פרס ישראל לחקר החינוך לשנת תשפ"ג הוענק לפרופ' זמירה מברך

זמירה מברךפרופ' זמירה מברך נבחרה לקבל את פרס ישראל בתחום חקר החינוך לתשפ"ג.

בנימוקי ועדת הפרס נאמר בין היתר כי הפרס מוענק לפרופ' מברך בשל היותה "פורצת דרך, מהמובילות בארץ בתחום חקר תהליכים קוגניטיביים ומטא-קוגניטיביים וקידום החינוך המתמטי בישראל ובעולם". פרופ' זמירה מברך פיתחה שיטת הוראה מבוססת מחקר שמאפשרת לתלמידות ותלמידים להתמודד עם בעיות מורכבות במתמטיקה.  השיטה מלמדת את התלמידים לחשוב תוך כדי הפתרון.  פרופ' מברך מקפידה לפתח סקרנות, ויצירתיות במהלך לימוד מתמטיקה. פרופ' זמירה מברך תרמה רבות לצמצום פערים בתחום החינוך המתמטי ואפשרה למתקשים לפרוץ תקרות זכוכית.

בין תפקידיה של מברך לאורך השנים: ראש בית הספר לחינוך באוניברסיטת בר-אילן וסגנית הרקטור, דקנית הפקולטה למדעי החברה בבר-אילן,  נשיאת המכללה האקדמית לחינוך ע"ש דוד ילין ומדענית ראשית במשרד החינוך. כמו כן היא השתתפה בעשרות כנסים אקדמיים ושימשה כחוקרת אורחת באוניברסיטאות רבות בעולם.

מברך מצטרפת לקבוצת החוקרים של הפקולטה לחינוך שזכו בעבר בפרס ישראל

• פרופ' ראובן פוירשטיין - תשנ"ב (מדעי החברה)
  • פרופ' יעקב רנד - תשס"א (חקר החינוך)
  • פרופ' פנינה קליין - תשע"א (חקר החינוך)

פרס ישראל הוא הפרס החשוב והיוקרתי ביותר הניתן במדינת ישראל בתחומים שונים ומגוונים בהוויית העשייה והיצירה בישראל. הפרסים יוענקו במוצאי יום העצמאות ה- 75 למדינה ל-11 חתני וכלות הפרס.

הפקולטה לחינוך מברכת את פרופ' זמירה מברך, אנו גאים בך ובפועלך, בתרומתך הרבה לתחום ובמחקרים שהובלת בפקולטה לחינוך.

תאריך עדכון אחרון : 01/06/2023