המסלול לתעודת הוראה בתורה שבעל-פה

מלגת פטור מלאה משכר לימוד ללימודי תעודת הוראה בכפוף לתקנון

על המסלול

המסלול מכשיר מורים ומורות ללמד את מקצועות התורה שבעל-פה בחטיבת הביניים ובחטיבה העליונה. המסלול חושף את המורה למרחבי היצירה של ספרות חז"ל לתקופותיה וסוגיה – המשנה, התלמוד הבבלי, התלמוד הירושלמי, מדרשי הלכה, מדרשי אגדה, סיפורים תלמודיים, תולדות ההלכה והספרות הרבנית. במסגרת הלימודים מושם דגש על תרומת המחקר התלמודי להבנה מעמיקה של ספרות התורה שבעל-פה.

ספרות התורה שבעל-פה מהווה את התשתית הספרותית, ההיסטורית המשפטית והדתית לתרבות היהודית בכל הדורות. הלימודים במסלול לתעודת הוראה בתושב"ע פותחים בפניכם היכרות יסודית ומעמיקה עם ספרות חז"ל והתורה שבעל-פה.

מה לומדים?

תוכנית הלימודים לתעודת הוראה בתושב"ע כוללת שיעורים עיוניים מפי מיטב חוקרי וחוקרות התלמוד, לצד סדנאות הכשרה מעשית וליווי של מורים מומחים. הלימודים מתקיימים יום בשבוע לאורך שנתיים, כאשר חלק מהקורסים מתקיימים בצורה מקוונת. תוכנית הלימודים הינה ברמה אקדמית גבוהה ותציב אתכם בחזית ההוראה והחינוך העכשוויים.

תהליך הרשמה

• תהליך הרישום כולל ראיון והצגת מסמכים על פי הנדרש.
  • בוגרי אוניברסיטת בר-אילן ובוגרי מוסדות לימוד אחרים יכולים להירשם באתר האוניברסיטה.
  • סטודנטים באוניברסיטת בר-אילן לתואר ראשון יכולים להירשם החל מהשנה השנייה ללימודי התואר.
  • סטודנטים הלומדים באוניברסיטת בר אילן תואר שני ושלישי ניתן להירשם בכל שלב במהלך הלימודים, דרך מערכת האינ-בר, מידע אישי לסטודנט.

הזדמנויות תעסוקה

הוראת תושב"ע בחינוך הממלכתי והממלכתי דתי בכיתות העל יסודי ז' עד י"ב ובכל רמות הלימוד.

להרשמה  להשארת פרטים

להורדת קובץ תוכנית הלימודים

קבלת קהל ויצירת קשר:

• בטלפון: 03-5318842, בשעות המענה הטלפוני
  • בלוגו של וואטסאפWhatsApp
  • ”דלת פתוחה“ בימים א‘, ג‘, ה‘ בשעות 12:00-10:00 בזום ובאופן פרונטלי.
  • בדוא"ל: גב' חגית סירי  hagit.siri@biu.ac.il | גב' דורית דואק dorit.duek@biu.ac.il

*שעות המענה בלוגו של וואטסאפ Whatsapp: ימים א' - ה' בין 8:00-14:00