שלחו לחבר

ד"ר נועם טופלברג-ראש המסלול לתעודת הוראה באומנות יהודית

ראש המסלול ללימודי הוראה באומנות יהודית ומרצה בחוג להכשרת מורים, בית הספר לחינוך באוניברסיטת בר אילן,

עמית מכון מנדל, מדריך ארצי במגמת אמנויות העיצוב, במנהל תקשוב ומערכות מידע במשרד החינוך ומורה בתיכון.

כתב את תכנית הלימודים וחומרי לימוד עבור המקצוע המוביל – אומנות שימושית, במגמת אמנויות העיצוב ומעביר השתלמויות למורים ברחבי הארץ.

הלימודים במסלול להוראת אומנות יהודית מציגים בפני הסטודנטים את תכניות הלימודים העדכניות ביותר בתחום. נעמיק בשתי תכניות עיקריות: התכנית בתולדות האומנות, והתכנית בתרבות חזותית של מגמת אמנויות העיצוב – תכנית חדשה שנכתבה על ידי ראש המסלול, המשמש גם כמדריך ארצי בה. תכנית זו תילמד, החל משנת תש"פ, ברוב בתי הספר בישראל.

החוג להכשרת מורים בבית הספר לחינוך הוא הראשון בארץ בו היא נלמדת באופן מסודר. במסגרת הלימודים נפגש ונעבוד עם עילית המורים למקצועות האומנות והעיצוב, הן בשיעורים עיוניים והן בסדנאות. המורים המלווים את הסטודנטים של המסלול הם מדריכים בשטח ומורים השותפים לפיתוח חומרי למידה. מורים אלו שותפים להכשרת הסטודנטים במסלול, וילוו אותם במסגרת העבודה המעשית, כמו גם קורסים נוספים בבתי ספר שונים.

במסגרת הלימודים יוכשרו הסטודנטים בשיטות הוראה בשיטות פדגוגיות מתקדמות, שימוש באמצעים טכנולוגיים וסביבות למידה מתוקשבות, למידה סביב פרויקטים ועוד. כל אלו הם חלק בלתי נפרד ממקצועות האמנות והעיצוב הדורשים מהמורה ומתלמידיו לפתח מיומנויות ביצוע, לצד מיומנויות שאלת שאלות, מיומנויות חקר וכישורי חשיבה יצירתית וביקורתית. בעיקר נתמקד בפיתוח כישורי אוריינות חזותית. נלמד כיצד להשתמש בטקסטים חזותיים ככלי ליצירת דיון בכיתה, או לפיתוח רעיונות ונושאים. כמו כן נפתח את מיומנויות יצירת מצגות איכותיות, כרזות, תמונות ושימוש נכון באינפוגרפיקה. כל אלו הן מיומנויות מרכזיות הנדרשות בעידן בו אנו חיים בכל מקצוע ובכל דיסציפלינה. שליטה בהן, תסייע בידי המורים להפוך עצמם לציר מרכזי ומשפיע בכל חדר מורים.

תאריך עדכון אחרון : 31/05/2021