פרויקט אימוץ מרכז המפונים בכפר-המכביה

תאריך
תקציר

מהימים הראשונים למלחמה שהחלה ב7.10, פונו תושבים רבים מהעוטף למרכז הארץ. בין המקומות שקלטו אליהם מפונים, כפר המכביה, הסמוך לאוניברסיטת בר אילן, הקימו חבילת שירותים עבור המפונים.

הפקולטה לחינוך הציעה את עזרתה - מרצים וסטודנטים מהחוג להכשרת מורים במגוון תחומי דעת, התוכנית לייעוץ חינוכי, התוכנית להתפתחות הילד ותוכנית הריס מעניקים על בסיסי יומיומי מענה מקצועי להורי הגיל הרך וילדיהם. פעילות הפקולטה לחינוך בכפר המכביה באה לידי ביטוי הן בחינוך הרגיל והן בחינוך המיוחד ובתחומים: קריאה, אנגלית, מתמטיקה ומוזיקה. בנוסף מתקיים שיעור שבועי למבוגרים שעניינו חוסן, חינוך, ביבליותרפיה ופרשת השבוע. יוזמות נוספות מתגבשות ברגישות אל מול צרכי הילדים ובתיאום עם צוות המרכז.

חברי הפקולטה לחינוך של אוניברסיטת בר-אילן נרתמו לעשייה חינוכית-התנדבותית עבור תלמידי יישובי הדרום שפונו מבתיהם לכפר המכביה בשל המלחמה. בעת ביקורו של הנשיא יצחק הרצוג בכפר המכביה (ביקור שנועד למפגש עם תושבים מפונים מהדרום)' הוא הגיע למרחב החינוכי שמופעל, בשיתוף הפקולטה לחינוך. הנשיא גילה ענין בפעילות הענפה והחשובה המתקיימת במקום לרווחת הילדים מיישובי הדרום.

תמונה מביקור הנשיא הרצוג בכפר המכביה

בתמונה (מימין לשמאל): גב' מיכל הרצוג - רעיית הנשיא, גב' ג'יין כהן - מרצה במסלול להכשרת מורים באנגלית, הנשיא יצחק הרצוג, ד"ר חגית ריפינסקי - ראשת המסלול להכשרת מורים באנגלית, נועה גורדון - סטודנטית להוראת אנגלית.

צפו בסרטון המציג את הפעילות:

תאריך עדכון אחרון : 14/01/2024