המסלול לתעודת הוראה בביולוגיה

מלגת פטור מלאה משכר לימוד ללימודי תעודת הוראה בכפוף לתקנון

המסלול לתעודת הוראה בביולוגיה מכשיר מורים ללמד ביולוגיה בחטיבה העליונה ובחטיבת הביניים. המסלול מתמקד בפיתוח שיקול דעת של מורה, בדרכים ללמידה משמעותית תוך הקניית מיומנויות לימוד עדכניות הנמצאות בשימוש במאה ה-21. כמו כן, מודגשים במהלך הלימוד תכנים בביולוגיה ופריצות דרך בתחום, חידושים ועדכונים של תוכנית הלימודים והוראת חקר בביולוגיה.

להרשמה  להשארת פרטים

מה לומדים

הלימודים במסלול לתעודת הוראה בביולוגיה מתקיימים ברובם בסדנאות אשר נעזרות בסימולציות, במעבדות חקר משוכללות, וכוללים גם סיורים אקולוגיים. הלימודים מתקיימים ברמה האקדמית הגבוהה ביותר, ובמסגרתם ניתן יחס אישי באווירה תומכת ומשפחתית. בנוסף, תוכנית לימודים אישית תיבנה לכל סטודנט בהתאם ללימודיו בתואר בביולוגיה. בלימודים ניתן דגש על תוכנית הלימודים לתיכון ולמידת חקר בביולוגיה.

חדש: מסלול תעודת הוראה מקוצר לעובדי המרכז הרפואי שיבא.
לפרטים המלאים

פלייר תעודת הוראה בביולוגיה

תהליך הרשמה

• תהליך הרישום כולל ראיון והצגת מסמכים על פי הנדרש.
  • בוגרי אוניברסיטת בר-אילן ובוגרי מוסדות לימוד אחרים יכולים להירשם באתר האוניברסיטה.
  • סטודנטים באוניברסיטת בר-אילן לתואר ראשון יכולים להירשם החל מהשנה השנייה ללימודי התואר.
  • סטודנטים הלומדים באוניברסיטת בר אילן תואר שני ושלישי ניתן להירשם בכל שלב במהלך הלימודים, דרך מערכת האינ-בר, מידע אישי לסטודנט.

הזדמנויות תעסוקה

מורים לביולוגיה, למדעים, ביוטכנולוגיה, מדעי הסביבה, מדעי הרפואה, פיתוח תוכניות לימודים.

להורדת קובץ תוכנית הלימודים

ראשת המסלול

פרופ' מיכל ציון | ראשת התוכנית
פרופ' מיכל ציון | ראשת המסלול

פרופ' מיכל ציון הינה ראשת המסלול לתעודת הוראה בביולוגיה וראש המרכז להוראת המדעים.

פרופ' מיכל ציון בעלת תואר דוקטור בביולוגיה מולקולרית של חקר הסרטן, מהאוניברסיטה העברית.

הדוקטורט התמקד בבקרת ביטוי של הגן abl-c בלויקמיה מילואידית כרונית באדם. תוצאות הדוקטורט מסייעות עד היום באבחון וריפוי החולים, ונרשמו בזמנו כפטנט. במהלך לימודי הביולוגיה זכתה מיכל בפרס הרקטור, פרס הדיקאן ופרס וולף.

בסוף לימודי הדוקטורט החליטה מיכל החלטה מכוננת להשפיע בתחום החינוך המדעי, ופנתה ללמד ביולוגיה בתיכון עירוני בתל אביב. התיכון שבו היא למדה כנערה. מיכל זכתה בפרס המורה המצטיינת מטעם משרד החינוך וכן ייסדה פרויקטים חינוכיים שקיימים עד היום. פרויקט חץ לתלמידים מצטיינים במכון וייצמן למדע, ופרויקט עיר וסביבה במועצה לישראל יפה.

בתחילת שנות ה-2000 קבלה על עצמה פרופ' ציון לקדם את תחום החינוך המדעי בפקולטה לחינוך של אוניברסיטת בר אילן. היא שימשה כראשת התוכנית להוראת המדעים עד לפני שנתיים, ומשמשת עד היום כראש המסלול לתעודת הוראה  בביולוגיה.

בשנת 2017 זכתה פרופ' ציון בפרס רקטור אוניברסיטת בר אילן לחדשנות מדעית על מחקרה פורץ הדרך בתחום הקשר שבין אוריינות סביבתית ומטה-קוגניציה. נושאי המחקר העיקריים של פרופ' מיכל ציון הם: הוראת ביולוגיה, הוראה ולמידת חקר, מטה-קוגניציה, חינוך לבריאות, חינוך סביבתי, אוריינות מדעית ומיומנויות המאה ה-21.

פרופ' ציון עומדת בראשות המרכז לפיתוח ותמיכה במעבדות הביולוגיה בבתי הספר התיכוניים בישראל. מרכז זה מהווה מנוע ללמידת חקר בביולוגיה בישראל. פרויקט הדגל שלו כעת הוא הטמעה של טכנולוגיות הנדסה גנטית במעבדות הביולוגיה בתיכונים. פרופ' ציון חברה בקבוצת חוקרות מאוניברסיטת חיפה ואוניברסיטת בר אילן, שקבלה מענק מהאקדמיה הישראלית למדעים להקמת מרכז מצוינות בשם חכמת הדעת והלב.

קבלת קהל ויצירת קשר:

• בטלפון: 03-5318842, בשעות המענה הטלפוני
  • בלוגו של וואטסאפWhatsApp
  • ”דלת פתוחה“ בימים א‘, ג‘, ה‘ בשעות 12:00-10:00 בזום ובאופן פרונטלי.
  • בדוא"ל: גב' חגית סירי  hagit.siri@biu.ac.il | גב' דורית דואק dorit.duek@biu.ac.il

*שעות המענה בלוגו של וואטסאפ Whatsapp: ימים א' - ה' בין 8:00-14:00

להרשמה  להשארת פרטים