English שלחו לחבר

מדעי הלמידה וההוראה

להרשמה

ללמוד איך ללמוד

לחקור ולהבין את הגורמים המשפיעים על תהליכי למידה מתפקודי המוח בסביבות למידה מגוונות.

ח

חדש חדש סטודנטים שלומדים במסלול ללא תזה יכולים

לסיים את לימודי התואר השני בשנה אחת

מדעי הלמידה וההוראה

ראש המגמה: ד"ר טובה מיכלסקי

פרטים למגמת מדעי הלמידה וההוראה.

הלימודים במגמה מעוגנים בתפיסה אינטגרטיבית של רכישת ידע עיוני ומעשי בתחומי למידה, הוראה ותכניות לימודים: למידה בסביבות למידה טכנולוגיות חדשניות, פדגוגיה מוטת עתיד, למידה פרופסיונאלית, תכנון לימודים והוראת תחום הדעת. הלימודים מספקים בסיס אקדמי ופרקטי לעבודה במסגרות חינוכיות פורמאליות ובלתי פורמאליות. השאיפה היא להכשיר בוגרים שיקדמו את מקצועיותם בתחומי למידה, הוראה ואת העשייה החינוכית בתחומים אלה בארץ.

הבוגרים שלנו הם אנשי חינוך אחרים, הם משמעותיים יותר.

למי מיועדת התכנית?

אנשי חינוך בעלי ניסיון שרוצים להתקדם ולהתמקצע בתפקידים שונים:

• מורים/מחנכים המבקשים להתמחות בהוראה ובלמידה
  • מדריך פדגוגי- מטעם משרד החינוך
  • מנחה בפסגה- מטעם משרד החינוך
  • משרות פקוח- מטעם משרד החינוך
  • מפתחי תכניות לימודים- מט"ח אגף תכניות לימודים –משרד החינוך
  • רכז הערכה- בבית הספר
  • רכז השתלמות בית ספרית
  • רכזי מקצוע, תפוח ואשכול פיס בלימודי מדעים
  • רכז תכניות לימודים- רשות מקומית

מה הייחוד של המגמה?

א. פריסת הלימודים

1.מערכת השעות מאפשרת למעוניינים נוכחות פיזית באוניברסיטה רק יום אחד מרוכז במהלך שנת לימודים אחת .

2.המערכת מאפשרת לשלב עבודה עם לימודים וכן מתאימה למורים בשנת שבתון.

3.מתקיימים שני מסלולים בלימודי התואר השני: מסלול עם תיזה ומסלול ללא תיזה.

4.הסטודנטים שלנו הם מקצועיים מהמובילים בתחום למידה, הוראה ותוכניות לימודים

ב. ההון האנושי

המרצים במגמה הם מקצועיים מהמובילים בתחום למידה, הוראה ותכניות לימודים.

המגמה שלנו היא בלב החינוך, אנחנו לומדים על כל מה שמתרחש סביב תוכניות לימודים, סביבות טכנולוגיות מתקדמות, פסיכולוגיה קוגניטיבית ללמידה, ערכים, הישגים ותרבות כיתה ובית-ספר.

המרצים שלנו הם מומחים וחוקרים בתחום של תהליכי הוראה ולמידה עכשוויים, תיאוריות למידה, אסטרטגיות פדגוגיות ושיטות חדשות בהוראה, קוגניציה, מטהקוגניציה ומטהמוטיבציה של הלמידה והלומדים.

במגמה לומדים שיטות מחקר וביצוע מחקרים בתוכניות לימודים בכל המקצועות הבית-ספרים ושל תוכניות לימודים ייחודיות.

התואר מתאים לכל מי שרוצה להיות מורה חכם יותר, לאלה שרוצים לקחת אחריות לפיתוח תוכניות לימודים ושיפור ההוראה והלמידה ברמת כיתה, בית-ספר ומערכת. התואר מתאים לאנשי חינוך שרוצים להיות מדריכים פדגוגיים ומנהלים בעתיד.

תוכנית הלימודים

סטודנטים שבוחרים במסלול ללא תזה יכולים לסיים את הלימודים שלהם במהלך שנה אחת, נדרשים לנוכחות של יום אחד מלא-ימי שני בקמפוס ושאר הקורסים מתוקשבים.

