מדעי הלמידה וההוראה

רישום מקוון באתר בר אילן   ניתן להיעזר במדור שמ"ע 9392*

מדעי הלמידה וההוראה:

ללמוד איך ללמוד ואיך ללמד ביעילות

לחקור ולהבין את הגורמים המשפיעים על תהליכי למידה והשפעתם על תהליכי הוראה.

פלייר מדעי הלמידה וההוראה
פלייר מדעי הלמידה וההוראה

*חדש: סטודנטים שלומדים במסלול ללא תזה יכולים לסיים את לימודי התואר השני בשנה אחת

ראשת התוכנית: פרופ' טובה מיכלסקי

מה בתוכנית?

הלימודים במגמה מעוגנים בתפיסה אינטגרטיבית של רכישת ידע עיוני ומעשי בתחומי למידה, הוראה ותכניות לימודים: למידה בסביבות למידה טכנולוגיות חדשניות, פדגוגיה מוטת עתיד, למידה פרופסיונאלית, תכנון לימודים והוראת תחום הדעת. הלימודים מספקים בסיס אקדמי ופרקטי למסלול מחקרי אקדמי בתחום וכן לעבודה במסגרות חינוכיות פורמאליות ובלתי פורמאליות.

למי מיועדת התכנית?

• חוקרים במסלול אקדמי בתחום
  • מורים/מחנכים המבקשים להתמחות בהוראה ובלמידה
  • מדריך פדגוגי- מטעם משרד החינוך
  • מנחה בפסגה- מטעם משרד החינוך
  • משרות פקוח- מטעם משרד החינוך
  • מפתחי תכניות לימודים- מט"ח אגף תכניות לימודים –משרד החינוך
  • רכז הערכה- בבית הספר
  • רכז השתלמות בית ספרית
  • רכז מקצוע, תפוח ואשכול פיס בלימודי מדעים
  • רכז תכניות לימודים- רשות מקומית

פריסת הלימודים

1. מערכת השעות מאפשרת למעוניינים נוכחות פיזית באוניברסיטה רק יום אחד מרוכז במהלך שנת לימודים אחת ועוד סמסטר מתוקשב.
  2. המערכת מאפשרת לשלב עבודה עם לימודים וכן מתאימה למורים בשנת שבתון.

ההון האנושי

המרצים בתוכנית מובילים בתחום מדעי הלמידה וההוראה.

תוכנית הלימודים

תוכנית לומדים כוללת חשיפה לתאוריות ושיטות מחקר בתחום מדעי הלמידה וההוראה.

בנוסף, מחוייבים הסטודנטים בדרישות לימודי יסוד ביהדות ואנגלית כמפורט.

באתר

מסלולי הלימוד בתוכנית

מתקיימים שני מסלולים בלימודי התואר השני: מסלול עם תיזה ומסלול ללא תיזה.

מסלול  א': תואר שני עם תזה

המסלול מיועד לסטודנטים המעוניינים בקבלת תואר שני (MA) הכולל כתיבת עבודת מחקר (תיזה) כחלק מתכנית הלימודים. הלימודים כוללים רכישת יידע תיאורטי ומיומנויות מקצועיות לצד פיתוח אקדמי ומחקרי. הלימודים בתכנית נועדו לאפשר השתלבות בעבודה לצד המשך לימודים אקדמיים בכלל ולימודים לקראת קבלת תואר ד"ר בפרט.

הלימודים העיוניים במסלול זה הינם בהיקף של 16 שעות שנתיות המתפרסות על פני יום מרוכז בשבוע . לאחר סיום הלימודים העיוניים ניתנת לסטודנטים שנה עוקבת נוספת (שלישית) להגיש את עבודת המחקר (תיזה).

מסלול  ב': תואר שני ללא תזה

הלימודים העיוניים במסלול זה הינם בהיקף של 20 שעות שנתיות המתפרסות על פני יום מרוכז בשבוע .

תנאי קבלה

תינתן עדיפות לסטודנטים בוגרי תואר ראשון בחינוך או במקצועות אחרים בעלי התנסות חינוכית בממוצע ציונים 82 ומעלה. על המועמדים להיות אנשי חינוך ו/או הוראה ו/או פיקוד העוסקים בחינוך: הוראה / הדרכה / עבודה חינוכית (בקשות חריגות יידונו במקרים מיוחדים).

אופן הרישום

1.   רישום מקוון ללימודי תואר שני

2. לאחר הרישום המקוון יש לשלוח מסמכים של תואר ראשון/ ת.הוראה מקוריים (עם חותמת וחתימה) לכתובת: הוועדה לתואר שני, ביה"ס ללימודים מתקדמים, אוניברסיטת בר אילן, רמת גן  5290000.

ניתן להגיע למדור שמ"ע (בנין 605) בין הימים א'-ה', בין השעות 08-18 ולהגיש את המסמכים הנ"ל באופן פרונטלי.

3. יש לשלוח 2 המלצות - כדאי שאחת מההמלצות תהיה ממרצה בקורס אקדמי (עדיפות לסמינריון) והמלצה נוספת מגורם מקצועי. ההמלצות יישלחו ע"י הממליצים בלבד. (ניתן לשלוח 2 טפסי המלצת מעסיק ללא המלצה אקדמית וכן להפך).

טופס המלצה אקדמית  רצוי המלצות ממרצה בקורס אקדמי (עדיפות לסמינריון)

טופס המלצת מעסיק המלצה מגורם מקצועי שמכיר את המועמד/ת מהתנסות בשדה

4. שליחת קו"ח.

את המסמכים הנ"ל ניתן לשלוח במייל toar2edu@biu.ac.il או בדואר לכתובת: הפקולטה לחינוך – תואר שני - המגמה למדעי הלמידה וההוראה, אוניברסיטת בר אילן, רמת גן 5290000.

חדש חדש!! בואו ללמוד גם תואר אקדמי וגם לימודי תעודה! פרטים נוספים לחץ כאן

לפרטים נוספים ניתן לפנות למזכירת המגמה