ימי קורנה – ילדים בגיל הרך בעתות משבר

מחבר
קורת ע'

הספר "ימי קורונה: ילדים בגיל הרך בעתות משבר" (עורכות: עפרה קורת ודבורה גבעון, הוצאת רכס) יצא מטעם תוכנית הריס, לקידום תינוקות, טף ומשפחותיהם בישראל, מהפקולטה לחינוך באוניברסיטת בר-אילן. הספר מתמקד בחייהן של משפחות עם ילדים בגיל הרך בישראל בתקופת הגל הראשון של הקורונה. הפרקים נכתבו על ידי חוקרים, אנשי אקדמיה וטיפול ממגוון רחב של מקצועות, שבחנו מקרוב את התפיסות ואת ההתנהגות של ההורים, המטפלים והילדים הצעירים בימים מיוחדים אלה. הספר מספק ידע ותובנות לחוקרים בתחום התפתחות הילד, להורים, לאנשי טיפול וחינוך, ולקובעי מדיניות בתחום החינוך לגיל הרך.

כמה גילויים מעניינים שעלו מהספר:

• לצד המודעות לסכנות המגפה, הילדים חוו את תקופת הקורונה גם כתקופה  כיפית" שבה בילו זמן רב עם משפחותיהם במרחב הביתי.
  • הורים בחברה הערבית, בהשוואה לזו היהודית, הציגו יותר אמונות שליליות לגבי  צפייה במסכים, אולם בפועל הם דיווחו על צפייה ממושכת יותר של ילדיהם במסכים.
  • חוקרים הצליחו לקדם אצל הילדים הצעירים יכולת הבנה והבעה של רגשות  מעורבים, ולפתח אצלם התמודדות רגשית טובה בתקופת הקורונה.
  • הבעת אהבה לילד בתקופה משבר הקורונה נמצאה כדבר החשוב ביותר בעיני  ההורים במשפחות הערביות והיהודיות כאחד.

כמה גילויים מעניינים שעלו מהספר:

עטיפת הספר ימי קורונה

קורת, ע' וגבעון ד' (2021)

ימי קורנה – ילדים בגיל הרך בעתות משבר. הוצאת רכס.

תאריך עדכון אחרון : 30/01/2022