מלגת פטור מלאה משכר לימוד ללימודי תעודת הוראה בכפוף לתקנון

אייקון לוח שנה

ההרשמה לשנת תשפ"ה החלה
בתאריך 11.02.2024 | ב' באדר תשפ"ד

אנא עקבו עד פתיחת ההרשמה לשנת תשפ"ה, ובינתיים זמינים למענה על שאלות וייעוץ בדוא"ל או דרך עמוד יצירת קשר

לרישום מקוון באתר בר-אילן  ניתן להיעזר במרכז השירות והגיוס 9392*

צרו איתנו קשר פנו אלינו לקבלת מידע נוסף בנושא לימודי מדעי הלמידה וההוראה

תוכנית לימודים לתואר שני ושלישי

חדש!  סטודנטים שלומדים בתוכנית של מדעי הלמידה וההוראה במסלול ללא תזה, יכולים לסיים את לימודי התואר השני בשנה אחת או בשנה וחצי. אפשרות למלגות משמעותיות למתאימים!

ד"ר ורד חלמיש
ד"ר ורד חלמיש | ראשת התוכנית

ראשת התוכנית: ד"ר ורד חלמיש | vered.halamish@biu.ac.il
מתאמת התוכנית: גב' חן גולן | learn-teach.edu@biu.ac.il

סרטון על התוכנית

מדעי הלמידה וההוראה - מטרות התוכנית

הלימודים בתוכנית 'מדעי הלמידה וההוראה' מקנים הבנה מעמיקה של תהליכי למידה והשלכותיהם להוראה, ומאפשרים חקירה מדעית בתחומים אלו. התוכנית מכשירה את בוגריה להטמעה, הערכה, פיתוח, ומחקר של פרקטיקות חינוכיות מבוססות-עדויות לצורך קידום למידה משמעותית והוראה אפקטיבית, במסגרות חינוך פורמליות ובלתי פורמליות. התוכנית מבוססת על גישה רב-תחומית המשלבת תיאוריה, מחקר, ויישום, ועוסקת בהיבטים מגוונים של מדעי הלמידה וההוראה, כגון: אסטרטגיות למידה אפקטיביות, גישות חדשניות להוראה, ושילוב טכנולוגיות בחינוך.

חזרה למעלה

מדעי הלמידה וההוראה - למי מיועדת התוכנית?

• אנשי חינוך, הוראה והדרכה הרוצים להשביח את שיטות ההוראה שלהם או להתקדם לתפקידים בכירים בתחום (רכזים ומדריכים פדגוגיים, מעריכי תוכניות חינוכיות, מפתחי תוכניות לימודים, תפקידי ניהול ופיקוח).
  • מי שעוסק ביזמות חינוכית ומעוניין להוביל תהליכי פיתוח של חדשנות פדגוגית.
  • בעלי עניין במחקר אקדמי במדעי הלמידה וההוראה.

לקבלת פרטים נוספים על תואר שני בתוכנית 'מדעי הלמידה וההוראה' או להרשמה ללימודי מדעי הלמידה וההוראה בפקולטה לחינוך באוניברסיטת בר-אילן, ניתן לפנות למתאמת התוכנית בדוא"ל: learn-teach.edu@biu.ac.il  | טלפון: 03-5318444 או פנו אלינו דרך עמוד צור קשר

מבנה תוכנית הלימודים

הלימודים בתוכנית למדעי הלמידה וההוראה כוללים יום לימודים אחד בשבוע במהלך שנת הלימודים הראשונה (יום שני), וקורסים מתוקשבים בסמסטר א' בשנת הלימודים השנייה. סטודנטים במסלול ללא תזה יכולים לסיים את הלימודים גם בשנה אחת (נתון לבחירת הסטודנט, נדרשת פניות גבוהה). סטודנטים במסלול תזה נדרשים לשריין שנה נוספת לצורך סיום עבודת התזה. התוכנית למדעי הלמידה וההוראה מאפשרת לשלב עבודה עם לימודים וכן מתאימה למורים בשנת שבתון. בנוסף, מחויבים הסטודנטים בדרישות לימודי יסוד ביהדות ואנגלית:

נהלי בית הספר ללימודים מתקדמים

מסלולי הלימוד

מתקיימים שני מסלולים בתוכנית התואר השני במדעי הלמידה וההוראה: מסלול עם תזה ומסלול ללא תזה.

מסלול  א': תואר שני במדעי הלמידה וההוראה עם תזה

המסלול מיועד לסטודנטים המעוניינים בקבלת תואר שני (MA) הכולל כתיבת עבודת מחקר (תזה) כחלק מתוכנית הלימודים. הלימודים בתוכנית למדעי הלמידה וההוראה במסלול זה כוללים רכישת יידע תיאורטי ומיומנויות יישומיות לצד פיתוח אקדמי ומחקרי.

