בית הספר להכשרת מורים

מתמודדים יחד- אוניברסיטת בר אילן
הבית למורות ולמורים - הפקולטה לחינוך

בית הספר להכשרת מורים, הפקולטה לחינוך

ההרשמה למסלולי תעודת הוראה לשנת תשפ"ד הסתיימה | לתקנון מלגת פטור שכ"ל לשנה"ל תשפ"ד

להשארת פרטים

ראש בית הספר להכשרת מורים: ד"ר שירה אילוז

הסבר כללי

בית הספר להכשרת מורים שואף לקדם מצוינות בחינוך ובהשתלבות של בוגרי אוניברסיטאות מכל הדיסציפלינות המדעיות במערכת החינוך. מגוון המסלולים המוצע מאפשר שילוב מיטבי בין לימודים אקדמיים ברמה גבוהה לצד הכשרה בתחום החינוך והפדגוגיה. אנו מאמינים כי העתיד טמון בחינוך. אנו מאמינים כי הלימודים בבית הספר להכשרת מורים מאפשרים מיצוי של היכולות האישיות תוך תרומה משמעותית ליחיד ולחברה.

לימודי הכשרת מורים (תעודת הוראה) נלמדים בנוסף ללימודי התואר הראשון, השני או השלישי באחד מתחומי ההוראה בביה"ס העל יסודי. עם סיום הלימודים בבית הספר להכשרת מורים ניתן להמשיך ללימודי הסטאז' והפיתוח המקצועי תוך שמירה על רצף לימודים וליווי אקדמי של סגל בית הספר להכשרת מורים.

לקבלת מידע נוסף בנושא לימודי הכשרת מורים או להרשמה פנו אלינו דרך עמוד צור קשר
למרבית הסטודנטים לימודי הכשרת מורים מרוכזים ביום אחד בשבוע (למעט עבודה מעשית)

למסלולי תעודת הוראה

לפירוט הקורסים ותכניות הלימודים

בנוסף, קיימים מסלולים ייחודיים של לימודי הכשרת מורים לתלמידי תואר שני ושלישי.

***

במזכירות בית הספר להכשרת מורים ניתן לקבל ייעוץ פרטני לבחינת תכנית הלימודים המועדפת
וקבלת פטור בהיקף הלימודים על סמך תחום הדעת (התמחות) ולימודים קודמים

***

מטרתם של לימודי הכשרת מורים

לאפשר לסטודנטים לרכוש ידע עיוני והכשרה מעשית  בבתי הספר במקצועות ההוראה. הסטודנטים יוכשרו  להוראת תחום הדעת בבית הספר העל יסודי: בחטיבת הביניים ובחטיבה העליונה. עם סיומם של לימודי הכשרת מורים מקבלים הבוגרים תעודת הוראה בנוסף לתואר אותו למדו.

תנאי הקבלה ללימודי הכשרת מורים

• סטודנט אשר סיים שנה אחת לפחות בתחום הדעת (התמחות) הנלמד בבית הספר העל-יסודי.
  • סטודנט אשר סיים את התואר בתחום הדעת הנלמד בבית הספר העל-יסודי.
  • ממוצע 75 ומעלה במקצועות הדעת, תנאי קבלה למסלול חינוך מיוחד הוא 80.
  • קיום ראיון לבדיקת התאמה אישית  להוראה.
  • עמידה בדרישות המפורטות לגבי מסלול הדעת כגון: קורסי חובה, השלמה וכו'.
  • בוגרי אוניברסיטאות אחרות ומכללות יתקבלו רק לאחר קבלת התואר הראשון. קביעת ההשלמות המיוחדות יקבעו על ידי ראש בית הספר לחינוך, בתיאום עם ראש/ת המסלול להוראה בתחום הדעת.
  • ללומדי ובעלי תואר שני ושלישי תיבנה תכנית ייחודית.

תכנית הלימודים במסגרת בית הספר להכשרת מורים ותעודת הוראה

• תכנית הלימודים במסגרת הכשרת מורים מבוססת על שתי שנות לימוד (למעט תכניות מיוחדות).
  • הלימודים בבית הספר להכשרת מורים כוללים קורסים תאורטיים ויישומיים כאחד. במהלך לימודי הכשרת מורים, עוברים הסטודנטים הכשרה מעשית בבתי הספר בשני שלבים: אימוני הוראה בשלב א' ועבודה מעשית בשלב ב'.
  •  פטור מקורסים: ניתן לקבל על סמך לימודים קודמים ובהתאם למסלול הלימודים עד להיקף של שליש תכנית. לפרטים נוספים בנושא קבלת פטור יש לפנות למזכירות בית הספר לחינוך.

* המסלול יפתח בהתאם למספר נרשמים כנדרש

הרשמה לתעודת הוראה (סטודנטים רשומים)(אינבר)

להרשמה לתעודת הוראה (חדשים)

המסלולים שלנו