פרופ' מן המנין

מגמות לתואר ראשון
    מגמות לתואר שני
    קורות חיים

פרופ' יעקב ב' יבלון הוא פרופ' מן המניין והדקן המייסד של הפקולטה לחינוך. קודם לכן שימש במגוון רחב של תפקידים בבית הספר לחינוך ובהם סגן ראשת בית הספר לחינוך, ראש החוג להכשרת מורים וראש התכנית לייעוץ חינוכי. פרופ' יבלון עוסק בהתנהגויות סיכון ולמידה של ילדים בבתי ספר, ומחקריו מתמקדים בתרומת בית הספר ואינטראקציות הוראתיות להתפתחות בריאה של ילדים וקידום חוסן ומניעה. הוא פרסם עשרות מאמרים בכתבי עת מדעיים, מוזמן להרצות באופן תדיר בפני גופים מקצועיים מובילים, והציג את מחקריו בכנסים ובבמות בינלאומיות מגוונות. הוא מכהן כראש המרכז לסימולציות בחינוך וראש המכון לחינוך ולמחקר קהילתי. במהלך עבודתו כיהן כעמית מחקר באוניברסיטת הרווארד, וכחבר בוועדות מקצועיות רבות בישראל ובעולם ובהן כנציג ישראל  לוועדת ה -   OECD בנושא אלימות בבתי ספר, כחבר בוועדה לבחינת קשרי משפחה ובית הספר מטעם האקדמיה הישראלית הלאומית למדעים, ובוועדת המתווה להכשרת מורים בישראל מטעם המועצה להשכלה גבוהה (מל"ג). הוא זכה במלגת פולברייט, בפרס שניצר למחקרים בנושאי המשק והחברה בישראל, ובאותות הצטיינות על מחקריו. פרופ' יבלון הוא חבר מועצת יד-ושם.

תאריך עדכון אחרון : 08/02/2023