ציון עובר בפרקטיקום הוא תנאי לקבלת התואר בלקויות למידה.

(הפרקטיקום המעשי לא נכלל במסגרת שעות ההרצאה הפרונטאלית).

מסלולי הלימוד

מסלול  א' - תואר שני עם תיזה

המסלול מיועד לסטודנטים המעוניינים בקבלת תואר שני (MA) בתחום לקויות למידה הדורשת עבודת מחקר (תיזה) כחלק מתכנית הלימודים.

מסלול  ב' - תואר שני בלי תיזה

המסלול מיועד לסטודנטים המעוניינים בקבלת תואר שני (MA) בלקויות למידה,  ללא כתיבת עבודת מחקר (תיזה). הלומדים במסלול זה נדרשים לעמוד בבחינת גמר על חומר שיקבע על ידי הוועדה לתואר שני של הפקולטה לחינוך.

תשפ"ד - התוכנית אינה סופית וייתכנו שינויים (כפוף לאישורי רשויות האוניברסיטה).

שנה ב' למתקבלי תשפ"ג

שנה א' למתקבלי תשפ"ד

קורסי השלמה

למתקבלים, ייקבעו קורסי השלמות בהתאם לרקע הלימודי (עד שלושה קורסים אפשריים)

הלימודים מתפרסים על פני שנתיים וחצי, חמישה סמסטרים.

ימי הלימוד: 4 סמסטרים ראשונים יום הלימוד הוא יום חמישי -  לימודים פרונטליים יום מלא. בסמסטר החמישי נלמד קורס מתוקשב לצד ביצוע אבחונים שהינם חלק מחובות התואר.

מעבר לשעות הקורסים הפרונטליים ובתיאום מול מרכז חדד יש לבצע 54 שעות הוראה מתקנת ו-10 אבחונים כחלק מחובות התואר.

(ייתכנו שינויים בתוכנית הלימודים ובימי הלימוד)

תנאי קבלה

• סטודנטים בוגרי תואר ראשון במקצועות: חינוך מיוחד, חינוך, ייעוץ חינוכי וכן במקצועות הטיפוליים והפרא רפואיים כגון: פסיכולוגיה,מדעי ההתנהגות, ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת, עבודה סוציאלית וכד'. בעלי ממוצע ציונים של 87 לפחות
  • ניסיון בתחום החינוך, חינוך מיוחד- מומלץ
  • המלצות- המלצה אקדמית והמלצת מעסיק
  • ראיון אישי

תהליך רישום

1. רישום מקוון לתואר שני באתר בר-אילן ניתן להיעזר במרכז השירות והגיוס 9392*

• שימו לב לרשימת המסמכים הנדרשים בעמוד ההרשמה. ניתן לסיים את הרישום גם ללא צירוף המסמכים ולהשלים את הגשת המסמכים בשלב מאוחר יותר. עם זאת, חשוב לשלוח את המסמכים בהקדם על מנת שהבקשה תטופל.
  • כתובת למשלוח דואר: אוניברסיטת בר אילן, רמת-גן, מיקוד 5290002, בית הספר ללימודים מתקדמים, המדור לתואר שני.
  • העברה ידנית: בניין  403, בקומת הכניסה מצד ימין.

2שליחת קורות חיים מעודכנים דוא"ל: learning-dis.edu@biu.ac.il

3שליחת המלצות: יש לשלוח שתי המלצות - המלצת מעסיק והמלצה אקדמית. סטודנטים שסיימו לימודיהם לתואר לפני מעל לשנתיים, יכולים להגיש שתי המלצות מעסיק במקום.

טופס המלצה אקדמית רצוי המלצות ממרצה בקורס אקדמי (עדיפות לסמינריון).

טופס המלצת מעסיק המלצה מגורם מקצועי שמכיר את המועמד/ת מהתנסות בשדה.

על ההמלצות להגיע ישירות מהממליצים ולא באמצעות המועמדים לקבלה. (יש להעביר לממליצים את טופס ההמלצה עם פרטי המועמד ממולאים בתחילת ההמלצה).
על הממליצים לשלוח ישירות לכתובת הדוא"ל: learning-dis.edu@biu.ac.il

5. ראיון - מועמד העונה על הקריטריונים, יוזמן לראיון אישי. זימון לראיון מותנה בהשלמת כל תהליכי הרישום (1-4) ולאחר קבלת כל המסמכים הנ"ל.

***אלו הן דרישות מינימום ואין בהן התחייבות לקבל כל מועמד העומד בתנאים אלה.***

לכל לשאלה נוספת בעניין תהליך הרישום, פנו למתאמת התוכנית לחינוך מיוחד בספקטרום האוטיסטי בכתובת הדוא"ל : learning-dis.edu@biu.ac.il

לפרטים נוספים וקבלת קהל

לפרטים נוספים: מתאמת התוכנית - גב' חן גולן | learning-dis.edu@biu.ac.il | טלפון: טלפון 03-5318444