חינוך מיוחד - תואר בחינוך מיוחד ותעודת הוראה בחינוך מיוחד (6-21)

מלגת פטור מלאה משכר לימוד ללימודי תעודת הוראה בכפוף לתקנון

רישום לתואר ראשון

התוכנית לחינוך מיוחד
לימודי חינוך מיוחד לתואר ראשון

ד"ר אסתר איזמן
ראשת התוכנית לתואר ראשון בחינוך מיוחד

ראשת המסלול לתעודת הוראה: ד״ר הינדי שטרן
יועצת לתואר ראשון: ענת אמסלם

חינוך מיוחד - תואר ראשון
סרטון על התוכנית

מה מיוחד בחינוך מיוחד?

לימודי חינוך מיוחד לתואר ראשון ותעודת הוראה בחינוך מיוחד בבר אילן מעניקים הזדמנות לשלב בו זמנית לימודים אקדמיים לצד הכשרה לקראת תעודת הוראה בחינוך מיוחד, המאפשרים עבודה עם ילדים ונוער עם צרכים מיוחדים בגילי 6-21.

במהלך לימודי חינוך מיוחד ניתן להתמחות במגוון רחב של מוגבלויות, כגון: הפרעות למידה ספציפיות, הפרעת קשב, הפרעות התנהגותיות, הפרעות רגשיות, כבדי ראייה ועיוורים, כבדי שמיעה וחירשים, מוגבלות שכלית התפתחותית ומוגבלויות פיסיות.

במסלול לימודי תואר בחינוך מיוחד בבר-אילן ניתן לשלב לימודים לתואר ראשון ותעודת הוראה בחינוך המיוחד עם מגוון רחב של חוגים המוכרים כדיסציפלינות הוראה. החוגים המובנים הם: אמנות, קרימינולוגיה, פסיכולוגיה, תקשורת, ספרות משווה במגמה דרמה ותיאטרון, חינוך, יעוץ חינוכי ומנהיגות. כמו כן, במסלול לימודי תואר בחינוך מיוחד קיימים שילובים אפשריים נוספים אשר אינם מובנים עם מחלקות, כגון: היסטוריה, תנ"ך, תושב"ע, תולדות ישראל, פיסיקה, מתמטיקה ועוד.

ללומדים בתוכנית לימודי חינוך מיוחד לתואר ראשון עם תעודת הוראה קיימת מערכת שעות נוחה המתואמת בין המגמה והמסלול והמתפרסת על פני יומיים וחצי. ניתן להתחיל בסטאז' עם סיום שלוש שנות לימוד.

אודות מסלול לימודי חינוך מיוחד בבר-אילן

תכנית לימודי תואר בחינוך מיוחד בפקולטה לחינוך באוניברסיטת בר-אילן נועדה להכשיר את הסטודנטיות והסטודנטים לעסוק בהוראה חינוכית של ילדים ונוער עם מגוון רחב של מוגבלויות. בוגרי מסלול לימודי חינוך מיוחד בבר-אילן כבר משולבים במערכת החינוך ועובדים עם ילדים ונוער עם הפרעות למידה, מוגבלות שכלית, מוגבלות פיזית, מוגבלויות חושיות, הפרעות רגשיות או התנהגותיות כמו גם עם ילדים על הרצף האוטיסטי (ASD).

תכנית לימודי תואר בחינוך מיוחד כוללת הכשרה מקצועית לקראת קבלת הסמכת הוראה בחינוך המיוחד ממשרד החינוך והיא נערכת תוך הקניית ידע, מיומנויות וכלי מחקר אקדמיים.

אנשי הסגל והמרצים בתוכנית לימודי חינוך מיוחד הם בעלי שם בתחום - הן באקדמיה והן בשדה החינוכי, וניתן להשלים תואר בחינוך מיוחד בד בבד עם תעודת הוראה בתוך שלוש שנים בלבד, כאשר בפני המתאימים קיימת האפשרות לשלב תואר ראשון, תעודת הוראה ותואר שני בתוך 4 שנים בלבד.

