חדש בחינוך ובמחקר

פרסומים קודמים

יוני 2022 

תאי דלק לייצור אנרגיה ירוקה

מי רוצה לחיות לנצח? המדענים שמנסים לנצח את הזיקנה

מערכת החינוך של ישראל מובילה לצונמי דמוגרפי וכלכלי, אבל עוד לא מאוחר

ישראל משקיעה בתלמידים כמו המדינות העשירות, אבל בהישגים היא במקום 40

מי שמוותר על מדעי הרוח בשביל ההייטק, יאבד את שניהם

איך תינוקות לומדים לדבר? מחקר על גוזלי תוכים מציע תשובה מפתיעה

ההתפלה מונעת מחסור במים, אך גובה מחיר סביבתי ובריאותי

"צוואר מסרונים", כאבים ודלקות: הדרכים שבהן הטלפונים פוגעים בגוף שלנו

התחזקות סופות שמדענים חזו ל-2080 מתממשת כעת

מתברר שחשיפה לשמש תורמת לנו בדרכים שלא היינו מעלים על הדעת

"אי אפשר לשנות בתי ספר. זה לא אומר שלא ראוי לנסות"

מדענים הצליחו לראשונה לגדל זרעים באדמה שהובאה מהירח

ברעידת האדמה הגדולה הבאה, ייתכן שהבינה המלאכותית תהיה הראשונה לדעת

 

Digital Solutions in Educators’ Training

  Robots help some sick children ‘attend’ school. Kids are working with scientists to make them better 

COVID-19 patients face higher risk of brain fog and depression, even 1 year after infection

Here’s what we know about COVID-19’s impact on the brain 

‘A pretty big deal’: U.S. makes COVID-19 technologies available for use in developing countries 

An mRNA vaccine with a twist—it copies itself—protects against COVID-19

Pandemic propels global effort to study rare vaccine side effects 

New generation of cancer-preventing vaccines could wipe out tumors before they form

World’s nations start to hammer out first global treaty on plastic pollution 

To fight climate change, a biotech firm has genetically engineered a very peppy poplar

Climate change is killing off soil organisms critical for some of Earth’s ecosystems 

Do nature reserves work? It depends on the management

Ukraine’s mounting death toll includes a growing number of researchers 

Computers ace IQ tests but still make dumb mistakes. Can different tests help? 

Mushrooms communicate with each other using up to 50 ‘words’, scientist claims 

Lowly mushrooms may be key to ecosystem survival in a warming world 

Scientists turn tomatoes into a rich source for vitamin D