חינוך בלתי פורמלי - ניהול ופיתוח מערכות חינוך בלתי פורמליות

אייקון לוח שנה

ההרשמה לשנת תשפ"ה החלה
בתאריך 11.02.2024 | ב' באדר תשפ"ד

אנא עקבו עד פתיחת ההרשמה לשנת תשפ"ה, ובינתיים זמינים למענה על שאלות וייעוץ בדוא"ל או דרך עמוד יצירת קשר

לרישום מקוון באתר בר-אילן  ניתן להיעזר במרכז השירות והגיוס 9392*

צרו איתנו קשר פנו אלינו לקבלת מידע נוסף בנושא לימודי ניהול ופיתוח מערכות חינוך בלתי פורמליות

חינוך בלתי פורמלי - ניהול ופיתוח מערכות חינוך בלתי פורמליות
תוכנית לימודים לתואר שני ושלישי

פרופ' זהבית גרוס
פרופ' זהבית גרוס | ראשת התוכנית

ראשת התוכנית: פרופ' זהבית גרוס
מתאמת התוכנית: גב' חן גולן | non-formal.edu@biu.ac.il

ניהול ופיתוח מערכות חינוך בלתי פורמאליות
סרטון על התוכנית

מטרות התוכנית - ניהול ופיתוח מערכות חינוך בלתי פורמליות

מטרת ההתמחות היא להכשיר סגל בכיר לניהול מערכות חינוך בלתי פורמליות במתנ"סים, תנועות נוער וגופים חינוכיים התנדבותיים שונים, סגל המסוגל לבצע מחקר ורפלקציה על עבודתו המעשית. החינוך הבלתי פורמלי עשיר בעשיה ודל במחקר ולכן מטרת לימודי חינוך בלתי פורמלי בבר-אילן היא לגשר בין היבטים תיאורטיים של הניהול במערכות הבלתי פורמליות ובין הצרכים הריאליים המתעוררים בשדה בהיבטים תיאורטיים, מחקריים ויישומיים. חידושה העיקרי של ההתמחות הוא ההיבט הפרקטי - קיומן של סדנאות מעשיות בתוך מסגרת הלימודים התיאורטית, לפיתוח אישי ומקצועי. התמחות בחינוך בלתי פורמלי הינה חלק מהמוקד למנהיגות וניהול מערכות חינוך.

חזרה למעלה

תוכנית לימודי חינוך בלתי פורמלי שמה לה למטרה להעמיק את הידע התיאורטי, המחקרי והיישומי בשלושה תחומים:

א. ניהול  שיטות ניהול עתידיות והשפעתן על חינוך בלתי פורמלי, סדנת ניהול יזמות, התנדבות ומעורבות חברתית, ניהול סימולציות וחינוך לרב תרבותיות בחברות.
ב. נוער – ילדים, נוער ואיומי הרשת, הורות ורגשות.
ג. קהילה – מערכת המנהל החינוכי במשפט, ניהול סימולציות וחינוך לרב תרבותיות בחברות קונפליקטואליות שסועות.

לקבלת מידע נוסף בנושא לימודי חינוך בלתי פורמלי או להרשמה פנו אלינו דרך עמוד צור קשר

לפרטים נוספים ניתן לפנות למתאמת התוכנית חן גולן בטלפון 03-5318444 או בדוא"ל:

non-formal.edu@biu.ac.il

חזרה למעלה

תוכנית הלימודים לימודי חינוך בלתי פורמלי - ניהול ופיתוח מערכות חינוך בלתי פורמליות

תוכנית הלימודים לימודי חינוך בלתי פורמלי הינה מובנית ומתפרסת על פני שנה וסמסטר. על הסטודנטים ללמוד תוכנית לימודים מלאה ולעמוד בכל חובות הלימוד.

קורסי המגמה נלמדים ביום לימודים מרוכז, ימי שני משעה 20:00-08:00.

