שלחו לחבר

ראש המסלול לתעודת הוראה במתמטיקה

ד"ר איריס שרייבר בעלת תואר ראשון: Sc.B בטכניון , תארים שני ושלישי: אוניברסיטת תל אביב

שמשה מנהלת, סגנית מנהל-רכזת פדגוגית, רכזת מתמטיקה, מחנכת במערכת החינוך, בבית ספר שש שנתי ז'-י"ב.

רכזת מתמטיקה עירונית ברשות המקומית מפקחת על הוראת המתמטיקה

ומדריכה מחוזית של מחוז מרכז במשרד החינוך תחומי מחקר עיקריים: תפיסות ותפיסות שגויות של תלמידים, ידע של מורים, שילוב תקשוב בהוראה תכנית מסלול הלימודים להכשרת מורים למתמטיקה הינה תכנית עשירה ומגוונת הנלמדת באווירה משפחתית ובתחושת בית.

התכנית כוללת פיתוח חשיבה מתמטית ויצירתיות על ידי שימוש במשחקים, סימולציות, חקר מקרים, ניתוח שיעורים מצולמים וכלי תקשוב שונים. זאת לצד היכרות עומק עם תכניות הלימודים ונושאים שונים נבחרים. הסטודנטים מקבלים הכשרה מקיפה להוראת מתמטיקה לגילאי ז-י"ב לכל הרמות, בשילוב תיאוריה ופרקטיקה וכלים להתמודדות עם אתגרי המקצוע: - היכרות עם דרכי הוראה חדשניות ומגוונות - למידת דרכים ליצירת עניין והגברת מוטיבציה בקרב הלומדים. - היכרות עם היבטים פסיכולוגיים ורגשיים בהוראת המתמטיקה - התייחסות לדרכי חשיבה של לומדים ואפשרויות למתן מענה לתפיסות שגויות ולהטרוגניות בכיתה. - ועוד...

ליווי ותמיכה – גם תוך כדי וגם אחרי הלימודים הקשר עם הסטודנטים נמשך גם הרבה אחרי שהם מסיימים את לימודי התעודה: כל מי שמעוניין מקבל סיוע, עצה ולווי במציאת עבודה, בקליטה במקום עבודה חדש, בהתמודדות עם קשיים.

תאריך עדכון אחרון : 22/06/2021