אורינות קריאה, מתמטיקה ומדעים: מחקר PISA 2002 ‬

מחבר
קרמרסקי, ב'

"PISA (The Program For International Student Assessment) הוא מחקר משותף של 41 מדינות... בחסותו של "הארגון לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי" (OECD) כדי לבדוק אוריינות תלמידים בשלושה תחומים: קריאה, מתמטיקה ומדעים... כיצד תלמידים בני 15 מיישמים את הידע ואת המיומנות שלהם במשימות שרלוונטיות לתפקודם בחברה מודרנית... גם על הקשר שבין הישגים חינוכיים למדיניות חינוך, מאפייני בית הספר ודרך ארגונו, מאפייני התלמיד והמשפחה... ומשתנים אחרים שתורמים להישגים לימודיים... מחקר זה הוא הראשון בסדרה, והדגש בו ניתן באוריינות הקריאה. במחקר השני ניתן הדגש במתמטיקה ובשלישי במדעים... בישראל השתתפו במחקר 4,498 תלמידים מ-165 בתי ספר..."

קרמרסקי, ב'  ומברך, ז' (2004)

אורינות קריאה, מתמטיקה ומדעים: מחקר PISA 2002.  ‬רמת גן : אוניברסיטת בר-אילן, בית הספר לחינוך

תאריך עדכון אחרון : 29/09/2016