המסלול לתעודת הוראה בתיאטרון

רועי הורוביץ
ד"ר רועי הורוביץ | ראש המסלול

על המסלול

בכל הקשור לתיאטרון, מדינת ישראל היא מעצמה עולמית. ברחבי הארץ קיימות לא פחות מ-250 מגמות תיאטרון, המגישות תלמידים לבחינת הבגרות ברמה של 5 יחידות לימוד, והביקוש למורים בתחום נמצא בעליה מתמדת.

תוכנית הלימודים במסלול לתעודת הוראה בתיאטרון מעניקה לבעלי תואר אקדמי רלוונטי (כדוגמת בוגרי המגמה לדרמה ולתיאטרון במחלקה לספרות משווה בבר אילן או בוגרי בתי ספר למשחק), ידע נרחב בכל הנוגע להיבטים המעשיים של ההוראה והלמידה, תוך שימת דגש על תרגום הידע העיוני והמעשי שלהם  לכלל כלים אפקטיביים להוראת המקצוע.

ההרשמה ללימודי תעודת הוראה בתיאטרון פתוחה בפני כל לומדי ובוגרי המגמה לדרמה ולתיאטרון באוניברסיטת בר אילן, בוגרי בתי ספר השונים למשחק, אנשים בעלי רקע מוכח בלימודי תיאטרון במוסד אקדמי מוכר ובעלי תעודת הוראה במקצועות אחרים, המעוניינים בהרחבת ההסמכה שלהם גם ללימודי תיאטרון.

להרשמה  להשארת פרטים

מה לומדים?

ההכשרה להוראה מתבצעת בקורסים עיוניים שונים בנושאי חינוך ותיאטרון, לצד התנסות מעשית במגמות תיאטרון ובבתי ספר נבחרים. ההתנסות הקלינית כוללת ליווי אישי צמוד לכל אחד מהלומדים והיכרות מקרוב עם דרכי הוראה מגוונות עדכניות. הסטודנטים נחשפים להיבטים שונים בחיי בית הספר. הסטודנטים לומדים קורסים מתקדמים בהוראת התיאטרון, תוך שימת דגש על מיומנויות ואסטרטגיות ההוראה של מקצוע התיאטרון, והיכרות מעמיקה עם תכנית הלימודים באמצעות התנסויות מגוונות, סדנאות סימולציה, ועוד.

הלימודים במסגרת אקדמית וברמה הגבוהה של אוניברסיטת בר-אילן מציבים את הבוגרים שלנו בחזית ההוראה והחינוך.

הזדמנויות תעסוקה

תוכנית הלימודים לתעודת הוראה בתיאטרון מעניקה לסטודנטים מיומנות בהוראת המקצוע ומכשירה אותם לעבודה מעשית בתחום הן במסגרת החינוך הפורמלי (לימוד תיאטרון בבתי הספר: יסודי, חטיבה ותיכון) והן הבלתי-פורמלי (מתנ"סים, חוגים).

תהליך הרשמה

• תהליך הרישום כולל ראיון והצגת מסמכים על פי הנדרש.
  • בוגרי אוניברסיטת בר-אילן ובוגרי מוסדות לימוד אחרים יכולים להירשם באתר האוניברסיטה.
  • סטודנטים באוניברסיטת בר-אילן לתואר ראשון יכולים להירשם החל מהשנה השנייה ללימודי התואר.
  • סטודנטים הלומדים באוניברסיטת בר אילן תואר שני ושלישי ניתן להירשם בכל שלב במהלך הלימודים, דרך מערכת האינ-בר, מידע אישי לסטודנט.

להורדת קובץ תוכנית הלימודים

קבלת קהל ויצירת קשר:

• בטלפון: 03-5318842, בשעות המענה הטלפוני
  • בלוגו של וואטסאפWhatsApp
  • ”דלת פתוחה“ בימים א‘, ג‘, ה‘ בשעות 12:00-10:00 בזום ובאופן פרונטלי.
  • בדוא"ל: גב' חגית סירי  hagit.siri@biu.ac.il | גב' דורית דואק dorit.duek@biu.ac.il

*שעות המענה בלוגו של וואטסאפ Whatsapp: ימים א' - ה' בין 8:00-14:00

להרשמה  להשארת פרטים