שלחו לחבר

ראש המסלול לתעודת הוראה בתנ"ך

ראש המסלול לתעודת הוראה בתנ"ך- ד"ר נאוה כהן

מרצה במחלקה לתנ“ך באוניברסיטת בר אילן וראש המסלול להכשרת מורים לתנ“ך בביה"ס לחינוך.

בעבר ניהלה את התוכנית לתואר שני במקרא ופרשנות במתן, ואת תוכנית ללימוד שבועי של נביאים וכתובים ”מתן על הפרק“.

נאוה בעלת ניסיון עשיר בהוראת תנ“ך, ובפיתוח וכתיבה של חומרי לימוד להוראת תנ"ך.

מחקריה עוסקים הן בניתוח ספרותי של ספרות החכמה והשירה במקרא והן בחקר הוראת התנ"ך.

”המקרא נודד על פני התקופות; הוא בלתי ניתן להכחשה, חוסנו נצחי, עמיד בפני כוחו השותק של הזמן...הוא מדבר בכל שפה ובכל תקופה.... אם לומר את האמת, המקרא נמצא עדיין בראשית דרכו - מלוא משמעותו הגיע אך בקושי אל סף תודעתנו; רוח המקרא עדיין הולכת ונגולה. משל לאוקיינוס שבקרקעיתו פנינים יקרות הממתינות שנבוא ונגלה אותן". )א‘ יהושע השל, אלוהים מבקש את האדם( אם את/ה לומד לתואר ראשון בתנ"ך ויש בך רצון לגלות עם התלמידים שלך את "הפנינים היקרות שבתחתית אוקיינוס התנ"ך", אם את/ה אוהב את התנ"ך ורוצה להאהיב אותו על התלמידים שלך, מקומך איתנו בהכשרת מורים לתנ"ך בבר אילן!

מסלול הכשרת מורים לתנ"ך מכשיר מורים לאחד המקצועות החשובים בתרבות היהודית והלומדים בו קונים ידע רחב ומעמיק בתחום הוראת התנ"ך. המסלול מתאים לסטודנטים שמעוניינים להכין את עצמם להיות מורים מקצועיים בתנ״ך.

הלומדים במסלול מכירים ומתנסים באופן מעמיק עם שיטות הוראה חדשות ויצירתיות המתאימות להוראה במאה ה21. הלימודים במסלול הכשרת מורים לתנ"ך מתקיימים יום בשבוע לאורך שנתיים וכוללים 24 שעות שחלקן נלמדות בצורה מקוונת.

המסלול מציע תוכנית ייחודית מקוצרות לבעלי תואר שני ותואר שלישי.

לאור העובדה שהתנ"ך הוא מקצוע מועדף בבתי"ס ממלכתיים, ניתן לקבל הלוואות מותנות ממשרד החינוך )קיומן מותנה בהחלטת משרד החינוך(. הלימודים במסגרת אקדמית וברמה הגבוהה של אוניברסיטת בר-אילן מציבים את הבוגרים שלנו בחזית ההוראה והחינוך.

תאריך עדכון אחרון : 12/10/2021