המסלול לתעודת הוראה במוזיקה רב-גילית (א'-י"ב)

מלגת פטור מלאה משכר לימוד ללימודי תעודת הוראה בכפוף לתקנון

המסלול לתעודת הוראה במוזיקה הוא מסלול רב גילי לכיתות א' –יב'. תוכנית הלימודים היא הוליסטית, מקצועית, חווייתית, מעשית ותומכת. הסטודנטים שלנו מקבלים ליווי צמוד ויחס אישי, התוכנית מתקיימת במשך שנתיים, בד"כ יום בשבוע, ואחת לשנתיים עוד חצי יום עבודה מעשית.

להרשמה  להשארת פרטים

מה לומדים?

תוכנית הלימודים במסלול  לתעודת הוראה במוזיקה רב גילית תכשיר את הסטודנטים במגוון תחומים, כמו מיומנויות בחינוך מוזיקלי, פדגוגיה, מתודיקה ואוריינות מחקר.
נושאי הלימוד במסלול כוללים: היכרות עם דרכי הוראה חדשניות, למידת דרכים ליצירת עניין והגברת מוטיבציה בקרב הלומדים, התייחסות לדרכי חשיבה של לומדים תוך עידוד חשיבה יצירתית והתנסות מעשית בבתי ספר.

תוכנית המסלול לתעודת הוראה במוזיקה רב גילית הינה ייחודית באוניברסיטאות מחקר בארץ. התוכנית נלמדת במשותף במח' למוזיקה ובבית הספר להכשרת מורים בפקולטה לחינוך באוניברסיטת בר אילן. קורסי המיומנויות ניתנים ע"י טובי המומחים בתחומם:

• גב' נעמי טפלו- מקהלות ילדים
  • ד"ר רז יצחקי - שיטות הוראה בתיאוריה ומיומנות מקלדת
  • גב' אוה בן צבי - פיתוח קול
  • ד"ר מיקי חפר – היבטים דידקטיים בהתפתחות המוזיקלית של הילד
  • גב' דורט פלורנטין – מתודיקה להוראת חליליות
  • ד"ר מוחמד כלף – מתודיקה להוראת תיפוף
  • ד"ר טלילה אלירם – שירי א"י
פעילות מוזיקלית- עמוד מידע וסרטון

כחלק מחובות הלימודים, בקורס “היבטים דידקטיים בהתפתחות המוזיקלית של הילד” התקיימה סדנה מוזיקלית עם ד"ר מיכל חפר, אליה הגיעו 8 אימהות ותינוקות ולקחו חלק פעיל בהפעלה מרתקת. התינוקות היו קשובים ברצף במשך 40 דקות והגיבו למתרחש ולנשמע.

תהליך הרשמה

• תהליך הרישום כולל ראיון והצגת מסמכים על פי הנדרש.
  • בוגרי אוניברסיטת בר-אילן ובוגרי מוסדות לימוד אחרים יכולים להירשם באתר האוניברסיטה.
  • סטודנטים באוניברסיטת בר-אילן לתואר ראשון יכולים להירשם החל מהשנה השנייה ללימודי התואר. קורסי המיומנויות כבר כלולים בתוכנית הלימודים במסלול מוסיקה חד חוגי.
  • לסטודנטים הלומדים באוניברסיטת בר אילן תואר שני ושלישי - מסלול מקוצר וניתן להירשם בכל שלב במהלך הלימודים, דרך מערכת האינ-בר, מידע אישי לסטודנט.

הזדמנויות תעסוקה

הוראת מוזיקה בגילאי יסודי, חט"ב ותיכוניים, ניצוח מקהלות, הדרכת הרכבים, הוראת חלילית וטרום כלי

להורדת קובץ תוכנית הלימודים

ראשת המסלול

ד"ר עטרה איזקסון
ד"ר עטרה איזקסון | ראשת המסלול

ד"ר עטרה איזקסון הצטרפה כחברת סגל למחלקה למוזיקה בשנה"ל 2004. החל משנת 2006 מרכזת את מסלול תעודת הוראה במוזיקה בבית הספר להכשרת מורים בפקולטה לחינוך, ומאז אוקטובר 2015 ראש מסלול תארים מתקדמים בחינוך מוזיקלי.

ד"ר עטרה איזקסון עוסקת בשלושה תחומי מחקר המשולבים זה בזה:

• חינוך מוזיקלי: שיטות להאזנה מודרכת, הקמת מגמות מוזיקה ייחודיות, זמר עברי.
  • חינוך: ניהול כתה, שיטות הוראה קונסטרוקטיביסטיות, מנהיגות ויחסי מורה-תלמיד, יצירתיות בהוראה, שילוב אמנויות.
  • מוזיקולוגיה: מחקר מוזיקולוגי נרטיבי של ז'אנרים מהמאה ה-19 ובכללם אופרה והליד הרומנטי.

ד"ר איזקסון מלמדת כ- 11 קורסים אקדמיים, ביניהם:

• תולדות המוזיקה המערבית 2, 3
  • מבוא וסקירה מימה"ב ועד המאה ה-21
  • ניווט כתה ופתרון בעיות משמעת
  • מתודיקה של הוראת המוזיקה
  • הוראה זוטא במוזיקה ובמדעי החברה
  • חשיבה יצירתית
  • סמינריונים לתארים מתקדמים: השוואת ביצועים, אופרה רומנטית, השיר האומנותי, והשיר בסימפוניות של מאהלר

עטרה זכתה בפרס מרצה מצטיינת בשנה"ל תשע"א, ובמענק הצטיינות בהוראה בשנים תשע"ה, תשע"ו, תשע"ז, תשע"ט ותש"פ. כמו כן, שופטת בתחרויות, חברה בוועדות היגוי של המל"ג ומרצה בכנסים רבים בארץ ובחו"ל.

ספריה: צלילו של השיר בקונצ'רטו הרומנטי פורסם בהוצאת כרמל (2019); מוסיקה, ישראליות, יהדות ואנחנו: מסע של זהות, בשותפות עם פרופ' דב שוורץ (2020); יצירתיות בהוראה: מורה ותלמיד בעולם משתנה (2021); יצא בהוצאת כרמל. ספרה הרביעי השיר האמנותי: המלחין כמשורר עתיד לצאת בהוצאת בר אילן (2023).

תוצרים מקורס חשיבה יצירתית - תעודת הוראה

קבלת קהל ויצירת קשר:

• בטלפון: 03-5318842, בשעות המענה הטלפוני
  • בלוגו של וואטסאפWhatsApp
  • ”דלת פתוחה“ בימים א‘, ג‘, ה‘ בשעות 12:00-10:00 בזום ובאופן פרונטלי.
  • בדוא"ל: גב' חגית סירי  hagit.siri@biu.ac.il | גב' דורית דואק dorit.duek@biu.ac.il

*שעות המענה בלוגו של וואטסאפ Whatsapp: ימים א' - ה' בין 8:00-14:00

להרשמה  להשארת פרטים