בנוסף, מחוייבים הסטודנטים בדרישות לימודי יסוד ביהדות ואנגלית כמפורט באתר הוועדה לתואר שני

*ייתכנו שינויים בתוכנית הלימודים ובימי הלימוד

תוכנית לימודים

תוכנית לימודים לשנת תשפ"ד

תנאי קבלה ללימודי חינוך בלתי פורמלי - ניהול ופיתוח מערכות חינוך בלתי פורמליות

• תינתן עדיפות לסטודנטים בוגרי תואר ראשון במינהל או במקצועות אחרים בעלי התנסות חינוכית או ניהולית בממוצע ציונים 80 ומעלה.
  • על המועמדים להיות אנשי חינוך ו/או הוראה ו/או פיקוד העוסקים בחינוך: הוראה / הדרכה / עבודה חינוכית.
  • המועמדים מייעדים עצמם להשתלבות במערכות ניהול החינוך בארץ.  (בקשות חריגות יידונו במקרים מיוחדים).
  • מומלץ ניסיון מעשי בחינוך הבלתי פורמלי.

אופן הרישום ללימודי חינוך בלתי פורמלי - ניהול ופיתוח מערכות חינוך בלתי פורמליות

1. רישום מקוון לתואר שני באתר בר-אילן ניתן להיעזר במרכז השירות והגיוס 9392*

• שימו לב לרשימת המסמכים הנדרשים בעמוד ההרשמה. ניתן לסיים את הרישום גם ללא צירוף המסמכים ולהשלים את הגשת המסמכים בשלב מאוחר יותר. עם זאת, חשוב לשלוח את המסמכים בהקדם על מנת שהבקשה תטופל.
  • כתובת למשלוח דואר: אוניברסיטת בר אילן, רמת-גן, מיקוד 5290002, בית הספר ללימודים מתקדמים, המדור לתואר שני.
  • העברה ידנית: בניין  403, בקומת הכניסה מצד ימין.

2שליחת קורות חיים מעודכנים דוא"ל: non-formal.edu@biu.ac.il

3שליחת המלצות: יש לשלוח שתי המלצות - המלצת מעסיק והמלצה אקדמית. סטודנטים שסיימו לימודיהם לתואר לפני מעל לשנתיים, יכולים להגיש שתי המלצות מעסיק במקום.

טופס המלצה אקדמית רצוי המלצות ממרצה בקורס אקדמי (עדיפות לסמינריון).

טופס המלצת מעסיק המלצה מגורם מקצועי שמכיר את המועמד/ת מהתנסות בשדה.

על ההמלצות להגיע ישירות מהממליצים ולא באמצעות המועמדים לקבלה. (יש להעביר לממליצים את טופס ההמלצה עם פרטי המועמד ממולאים בתחילת ההמלצה).
על הממליצים לשלוח ישירות לכתובת הדוא"ל:non-formal.edu@biu.ac.il

***אלו הן דרישות מינימום ואין בהן התחייבות לקבל כל מועמד העומד בתנאים אלה.***

לכל לשאלה נוספת בעניין תהליך הרישום ללימודי חינוך בלתי פורמלי לתואר שני, פנו למתאמת התוכנית בכתובת הדוא"ל : non-formal.edu@biu.ac.il

לפרטים נוספים וקבלת קהל

לפרטים נוספים ניתן לפנות למתאמת התוכנית חן גולן בטלפון 03-5318444 | דוא"ל:

non-formal.edu@biu.ac.il

”דלת פתוחה“ בימים א‘, ג‘, ה‘ בשעות 12:00-10:00 בזום ובאופן פרונטלי

סגל אקדמי

חברי הסגל במגמת חינוך בלתי פורמלי - ניהול ופיתוח מערכות חינוך בלתי פורמליות הנם חוקרים בעלי שם בתחומם אשר עוסקים במגוון רחב של נושאים ומציעים תכנית לימודים מקיפה ומעשירה.

התוכנית קושרת בין ממצאי המחקר העדכני בארץ ובחו"ל  לבין אפשרויות הטמעתם בשטח.

תאריך עדכון אחרון : 29/02/2024