בנוסף, מחוייבים הסטודנטים בדרישות לימודי יסוד ביהדות ואנגלית כמפורט באתר הוועדה לתואר שני  http://graduate-school.biu.ac.il/takanon.

ימסלול הלימודים

מסלול  א': תואר שני עם תיזה

המסלול מיועד לסטודנטים המעוניינים בקבלת תואר שני (MA)  הכולל כתיבת עבודת מחקר (תיזה) כחלק מתכנית הלימודים. הלימודים כוללים רכישת יידע תיאורטי ומיומנויות מקצועיות לצד פיתוח אקדמי ומחקרי. הלימודים בתכנית נועדו לאפשר השתלבות בעבודה לצד המשך לימודים אקדמיים בכלל ולימודים לקראת קבלת תואר ד"ר בפרט.

הלימודים העיוניים במסלול זה הינם בהיקף של 16 שעות שנתיות המתפרסות על פני יום מרוכז בשבוע . לאחר סיום הלימודים העיוניים ניתנת לסטודנטים שנה עוקבת נוספת (שלישית) להגיש את עבודת המחקר (תיזה).

לתוכנית הלימודים תשפ"ב מסלול לימודים שנה + סמסטר

תכנית הלימודים תשפ"ב מסלול שנת לימודים אחת

תכנית לימודים שנה ב תשפ"ב - לסטודנטים שהחלו לימודים בתשפ"א

מסלול  ב': תואר שני ללא תיזה

הלימודים העיוניים במסלול זה הינם בהיקף של 20 שעות שנתיות המתפרסות על פני יום מרוכז בשבוע .

תנאי קבלה

תינתן עדיפות לסטודנטים בוגרי תואר ראשון בחינוך או במקצועות אחרים בעלי התנסות חינוכית בממוצע ציונים 82 ומעלה. על המועמדים להיות אנשי חינוך ו/או הוראה ו/או פיקוד העוסקים בחינוך: הוראה / הדרכה / עבודה חינוכית (בקשות חריגות יידונו במקרים מיוחדים).

אופן הרישום

1.   רישום מקוון ללימודי תואר שני – לחץ כאן

2. לאחר הרישום המקוון יש לשלוח מסמכים של תואר ראשון/ת.הוראה מקוריים (עם חותמת וחתימה)  לכתובת: הוועדה לתואר שני, ביה"ס ללימודים מתקדמים, אוניברסיטת בר אילן, רמת גן  5290000.

ניתן להגיע למדור שמ"ע (בנין 605) בין הימים א'-ה', בין השעות 08-18 ולהגיש את המסמכים הנ"ל באופן פרונטלי.

3. יש לשלוח 2 המלצות (ניתן להוריד כאן: המלצה אקדמית, המלצת מעסיק). כדאי שאחת מההמלצות תהיה ממרצה בקורס אקדמי (עדיפות לסמינריון) והמלצה נוספת מגורם מקצועי. ההמלצות יישלחו ע"י הממליצים בלבד. (ניתן לשלוח 2 טפסי המלצת מעסיק ללא המלצה אקדמית וכן להפך).

4. שליחת קו"ח.

את המסמכים הנ"ל ניתן לשלוח במייל (toar2edu@biu.ac.il) או בפקס (03-7384123) או בדואר לכתובת: ביה"ס לחינוך – תואר שני - המגמה למדעי הלמידה וההוראה, אוניברסיטת בר אילן, רמת גן 5290000.

חדש חדש!! בואו ללמוד גם תואר אקדמי וגם לימודי תעודה! פרטים נוספים לחץ כאן

לפרטים נוספים ניתן לפנות למזכירת המגמה

מייל:  hen.golan@biu.ac.il

פקס: 03-7384123

טלפון: 0773063703

שעות מענה טלפוני בימים א'- ה': 11:30-10:30 ו- 14:30-13:30

שעות קבלת קהל בימים א', ד' בין השעות: 14:00-11:30 ובימים ב', ה' בין השעות: .10:30-08:30 .

ביום ג' אין קבלת קהל

תאריך עדכון אחרון : 03/08/2021