שלחו לחבר

ראש המסלול לתעודת הוראה בכימיה

דר' צביה פונד-גולדשמיט בוגרת המחלקה לכימיה באוניברסיטת בר אילן בהצטיינות יתרה, בעלת תואר שני מהאוניברסיטה העברית תואר שלישי בהוראת המדעים מבית הספר לחינוך באוניברסיטת בר אילן

ובעלת תואר נוסף במדעי המחשב אוניברסיטת בר אילן.

בעבר עסקה בהוראת הכימיה ובמחקר ששילב כימיה-מדעי המחשב-והוראת מדעים )במכון ויצמן למדע(.

כיום עוסקת בהכשרת מורים לכימיה ועומדת שנים רבות בראש המסלול להכשרת מורים לכימיה, ובמקביל - חוקרת ומפרסמת מאמרים מדעיים הדנים בין השאר בתהליכי רפלקציה )חשיבה על העשייה( כמקדמים התפתחות פרחי הוראה, וכן בנושאים של פתרון בעיות במדע בסביבות ממוחשבות.

המסלול להכשרת מורים לכימיה מקצוע הכימיה פותח דלתות לתחומים רבים הנושקים למקצוע –כמו הנדסת חומרים, ביוטכנולוגיה, רפואה, רוקחות, חקר המח ועוד, ונוגע כמעט בכל תחום בחיינו – החל מתזונה, תרופות, חקלאות, ספורט, איכות סביבה, טקסטיל, חלל... בקיצור – הכל!!... כדי שיהיו לנו כימאים טובים אנו צריכים שיהיו גם מורים טובים לכימיה, שיכשירו את דור העתיד - תלמידים בתיכון - לקראת לימודים גבוהים במקצוע זה.

המסלול להכשרת מורים לכימיה מציב כמטרה להכשיר את המורים הטובים ביותר להוראת כימיה בחטיבה העליונה בבתי ספר תיכוניים בארץ. לשם כך מושם דגש מצד אחד על רמה אקדמית גבוהה בתחומי התוכן; ומהצד השני על שיטות הוראה מגוונות, מעניינות, יצירתיות וחדשניות, בשילוב טכנולוגיה, מעבדות חקר, הפעלת מיומנויות חקר ואסטרטגיות חשיבה כדי שכמורים, יצליחו למשוך תלמידים רבים ככל האפשר למקצוע מרתק זה. ואכן, הסטודנטים שלנו, יוצאים לשטח ממלאים בהצלחה רבה את כל תפקידי ההוראה ומשתלבים בהמשך בתפקידי הדרכה והובלת מורים ברמה הארצית, אהובים על תלמידיהם ועמיתיהם, ומביאים גאווה רבה לנו ולמקצוע הכימיה. דר' צביה פונד-גולדשמיט ביה"ס לחינוך היחידה ללימודי הוראה ,סטאז' ופיתוח מקצועי לרישום כדאי להזכיר שמקצוע ההוראה מהווה אתגר ויעוד ומאַ פשר להשפיע על הפרט ועל החברה. ההוראה מתרחשת בסביבה ארגונית רב תחומית, והיא תורמת להתפתחות אישית ומקצועית, לעמידה והופעה בפני קהל - יכולות החשובות הן לכם כסטודנטים והן בהמשך הדרך. כיון שכימיה הוא מקצוע מועדף וחסרים בשטח מורים רבים, סטודנטים הלומדים במסלול זכאים לקבלת מלגות. כמו כן בעלי תארים שלישי )או שאושרה הצעתם( לומדים בתוכנית מקוצרת של כשנה. גם בעלי תואר שני זכאים להקלות. מוזמנים לפתוח צוהר לעולם מרתק ולהרשם לחוג להכשרת מורים!

תאריך עדכון אחרון : 22/06/2021