ההתנסות הקלינית במסלול לימודי חינוך מיוחד נערכת עם תלמידים המשולבים בבתי הספר הרגילים, בכיתות רגילות, בכיתות קטנות וכן בבתי ספר מיוחדים. במהלך לימודי תואר בחינוך מיוחד הסטודנטיות והסטודנטים משובצים בארבעה מסגרות חינוכיות שונות ומגוונות. במהלך ההתנסות ניתן לבחור לקחת חלק גם בפרוייקטים יחודיים המתקיימים תחת אימונה של מאבחנת מאמנת או בשיתוף פעולה עם מט"ב- המכון לטכנולוגיות בחינוך מיוחד.

תואר בחינוך מיוחד פותח דלת למגוון רחב של אפשרויות תעסוקה בתום שלוש שנות לימודי חינוך מיוחד, בוגרות ובוגרי המסלול משתלבים בסטאז' בשכר, אפשרויות התעסוקה הפתוחות בפניהם הן רבות ומגוונות והם משמשים בתפקידי מפתח במערכת החינוך; ניתן להשתלב כמורים משלבים בבתי ספר רגילים, מחנכים ומורים מקצועיים בכיתות קטנות לחינוך מיוחד בבתי ספר רגילים או כמורים מקצועיים ומחנכים בבתי ספר מיוחדים. כמו כן, מסלול לימודי חינוך מיוחד לתואר ראשון בבר-אילן פותח דלת ללימודי המשך מתקדמים במגוון מקצועות האבחון והטיפול.

יתרונות לימודי חינוך מיוחד באוניברסיטת בר-אילן

תואר בחינוך מיוחד נערך בפקולטה המובילה לחינוך בבר-אילן, המדורגת בין 150-200 המחלקות לחינוך הטובות בעולם, על פי מדד שנחאי. הפקולטה לחינוך דוגלת בפיתוח מקצועי של כל אחת ואחד מהסטודנטים, בתרומה לקהילה ולמנהיגות חינוכית ושמה לה למטרה להיות חלק משמעותי ומהותי מעיצוב המדיניות החינוכית בישראל.

הפקולטה לחינוך בבר-אילן מקבלת בברכה סטודנטיות וסטודנטים מכל המגזרים ושכבות האוכלוסייה. אנו תמיד שמחים לסייע לסטודנטים במסלול לימודי תואר בחינוך מיוחד, עוזרים  לזכאים בקבלת מלגות הצטיינות ומלגות קיום ומעניקים ליווי ותמיכה אישית לכל סטודנטית וסטודנט.

תואר ראשון, שני ותעודת הוראה בחינוך מיוחד ב-4 שנים בלבד! תוכנית מיוחדת למובילים במערכת החינוך המיוחד

למדו בתוכנית חדשנית עם סגל אקדמי בעל שם בחינוך המיוחד, המשלב הכשרה אקדמית ייחודית עם עבודה בשדה.

ייחודיות התוכנית

• תואר ראשון, שני ותעודת הוראה ב-4 שנים בלבד.
  • תכנית לימודים מובנית.
  • שילוב בין העולם האקדמי-מחקרי ושדה החינוך המיוחד.
  • אוזן קשבת, יחס חם ועידוד למצוינות.
  • אפשרות למנטורינג אקדמי.

מידע על התוכנית

• במהלך הלימודים ניתן להתמחות במגוון רחב של מוגבלויות, כגון הפרעות למידה ספציפיות, הפרעות קשב וריכוז, הפרעות התנהגותיות, הפרעות רגשיות ונפשיות, כבדי ראייה ועיוורים, כבדי שמיעה וחירשים, מוגבלות שכלית התפתחותית ונכויות פיסיות.
  • תעודת ההוראה מאפשרת עבודה עם ילדים עם צרכים מיוחדים בגילאי 6-21.
  • ללומדים בתוכנית קיימת מערכת שעות נוחה, המתואמת בין התוכניות לתואר ראשון, שני ותעודת הוראה.
  • לפלייר תואר ראשון, שני ותעודת הוראה בחינוך מיוחד ב-4 שנים בלבד

תנאי קבלה

• המעבר משלב לשלב מותנה בעמידה בתנאי הרישום.
  • המידע מתייחס לתוכניות הלימודים בחינוך. לבירור בדבר פטור מחובות לימודי יסוד ביהדות ו/או לימודי אנגלית, יש לפנות למחלקות הרלוונטיות.

לפרטים נוספים וקבלת קהל

• לקבלת מידע נוסף פנו אלינו דרך עמוד צור קשר
  • בטלפון: 03-5318444, בשעות המענה הטלפוני
  • בוואטצאפלוגו של וואטסאפ 03-5318469