"צפייה חוזרת בתכנים קשים ולא מבוקרים עלולה לפתח פוסט-טראומה"

תאריך
מרצה
ד"ר יניב אפרתי
תקציר

ד"ר יניב אפרתי, ראש המעבדה להתמכרויות (והתנהגויות סיכון) בפקולטה לחינוך באוניברסיטת בר אילן בשיחה עם mako: "לילדים הנמצאים בשלבי ההתפתחות הפסיכולוגית תוך גיבוש זהותם העצמית אין את היכולת להתמודד עם חשיפה לא מותאמת או לא מבוקרת לתכנים אלו, ויש צורך בתיווך כדי שלא ייווצר נזק נפשי בהווה או בעתיד"

הסרטון הקשה של חטיפת התצפיתניות התפרסם כמעט בכל מקום אפשרי. מעבר לכך, לא מעט ילדים ובני נוער נחשפים באופן קבוע לחדשות ולתכנים אלימים שעלולים לעורר חרדה, ובמקרים מסוימים אף תסמינים פוסט-טראומטיים. אז מה אפשר לעשות? קודם כל לשוחח איתם, לתת להם לדבר, ובעיקר להקשיב ולתווך.

"לילדים הנמצאים בשלבי ההתפתחות הפסיכולוגית תוך גיבוש זהותם העצמית אין את היכולת להתמודד עם חשיפה לא מותאמת או לא מבוקרת לתכנים אלו, ויש צורך בתיווך כדי שלא ייווצר נזק נפשי בהווה או בעתיד", אומר ד"ר יניב אפרתי, ראש המעבדה להתמכרויות (והתנהגויות סיכון) בפקולטה לחינוך באוניברסיטת בר אילן...

לקריאת הכתבה המלאה

תאריך עדכון אחרון : 06/06/2024