המסלול לתעודת הוראה בתנ"ך

מלגת פטור מלאה משכר לימוד ללימודי תעודת הוראה בכפוף לתקנון

ד"ר נאוה כהן
ד"ר נאוה כהן | ראשת המסלול

ד"ר נאוה כהן, ראשת המסלול לתעודת הוראה בתנ"ך. מרצה במחלקה לתנ“ך באוניברסיטת בר-אילן וראש המסלול להכשרת מורים לתנ“ך בפקולטה לחינוך. בעבר ניהלה את התוכנית לתואר שני במקרא ופרשנות במתן, ואת תוכנית ללימוד שבועי של נביאים וכתובים ”מתן על הפרק“. נאוה בעלת ניסיון עשיר בהוראת תנ“ך, ובפיתוח וכתיבה של חומרי לימוד להוראת תנ"ך ומחקריה עוסקים הן בניתוח ספרותי של ספרות החכמה והשירה במקרא והן בחקר הוראת התנ"ך.

על המסלול

המסלול לתעודת הוראה לתנ"ך מכשירה מורים לאחד המקצועות החשובים בתרבות היהודית, והלומדים בו מקבלים ידע רחב ומעמיק בתחום הוראת התנ"ך. המסלול מתאים לסטודנטים, שמעוניינים להכין את עצמם להיות מורים מקצועיים בתנ״ך. ”המקרא נודד על פני התקופות; הוא בלתי ניתן להכחשה, חוסנו נצחי, עמיד בפני כוחו השותק של הזמן... הוא מדבר בכל שפה ובכל תקופה... אם לומר את האמת, המקרא נמצא עדיין בראשית דרכו - מלוא משמעותו הגיע אך בקושי אל סף תודעתנו; רוח המקרא עדיין הולכת ונגולה. משל לאוקיינוס שבקרקעיתו פנינים יקרות הממתינות שנבוא ונגלה אותן". (א‘ יהושע השל, אלוהים מבקש את האדם).

להרשמה  להשארת פרטים

מה לומדים?

הלומדים בתוכנית לתעודת הוראה בתנ"ך מכירים ומתנסים באופן מעמיק עם שיטות הוראה חדשות ויצירתיות המתאימות להוראה במאה ה-21.
תוכנית הלימודים כוללת שיעורים עיוניים, סדנאות הכשרה מעשית ושיטות הוראה בשיטות פדגוגיות מתקדמות, שימוש באמצעים טכנולוגיים וסביבות למידה מתוקשבות ולמידה סביב פרויקטים. במסגרת עבודה מעשית יתקיימו מפגשים עם עילית המורים במקצוע, המורים המלווים את הסטודנטים של המסלול הם מדריכים בשטח ומורים השותפים לפיתוח.

הלומדים במסלול מכירים ומתנסים באופן מעמיק עם שיטות הוראה חדשות ויצירתיות המתאימות להוראה במאה ה21. הלימודים במסלול הכשרת מורים לתנ"ך מתקיימים יום בשבוע לאורך שנתיים וכוללים 24 שעות שחלקן נלמדות בצורה מקוונת.

* המסלול מציע תוכנית ייחודית מקוצרות לבעלי תואר שני ותואר שלישי.

לאור העובדה שהתנ"ך הוא מקצוע מועדף בבתי"ס ממלכתיים, ניתן לקבל הלוואות מותנות ממשרד החינוך (קיומן מותנה בהחלטת משרד החינוך).

הלימודים במסגרת אקדמית וברמה הגבוהה של אוניברסיטת בר-אילן מציבים את הבוגרים שלנו בחזית ההוראה והחינוך.

תהליך הרשמה

• תהליך הרישום כולל ראיון והצגת מסמכים על פי הנדרש.
  • בוגרי אוניברסיטת בר-אילן ובוגרי מוסדות לימוד אחרים יכולים להירשם באתר האוניברסיטה.
  • סטודנטים באוניברסיטת בר-אילן לתואר ראשון יכולים להירשם החל מהשנה השנייה ללימודי התואר.
  • סטודנטים הלומדים באוניברסיטת בר אילן תואר שני ושלישי ניתן להירשם בכל שלב במהלך הלימודים, דרך מערכת האינ-בר, מידע אישי לסטודנט.

הזדמנויות תעסוקה

הוראת תנ"ך בכל כיתות העל יסודי ז' עד י'ב ובכל רמות הלימוד.

להורדת קובץ תוכנית הלימודים

קבלת קהל ויצירת קשר:

• בטלפון: 03-5318842, בשעות המענה הטלפוני
  • בלוגו של וואטסאפWhatsApp
  • ”דלת פתוחה“ בימים א‘, ג‘, ה‘ בשעות 12:00-10:00 בזום ובאופן פרונטלי.
  • בדוא"ל: גב' חגית סירי  hagit.siri@biu.ac.il | גב' דורית דואק dorit.duek@biu.ac.il

*שעות המענה בלוגו של וואטסאפ Whatsapp: ימים א' - ה' בין 8:00-14:00

להרשמה  להשארת פרטים