המסלול לתעודת הוראה בהיסטוריה

שמיר יגר - ראש המסלול להכשרת מורים להיסטוריה באוניברסיטת בר-אילן

העתיד של הוראת העבר!

שמיר ניהל בעבר את תחום ההיסטוריה במט"ח (מרכז לטכנולוגיה חינוכית), הקים את "התחרות הישראלית להיסטוריונים צעירים" - יוזמה לעידוד למידת חקר בשיתוף החברה ההיסטורית הישראלית, משרד החינוך והרשת האירופית EUSTORY. קודם לכן היה מורה ושותף בצוות המייסד של בית הספר "חברותא".

בעל תואר שני בהיסטוריה כללית (בהצטיינות יתרה) מאוניברסיטת חיפה ובמסגרת עבודת הדוקטור באוניברסיטת העברית חוקר את מערכת החינוך ברייך השלישי. בנוסף, בוגר בית הספר מנדל למנהיגות חינוכית.

המסלול מכשיר את לומדיו להוראת היסטוריה בחטיבות ביניים ובתיכונים, תוך הכרות מעמיקה עם תוכניות הלימודים השונות בחינוך הממלכתי, ממלכתי – דתי והערבי. מסלול אקדמי זה מיועד לבעלי תואר ראשון, שני או שלישי בחוגים השונים להיסטוריה (היסטוריה כללית, תולדות עם ישראל, מזרח תיכון).

הלימודים במסלול מקנים ידע רחב ומעמיק בתחום הוראת ההיסטוריה, ומעניקים כלים וידע פדגוגי פרקטי שיאפשרו לבוגרים ללמד ולפתח יחידות הוראה איכותיות. התכנית משלבת מגוון כלים ופלטפורמות דיגיטליות, פדגוגיה בינתחומית והתנסות מודרכת בבתי הספר.

ההכשרה במסגרת תעודת ההוראה נעשית בידי מרצים ומורים המלמדים בשטח. בנוסף להקניית הידע הנדרש בתחום המקצועי, התוכנית כוללת קורסים במגוון נושאים פדגוגיים כגון: 'יסודות בפסיכולוגיה', 'חינוך לרב תרבותיות', 'הוראה לתלמידים בעלי צרכים מיוחדים' ועוד.

לפרטים נוספים ניתן ליצור קשר עם הגב' חגית סירי 03-5314465 hagit.siri@biu.ac.il

או הגב' דורית דואק 03-5317040 dorit.duek@biu.ac.il