המסלול לתעודת הוראה בערבית

מלגת פטור מלאה משכר לימוד ללימודי תעודת הוראה בכפוף לתקנון

בלימודי תעודת הוראה בערבית תילמדנה שיטות לפענוח טקסטים, להוראת האותיות וללימוד פועל ותחביר, בגישות ההטרוגנית והדיפרנציאלית, וזאת במטרה לתת מענה לכלל התלמידים.

להרשמה  להשארת פרטים

מה לומדים?

במסלול  לתעודת הוראה בערבית ישנם שלושה קורסים העוסקים בשפה הערבית: עבודה מעשית, מתודיקה ללשון הערבית והוראה זוטא . במסגרת קורס עבודה מעשית הסטודנטים מגיעים לבתי ספר, צופים בשיעור בשכבות שונות ומתנסים בהוראה בכיתה. הכל נעשה בליווי ראשת המסלול ומורים מובילים מרחבי הארץ. קורס מתודיקה ללשון הערבית מתרכז בדרכי הוראה שונות (פרונטאלי, פרטני, דיפרנציאלי, למידה מרחוק ועוד) בתחומי הלמידה השונים, כגון: הוראת האותיות, הקניית טקסט ברמות שונות והקניית פועל ותחביר - וכל זאת בדרכים שונות ומגוונות. בקורס הוראה  זוטא הסטודנטים מתנסים בהוראה בכיתה,. התנסות מצולמת בהוראה באולפנים חדישים במעבדות למדיה דיגיטלית, בפקולטה לחינוך, אוניברסיטת בר אילן. השיעורים מצולמים כך שהסטודנטים יכולים להעביר רפלקציה על אופן התמודדותם כמורים. כל זאת בנוסף לקורסי הבסיס לתעודת הוראה, אותם לומדים כלל הסטודנטים. במהלך הלימודים יתקיימו ביקורים בבתי ספר, שבהם הסטודנטים יצפו בשיעורים ויתנסו בהעברתם.
הלימודים במסגרת אקדמית וברמה הגבוהה של אוניברסיטת בר-אילן מציבים את הבוגרים שלנו בחזית ההוראה והחינוך.

תהליך הרשמה

• תהליך הרישום כולל ראיון והצגת מסמכים על פי הנדרש.
  • בוגרי אוניברסיטת בר-אילן ובוגרי מוסדות לימוד אחרים יכולים להירשם באתר האוניברסיטה.
  • סטודנטים באוניברסיטת בר-אילן לתואר ראשון יכולים להירשם החל מהשנה השנייה ללימודי התואר.
  • סטודנטים הלומדים באוניברסיטת בר אילן תואר שני ושלישי ניתן להירשם בכל שלב במהלך הלימודים, דרך מערכת האינ-בר, מידע אישי לסטודנט.

הזדמנויות תעסוקה

הוראת ערבית בכל כיתות העל יסודי ז' עד י'ב ובכל רמות הלימוד.

להורדת קובץ תוכנית הלימודים

ראשת המסלול

ד"ר מירב נדלר-עקירב
ד"ר מירב נדלר-עקירב | ראשת המסלול

ד"ר מירב נדלר-עקירב, ראש המסלול לתעודת הוראה בערבית.

מרצה במחלקה לערבית באוניברסיטת בר-אילן. ד"ר נדלר-עקירב סיימה את לימודי הדוקטורט באוניברסיטת בר-אילן בשנת 2009, כיום מלמדת ערבית- יהודית וקורסי שפה במחלקה לערבית וכן קורסי מתודיקה ועבודה מעשית במסלול תעודת הוראה בערבית בפקולטה לחינוך.

במסגרת עבודתה המחקרית ד"ר נדלר-עקירב עוסקת בפרשנות המקרא בימי הביניים שנכתבה בערבית-יהודית, פרסמה מספר מאמרים בנושא והרצתה בכנסים בינל"א.

ד"ר נדלר-עקירב עבדה בעברה כמדריכה מחוזית לערבית מטעם הפיקוח על לימודי הערבית במשה"ח והיא בעלת נסיון של מעל 20 שנה בהוראה.

לד"ר נדלר-עקירב הסמכה בלימודי הוראה מתקנת ובהוראת תלמידים עם לקויות למידה.

קבלת קהל ויצירת קשר:

• בטלפון: 03-5318842, בשעות המענה הטלפוני
  • בלוגו של וואטסאפWhatsApp
  • ”דלת פתוחה“ בימים א‘, ג‘, ה‘ בשעות 12:00-10:00 בזום ובאופן פרונטלי.
  • בדוא"ל: גב' חגית סירי  hagit.siri@biu.ac.il | גב' דורית דואק dorit.duek@biu.ac.il

*שעות המענה בלוגו של וואטסאפ Whatsapp: ימים א' - ה' בין 8:00-14:00

להרשמה  להשארת פרטים