המסלול תעודת הוראה במוזיקה רב-גילית (א'-י"ב)

המסלול לתעודת הוראה במוזיקה רב גילית הוא מסלול רב גילי מכיתה א' –יב'. תוכנית הלימודים היא הוליסטית, מקצועית, חווייתית, מעשית ותומכת. הסטודנטים שלנו מקבלים ליווי צמוד ויחס אישי, התוכנית מתקיימת אחת לשנתיים, בד"כ יום בשבוע.

להרשמה  להשארת פרטים

מה לומדים?

תוכנית הלימודים במסלול  לתעודת הוראה במוזיקה רב גילית תכשיר את הסטודנטים במגוון תחומים, כמו מיומנויות בחינוך מוזיקלי, פדגוגיה, מתודיקה ואוריינות מחקר.
נושאי הלימוד במסלול כוללים: היכרות עם דרכי הוראה חדשניות, למידת דרכים ליצירת עניין והגברת מוטיבציה בקרב הלומדים, התייחסות לדרכי חשיבה של לומדים ואפשרויות למתן מענה לתפיסות שגויות ולהטרוגניות בכיתה והתנסות מעשית בבתי ספר.

תוכנית המסלול לתעודת הוראה במוזיקה רב גילית הינה ייחודית באוניברסיטאות מחקר בארץ. התוכנית נלמדת במשותף במח' למוזיקה ובחוג להכשרת מורים בפקולטה לחינוך באוניברסיטת בר אילן. הדגש הינו הוליסטי, מקצועי, חווייתי ומעשי. התוכנית מתקיימת שנתיים, בד"כ יום בשבוע. הסטודנטים מקבלים ליווי צמוד ויחס אישי. קורסי המיומנויות ניתנים ע"י טובי המומחים בתחומם:

• גב' נעמי טפלו- מקהלות ילדים
  • דר' רז יצחקי - שיטות הוראה בתיאוריה ומיומנות מקלדת
  • גב' אוה בן צבי - פיתוח קול
  • גב' אילנה בן עזרא- עבודה מעשית
  • ד"ר מיקי חפר – היבטים דידקטיים בהתפתחות המוזיקלית של הילד
  • גב' דורט פלורנטין – מתודיקה להוראת חליליות
  • ד"ר מוחמד כלף – מתודיקה להוראת תיפוף
  • ד"ר טלילה אלירם – שירי א"י

תהליך הרשמה

• תהליך הרישום כולל ראיון והצגת מסמכים על פי הנדרש.
  • בוגרי אוניברסיטת בר-אילן ובוגרי מוסדות לימוד אחרים יכולים להירשם באתר האוניברסיטה.
  • סטודנטים באוניברסיטת בר-אילן לתואר ראשון יכולים להירשם החל מהשנה השנייה ללימודי התואר.
  • סטודנטים הלומדים באוניברסיטת בר אילן תואר שני ושלישי ניתן להירשם בכל שלב במהלך הלימודים, דרך מערכת האינ-בר, מידע אישי לסטודנט.

הזדמנויות תעסוקה

הוראת מוזיקה בגילאי יסודי, חט"ב ותיכוניים, ניצוח מקהלות, הדרכת הרכבים מוזיקליים.

***המסלול יפתח בהתאם למספר נרשמים כנדרש***

ראשת המסלול

ד"ר עטרה איזקסון הצטרפה כחברת סגל למחלקה למוזיקה בשנה"ל 2004. החל משנת 2006 מרכזת את מסלול תעודת הוראה במוזיקה בחוג להכשרת מורים בפקולטה לחינוך, ומאז אוקטובר 2015 ראש מסלול תארים מתקדמים בחינוך מוזיקלי.

ד"ר עטרה איזקסון עוסקת בשלושה תחומי מחקר המשולבים זה בזה:

• חינוך מוזיקלי: שיטות להאזנה מודרכת, הקמת מגמות מוזיקה ייחודיות, זמר עברי
  • חינוך: ניהול כתה, שיטות הוראה קונסטרוקטיביסטיות, מנהיגות ויחסי מורה-תלמיד, יצירתיות בהוראה, שילוב אמנויות
  • מוזיקולוגיה: מחקר מוזיקולוגי נרטיבי של ז'אנרים מהמאה ה-19 ובכללם אופרה והליד הרומנטי – המלחין כמשורר.

ד"ר איזקסון מלמדת כ- 11 קורסים אקדמיים, ביניהם:

• תולדות המוזיקה המערבית 2, 3
  • מבוא וסקירה מימה"ב ועד המאה ה-21
  • ניווט כתה ופתרון בעיות משמעת
  • מתודיקה של הוראת המוזיקה
  • הוראה זוטא במוזיקה ובמדעי החברה
  • חשיבה יצירתית
  • שלושה סמינריונים לתארים מתקדמים: השוואת ביצועים, אופרה רומנטית והשיר האומנותי

עטרה זכתה בפרס מרצה מצטיינת בשנה"ל תשע"א, ובמענק הצטיינות בהוראה בשנים תשע"ה, תשע"ו, תשע"ז, תשע"ט ותש"פ. כמו כן, שופטת בתחרויות, חברה בוועדות היגוי של המל"ג ומרצה בכנסים רבים בארץ ובחו"ל.

ספריה: צלילו של השיר בקונצ'רטו הרומנטי פורסם בהוצאת כרמל (2019); מוסיקה, ישראליות, יהדות ואנחנו: מסע של זהות, בשותפות עם פרופ' דב שוורץ (2020); יצירתיות בהוראה: מורה ותלמיד בעולם משתנה (2021); יצא בהוצאת כרמל. ספרה הרביעי השיר האמנותי: המלחין כמשורר עתיד לצאת בהוצאת בר אילן (2022).

לפרטים נוספים ניתן ליצור קשר עם הגב' חגית סירי 03-5314465 hagit.siri@biu.ac.il

או הגב' דורית דואק 03-5317040 dorit.duek@biu.ac.il