המסלול לתעודת הוראה בכימיה

מקצוע הכימיה פותח דלתות לתחומים רבים הנושקים למקצוע, כמו הנדסת חומרים, ביוטכנולוגיה, רפואה, רוקחות וחקר המוח, ונוגע כמעט בכל תחום בחיינו. המסלול לתעודת הוראה בכימיה מציב כמטרה להכשיר את המורים הטובים ביותר להוראת כימיה בחטיבה העליונה בבתי ספר תיכוניים בארץ. לשם כך מושם דגש מצד אחד על רמה אקדמית גבוהה בתחומי התוכן; ומהצד השני על שיטות הוראה מגוונות, מעניינות, יצירתיות וחדשניות, בשילוב טכנולוגיה, מעבדות חקר, הפעלת מיומנויות חקר ואסטרטגיות חשיבה כדי שכמורים, יצליחו הסטודנטים למשוך תלמידים רבים ככל האפשר למקצוע מרתק זה.

מה לומדים

הלימודים במסלול לתעודת הוראה בכימיה מתמקדים בפדגוגיה להוראת הכימיה בדרך החקר.
הלימודים מתקיימים ברובם בסדנאות אשר נעזרות בסימולציות ובמעבדות חקר משוכללות. הלימודים מתקיימים ברמה האקדמית הגבוהה ביותר, ובמסגרתם ניתן יחס אישי באווירה תומכת ומשפחתית.

תהליך הרשמה

• תהליך הרישום כולל ראיון והצגת מסמכים על פי הנדרש.
  • בוגרי אוניברסיטת בר-אילן ובוגרי מוסדות לימוד אחרים יכולים להירשם באתר האוניברסיטה.
  • סטודנטים באוניברסיטת בר-אילן לתואר ראשון יכולים להירשם החל מהשנה השנייה ללימודי התואר.
  • סטודנטים הלומדים באוניברסיטת בר אילן תואר שני ושלישי ניתן להירשם בכל שלב במהלך הלימודים, דרך מערכת האינ-בר, מידע אישי לסטודנט.

הזדמנויות תעסוקה

הוראת כימיה בכל כיתות העל יסודי ז' עד י'ב ובכל רמות הלימוד.

***המסלול יפתח בהתאם למספר נרשמים כנדרש***

ראשת המסלול

ד"ר אינה שוורץ-סרברו - ראשת המסלול לתעודת הוראה בכימיה

דר' שוורץ-סרברו מרצה וחוקרת בתחום הוראת הכימיה, נוירופדגוגיה, נוירופדגוגיה יישומית של הוראת המדעים.

דר' שוורץ-סרברו בעלת ניסיון רב ממכון וייצמן בהוראה ובמחקר בהוראת כימיה ופיתוח מקצועי של מורים לכימיה.

לפרטים נוספים ניתן ליצור קשר עם הגב' חגית סירי 03-5314465 hagit.siri@biu.ac.il

או הגב' דורית דואק 03-5317040 dorit.duek@biu.ac.il