המסלול לתעודת הוראה בהיסטוריה

מלגת פטור מלאה משכר לימוד ללימודי תעודת הוראה בכפוף לתקנון

שמיר יגר
מר שמיר יגר | ראש המסלול

מר שמיר יגר הוא בוגר מכון מנדל למנהיגות חינוכית, ניהל בעבר את תחום ההיסטוריה במט"ח (מרכז לטכנולוגיה חינוכית), הקים את "התחרות הישראלית להיסטוריונים צעירים" - יוזמה לעידוד למידת חקר בשיתוף החברה ההיסטורית הישראלית, משרד החינוך והרשת האירופית  EUSTORY.  קודם לכן היה מורה ושותף בצוות המייסד של בית הספר "חברותא".

בעל תואר שני בהיסטוריה כללית (בהצטיינות יתרה) מאוניברסיטת חיפה ובמסגרת עבודת הדוקטורט באוניברסיטה העברית, חוקר את מערכת החינוך ברייך השלישי.

על המסלול

"כשהוראת העבר פוגשת את המחר": משחר ימיה עסקה האנושות בסוגיית העבר, ומקום של כבוד הוקדש על פי רוב להקניית הידע והסיפורים שנצברו לדורות הבאים. המסלול בתעודת הוראה בהיסטוריה משלב בין היכולת לספר סיפור (storytelling) קוהרנטי ומעניין אודות אירועים ותהליכים שהתרחשו בתקופות שונות, לבין תהליך הקניית מיומנויות חשיבה ביקורתית ואנליטית. מורים ומורות להיסטוריה נדרשים לרכוש ולשכלל שני עוגנים מרכזיים: ידע היסטורי נרחב לצד הבנה מעמיקה של מבנה תחום הדעת (אפיסטמולוגיה).

להרשמה  להשארת פרטים

מה לומדים

הלימודים במסלול  לתעודת הוראה בהיסטוריה כוללים: קורסי יסוד בהיסטוריה, קורסים דידקטיים, מעבדות הוראה והתנסות מעשית בהוראת ההיסטוריה.

המסלול מכשיר את לומדיו להוראת היסטוריה בחטיבות ביניים ובתיכונים, תוך הכרות מעמיקה עם תוכניות הלימודים השונות בחינוך הממלכתי, ממלכתי – דתי והערבי. מסלול אקדמי זה מיועד לבעלי תואר ראשון, שני או שלישי בחוגים השונים להיסטוריה (היסטוריה כללית, תולדות עם ישראל, מזרח תיכון).

הלימודים במסלול מקנים ידע רחב ומעמיק בתחום הוראת ההיסטוריה, ומעניקים כלים וידע פדגוגי פרקטי שיאפשרו לבוגרים ללמד ולפתח יחידות הוראה איכותיות. התכנית משלבת מגוון כלים ופלטפורמות דיגיטליות, פדגוגיה בינתחומית והתנסות מודרכת בבתי הספר.

ההכשרה במסגרת תעודת ההוראה נעשית בידי מרצים ומורים המלמדים בשטח. בנוסף להקניית הידע הנדרש בתחום המקצועי, התוכנית כוללת קורסים במגוון נושאים פדגוגיים כגון: 'יסודות בפסיכולוגיה', 'חינוך לרב תרבותיות', 'הוראה לתלמידים בעלי צרכים מיוחדים' ועוד.

הלימודים במסגרת האקדמית ברמה הגבוהה של אוניברסיטת בר-אילן מציבים את הבוגרים שלנו בחזית ההוראה והחינוך.

תהליך הרשמה

• תהליך הרישום כולל ראיון והצגת מסמכים על פי הנדרש.
  • בוגרי אוניברסיטת בר-אילן ובוגרי מוסדות לימוד אחרים יכולים להירשם באתר האוניברסיטה.
  • סטודנטים באוניברסיטת בר-אילן לתואר ראשון יכולים להירשם החל מהשנה השנייה ללימודי התואר.
  • סטודנטים הלומדים באוניברסיטת בר אילן תואר שני ושלישי - ניתן להירשם בכל שלב במהלך הלימודים, דרך מערכת האינ-בר, מידע אישי לסטודנט.

הזדמנויות תעסוקה

הוראת היסטוריה בכל כיתות העל יסודי ז' עד י"ב ובכל רמות הלימוד.

להורדת קובץ תוכנית הלימודים

קבלת קהל ויצירת קשר:

• בטלפון: 03-5318842, בשעות המענה הטלפוני
  • בלוגו של וואטסאפWhatsApp
  • ”דלת פתוחה“ בימים א‘, ג‘, ה‘ בשעות 12:00-10:00 בזום ובאופן פרונטלי.
  • בדוא"ל: גב' חגית סירי  hagit.siri@biu.ac.il | גב' דורית דואק dorit.duek@biu.ac.il

*שעות המענה בלוגו של וואטסאפ Whatsapp: ימים א' - ה' בין 8:00-14:00

להרשמה  להשארת פרטים