"אמץ סטודנט מצא חבר "-מיזם משותף של ביה"ס הבינלאומי והפקולטה לחינוך

"אמץ סטודנט מצא חבר"
תאריך
תקציר

באוניברסיטה לומדים סטודנטים.ות בינלאומיים ממדינות שונות ברחבי העולם. להיות סטודנטים זרים במקום חדש זו תמיד חוויה מבלבלת, אך בימי מלחמה אלה הקושי רב יותר. מעל ל-100 סטודנטים.ות בחרו להישאר בישראל ורובם ככולם בודדים, ללא משפחה או חברים. מיזם משותף של ביה"ס הבינלאומי והפקולטה לחינוך מחבר בין הסטודנטים.ות, כאשר סטודנט.ית לחינוך מאמץ.ת סטודנט.ית בינלאומי.

מובילות המיזם: פרופ' רבקה תובל-משיח, ראש אקדמי של ביה"ס הבינלאומי; פרופ' נעה וילצ'ינסקי, ראש המערך לתוכניות ייעודיות; פרופ' סיגל עדן, הפקולטה לחינוך; גב' אביטל  ברקוביץ'-סנאי, הפקולטה לחינוך

באוניברסיטה לומדים סטודנטים.ות בינלאומיים ממדינות שונות ברחבי העולם, אשר בחרו ללמוד דווקא בישראל, ואצלנו באוניברסיטת בר-אילן. להיות סטודנטים זרים במקום חדש זו תמיד חוויה מבלבלת. אך בימי מלחמה אלה, כשהשגרה משובשת כל כך מאז ה-7 באוקטובר, הקושי רב יותר עבור מי שאינם ישראלים ולא מכירים את המציאות הישראלית כמו גם המצב הגיאו-פוליטי וההיסטוריה של מדינת ישראל. מעל ל-100 סטודנטים.ות בחרו להישאר בישראל ורובם ככולם בודדים, ללא משפחה או חברים במצב קשה שכזה, ומתגוררים במעונות.

מיזם משותף של ביה"ס הבינלאומי והפקולטה לחינוך מחבר בין הסטודנטים.ות, כאשר סטודנט.ית לחינוך מאמץ.ת סטודנט.ית בינלאומי. כ-30 סטודנטים.ות בינלאומיים הסכימו להשתתף במיזם, ומעל 70 סטודנטים.ות  לתואר ראשון, תואר שני, תואר שלישי ותעודת הוראה בפקולטה לחינוך התנדבו לאמצם! הזוגות "שודכו", הסטודנטים.ות לחינוך יצרו קשר וקיבלנו משובים מרגשים. חלקם נפגשו בבתי קפה או אכלו ארוחת ערב משותפת, אחרים התכתבו ושוחחו במטרה לעודד ולהפיג את החששות. בין הסטודנטים.ות יש המגוייסים.ות למילואים, ועדיין התנדבו וקיימו פעילות חשובה זו.

מניסיון העבר במיזמים דומים, למדנו שפעמים רבות קשר זה מתפתח להיות קשר משמעותי לשני הצדדים, ועשוי להימשך שנים רבות.

תודה על ההתגייסות!

שיר פורת בוטמן ו-Arna Aimysheva
שיר פורת בוטמן סטודנטית לתואר שני ביעוץ חינוכי, Arna Aimysheva מקזחסטן סטודנטית למדעי המוח ומדעי הנתונים
ספיר שפרבר ודינה קיי