המסלול תעודת הוראה במוסיקה

ד"ר עטרה איזקסון הצטרפה כחברת סגל למחלקה למוזיקה בשנה"ל 2004. החל משנת 2006 מרכזת את מסלול תעודת הוראה במוזיקה בחוג להכשרת מורים בפקולטה לחינוך, ומאז אוקטובר 2015 ראש מסלול תארים מתקדמים בחינוך מוזיקלי [3 ד"ר ו-4 מאסטרנטים סיימו, 5 נוספים בדרך].

עטרה עוסקת בשלושה תחומי מחקר המשולבים זה בזה:

• חינוך מוזיקלי: שיטות להאזנה מודרכת, הקמת מגמות מוסיקה ייחודיות, זמר עברי
  • חינוך: ניהול כתה, שיטות הוראה קונסטרוקטיביסטיות, מנהיגות ויחסי מורה-תלמיד, יצירתיות בהוראה, שילוב אמנויות
  • מוזיקולוגיה: מחקר מוזיקולוגי נרטיבי של ז'אנרים מהמאה ה-19 ובכללם אופרה והליד הרומנטי – המלחין כמשורר.

ד"ר איזקסון מלמדת כ- 11 קורסים אקדמיים, ביניהם:

• תולדות המוסיקה המערבית 2, 3
  • מבוא וסקירה מימה"ב ועד המאה ה-21
  • ניווט כתה ופתרון בעיות משמעת
  • מתודיקה של הוראת המוסיקה
  • הוראה זוטא במוסיקה ובמדעי החברה
  • חשיבה יצירתית
  • שלושה סמינריונים לתארים מתקדמים: השוואת ביצועים, אופרה רומנטית והשיר האומנותי

עטרה זכתה בפרס מרצה מצטיינת בשנה"ל תשע"א, ובמענק הצטיינות בהוראה בשנים תשע"ה, תשע"ו, תשע"ז, תשע"ט ותש"פ. כמו כן, שופטת בתחרויות, חברה בוועדות היגוי של המל"ג ומרצה בכנסים רבים בארץ ובחו"ל.

ספריה: צלילו של השיר בקונצ'רטו הרומנטי פורסם בהוצאת כרמל (2019); מוסיקה, ישראליות, יהדות ואנחנו: מסע של זהות, בשותפות עם פרופ' דב שוורץ (2020); יצירתיות בהוראה: מורה ותלמיד בעולם משתנה (2021); יצא בהוצאת כרמל. ספרה הרביעי השיר האמנותי: המלחין כמשורר עתיד לצאת בהוצאת בר אילן (2022).

תוכנית המסלול לתעודת הוראה במוסיקה רב גילית הינה ייחודית באוניברסיטאות מחקר בארץ. התוכנית נלמדת במשותף במח' למוסיקה ובחוג להכשרת מורים בפקולטה לחינוך באוניברסיטת בר אילן. הדגש הינו הוליסטי, מקצועי, חווייתי ומעשי. התוכנית מתקיימת שנתיים, בד"כ יום בשבוע. הסטודנטים מקבלים ליווי צמוד ויחס אישי. קורסי המיומנויות ניתנים ע"י טובי המומחים בתחומם:

• גב' נעמי טפלו- מקהלות ילדים
  • דר' רז יצחקי - שיטות הוראה בתיאוריה ומיומנות מקלדת