הלימודים העיוניים במסלול זה הינם בהיקף של 16 שעות שנתיות המתפרסות על פני יום מרוכז בשבוע במשך שנה אחת, ובנוסף קורסים מתוקשבים. לאחר סיום הלימודים העיוניים ניתנת לסטודנטים שנה עוקבת נוספת (שניה/שלישית) להגיש את עבודת המחקר (תזה)

מסלול  ב': תואר שני במדעי הלמידה וההוראה ללא תזה

המסלול מיועד לסטודנטים המעוניינים בקבלת תואר שני (MA) ללא כתיבת עבודת מחקר (תזה). הלימודים בתוכנית למדעי הלמידה וההוראה במסלול זה כוללים רכישת ידע תיאורטי ומיומנויות יישומיות בהיקף מורחב וכן השתתפות בקורסי מחקר ופיתוח מיומנויות הרלוונטיות לצרכני מחקר.

הלימודים העיוניים במסלול זה הינם בהיקף של 20 שעות שנתיות המתפרסות על פני יום מרוכז בשבוע במשך שנה אחת ובנוסף קורסים מתוקשבים.

קובצי תוכניות לימודים:

תשפ"ד, מדעי הלמידה וההוראה, שנה ב', למתחילים בתשפ"ג (PDF)

תשפ"ד , מדעי הלמידה וההוראה בשנה אחת (PDF)

תשפ"ד , מדעי הלמידה וההוראה בשנה וסמסטר (PDF)

תנאי קבלה לתוכנית התואר שני במדעי הלמידה וההוראה

• בוגרי תואר ראשון עם ממוצע ציונים של 82 ומעלה
  • תינתן עדיפות לבוגרי תואר ראשון בחינוך, פסיכולוגיה, מדעי הקוגניציה, מדעי המוח ותחומים קרובים
  • תינתן עדיפות לבעלי ניסיון בחינוך, הוראה והדרכה או לבעלי ניסיון מחקרי רלוונטי
  • שליחת קו"ח
  • שליחת המלצות (ראו פירוט בהמשך, תחת "אופן הרישום")

לקבלת פרטים נוספים על תואר שני בתוכנית 'מדעי הלמידה וההוראה' או להרשמה ללימודי מדעי הלמידה וההוראה בפקולטה לחינוך באוניברסיטת בר-אילן, ניתן לפנות למתאמת התוכנית בדוא"ל: learn-teach.edu@biu.ac.il | טלפון: 03-5318444 או פנו אלינו דרך עמוד צור קשר

אופן הרישום לתוכנית למדעי הלמידה וההוראה

1. רישום מקוון לתואר שני באתר בר-אילן

לשאלות וסיוע ברישום: מרכז השירות והגיוס 9392*

• שימו לב לרשימת המסמכים הנדרשים בעמוד ההרשמה. ניתן לסיים את הרישום גם ללא צירוף המסמכים ולהשלים את הגשת המסמכים בשלב מאוחר יותר. עם זאת, חשוב לשלוח את המסמכים בהקדם על מנת שהבקשה תטופל.
  • כתובת למשלוח דואר: אוניברסיטת בר אילן, רמת-גן, מיקוד 5290002, בית הספר ללימודים מתקדמים, המדור לתואר שני.
  • העברה ידנית: בניין 403, בקומת הכניסה מצד ימין.

2. שליחת קורות חיים מעודכנים לדוא"ל:  learn-teach.edu@biu.ac.il

3. שליחת המלצות: יש לשלוח שתי המלצות - המלצת מעסיק והמלצה אקדמית. סטודנטים שסיימו לימודיהם לתואר לפני מעל לשנתיים, יכולים להגיש שתי המלצות מעסיק במקום.

טופס המלצה אקדמית רצוי המלצות ממרצה בקורס אקדמי (עדיפות לסמינריון).

טופס המלצת מעסיק  המלצה מגורם מקצועי שמכיר את המועמד/ת מהתנסות בשדה.

על ההמלצות להגיע ישירות מהממליצים ולא באמצעות המועמדים לקבלה. (יש להעביר לממליצים את טופס ההמלצה עם פרטי המועמד ממולאים בתחילת ההמלצה). על הממליצים לשלוח ישירות לכתובת הדוא"ל: learn-teach.edu@biu.ac.il

***אלו הן דרישות מינימום ואין בהן התחייבות לקבל כל מועמד העומד בתנאים אלה.***

לכל לשאלה נוספת בעניין תהליך הרישום, פנו למתאמת התוכנית למדעי הלמידה וההוראה בכתובת הדוא"ל: learn-teach.edu@biu.ac.il

לפרטים נוספים וקבלת קהל