המסלול לתעודת הוראה באומנות יהודית

מלגת פטור מלאה משכר לימוד ללימודי תעודת הוראה בכפוף לתקנון

נועם טופלברג
ד"ר נועם טופלברג | ראש המסלול

ד"ר נועם טופלברג, ראש המסלול ללימודי הוראה באומנות יהודית ומרצה בבית הספר הכשרת מורים, הפקולטה לחינוך באוניברסיטת בר אילן, עמית מכון מנדל, מדריך ארצי במגמת אמנויות העיצוב, במנהל תקשוב ומערכות מידע במשרד החינוך ומורה בתיכון. כתב את תכנית הלימודים וחומרי לימוד עבור המקצוע המוביל – אומנות שימושית, במגמת אמנויות העיצוב ומעביר השתלמויות למורים ברחבי הארץ.

על המסלול

הלימודים במסלול לתעודת הוראה אומנות יהודית כוללים חשיפה והתנסות מעשית של הסטודנטים עם אסטרטגיות הוראה ועם תוכניות לימודים עדכניות בתחום.

בית הספר להכשרת מורים בפקולטה לחינוך, אוניברסיטת בר אילן, הוא הראשון בארץ בו התוכנית  נלמדת באופן מסודר. במסגרת הלימודים נפגש ונעבוד עם עילית המורים למקצועות האומנות והעיצוב, הן בשיעורים עיוניים והן בסדנאות. המורים המלווים את הסטודנטים של המסלול הם מדריכים בשטח ומורים השותפים לפיתוח חומרי למידה. מורים אלו שותפים להכשרת הסטודנטים במסלול, וילוו אותם במסגרת העבודה המעשית, כמו גם קורסים נוספים בבתי ספר שונים.

להרשמה  להשארת פרטים

מה לומדים

הלימודים במסלול להוראת אומנות יהודית מציגים בפני הסטודנטים את תכניות הלימודים העדכניות ביותר בתחום. נעמיק בשתי תכניות עיקריות: התכנית בתולדות האומנות, והתכנית בתרבות חזותית של מגמת אמנויות העיצוב – תכנית חדשה שנכתבה על ידי ראש המסלול, המשמש גם כמדריך ארצי בה. תכנית זו תילמד, החל משנת תש"פ, ברוב בתי הספר בישראל.

הלימודים כוללים תחומים מגוונים, כמו הוראת תולדות האמנות, הוראת תרבות חזותית ואוריינות חזותית.
במסגרת הלימודים יוכשרו הסטודנטים בשיטות הוראה בשיטות פדגוגיות מתקדמות, שימוש באמצעים טכנולוגיים וסביבות למידה מתוקשבות, למידה סביב פרויקטים ועוד. כל אלו הם חלק בלתי נפרד ממקצועות האמנות והעיצוב הדורשים מהמורה ומתלמידיו לפתח מיומנויות ביצוע, לצד מיומנויות שאלת שאלות, מיומנויות חקר וכישורי חשיבה יצירתית וביקורתית. בעיקר נתמקד בפיתוח כישורי אוריינות חזותית. נלמד כיצד להשתמש בטקסטים חזותיים ככלי ליצירת דיון בכיתה, או לפיתוח רעיונות ונושאים. כמו כן נפתח את מיומנויות יצירת מצגות איכותיות, כרזות, תמונות ושימוש נכון באינפוגרפיקה. כל אלו הן מיומנויות מרכזיות הנדרשות בעידן בו אנו חיים בכל מקצוע ובכל דיסציפלינה. שליטה בהן, תסייע בידי המורים להפוך עצמם לציר מרכזי ומשפיע בכל חדר מורים.

תהליך הרשמה

• תהליך הרישום כולל ראיון והצגת מסמכים על פי הנדרש.
  • בוגרי אוניברסיטת בר-אילן ובוגרי מוסדות לימוד אחרים יכולים להירשם באתר האוניברסיטה.
  • סטודנטים באוניברסיטת בר-אילן לתואר ראשון יכולים להירשם החל מהשנה השנייה ללימודי התואר.
  • סטודנטים הלומדים באוניברסיטת בר אילן תואר שני ושלישי ניתן להירשם בכל שלב במהלך הלימודים, דרך מערכת האינ-בר, מידע אישי לסטודנט.

הזדמנויות תעסוקה

עבודה בכל המסגרות חינוכיות הפורמליות וכן הוראה אמנות בחטיבות ביניים, ובמסגרת מגמות שונות - מגמת אמנויות העיצוב ומגמת אמנות.

להורדת קובץ תוכנית הלימודים

קבלת קהל ויצירת קשר: