המסלול לתעודת הוראה בחינוך מיוחד

מלגת פטור מלאה משכר לימוד ללימודי תעודת הוראה בכפוף לתקנון

ד"ר אסתר איזמן
ד"ר אסתר איזמן | ראשת המסלול

ד"ר אסתר איזמן היא ראשת המסלול לתעודת הוראה בחינוך מיוחד ומרצה ומרכזת ההכשרה המעשית במגמה לחינוך מיוחד. בעלת ניסיון של מעל 25 שנה בחינוך המיוחד, הן באקדמיה והן בהוראה ובהדרכת מורים במשרד החינוך. תחומי מחקרה מתמקדים בגורמים קוגניטיביים ורגשיים הקשורים להתנסות בלמידה מתווכת ובכושר השתנות קוגניטיבי בקרב ילדים עם צרכים מיוחדים וכן בקשר שבין כושר השתנות קוגניטיבי לבין שפה וחשיבה.

על המסלול

הלימודים במסלול לתעודת הוראה בחינוך המיוחד מאפשרים לסטודנטים, לבעלי תואר ראשון, וללומדים לקראת תואר שני או שלישי לקבל תעודת הוראה בחינוך המיוחד לגילאי 21-6. הלימודים מספקים הכשרה מקצועית לקראת עבודה במגוון המסגרות של החינוך המיוחד: שילוב תלמידים עם צרכים מיוחדים בחינוך הרגיל, חינוך והוראה בכיתות מיוחדות בבתי ספר רגילים וחינוך והוראה בבתי ספר מיוחדים. ניתן להתמחות במגוון רחב של לקויות, כגון הפרעות למידה ספציפיות, הפרעות התנהגות, הפרעות רגשיות ונפשיות, אוטיזם, לקויות חושים, מוגבלות שכלית ונכויות פיזיות.

תוכנית הלימודים נפרשת על פני שנתיים. בנוסף, קיים מסלול מצומצם אשר הותאם במיוחד לסטודנטים מהמגמה לחינוך מיוחד בתואר הראשון ולסטודנטים מהתואר השני והשלישי בתחומים קרובים. בואו ללמוד עם סגל אקדמי בעל שם בחינוך המיוחד, הן באקדמיה והן במעשה החינוכי.

להרשמה  להשארת פרטים

מה לומדים

הלימודים בתוכנית לתעודת הוראה בחינוך המיוחד כוללים ידע תיאורטי, כלים בדידקטיקה והכשרה מעשית לעבודה עם מגוון האוכלוסיות בחינוך המיוחד, הוראה מותאמת בקריאה, בכתיבה ובחשבון, כלים לניהול כתה והתמודדות עם בעיות משמעת, שילוב טכנולוגיות בחינוך מיוחד, שפת סימנים ישראלית ומגוון תכניות התערבות.

תהליך הרשמה

• תהליך הרישום כולל ראיון והצגת מסמכים על פי הנדרש.
  • בוגרי אוניברסיטת בר-אילן ובוגרי מוסדות לימוד אחרים יכולים להירשם באתר האוניברסיטה.
  • סטודנטים באוניברסיטת בר-אילן לתואר ראשון יכולים להירשם החל מהשנה השנייה ללימודי התואר.
  • סטודנטים הלומדים באוניברסיטת בר אילן תואר שני ושלישי ניתן להירשם בכל שלב במהלך הלימודים, דרך מערכת האינ-בר, מידע אישי לסטודנט.

הזדמנויות תעסוקה

עבודה עם תלמידים עם צרכים מיוחדים בבתי ספר מיוחדים, כיתות חינוך מיוחד בבתי ספר רגילים, שילוב תלמידים עם צרכים מיוחדים בחינוך הרגיל, עבודה במתנ״סים ובמסגרות בלתי פורמליות אחרות. כמו כן, הלימודים עונים על הדרישות ללימודי המשך במגוון מקצועות טיפול.

קבלת קהל ויצירת קשר:

• בטלפון: 03-5317650, בשעות המענה הטלפוני
  • ”דלת פתוחה“ בימים א‘, ג‘, ה‘ בשעות 12:00-10:00 בזום ובאופן פרונטלי.
  • בדוא"ל: גב' שרית עמיאל sarit.amiel@biu.ac.il

*שעות המענה: ימים א' - ה' בין 8:00-14:00