חינוך מיוחד

English שלחו לחבר

להרשמה

חדש! הלימודים בתכנית מותאמים לשנה אחת בלבד.

ראש התכנית: ד"ר סיגל עדן

sigal

כתובת דוא"ל: sigal.eden@biu.ac.il

הלימודים בתכנית נועדו לאפשר לצוות החינוכי והטיפולי ולאנשים העוסקים בתחום החינוך המיוחד, להעמיק הכשרתם בהיבטים תיאורטיים-מדעיים, מחקריים וטיפוליים של תהליכי למידה, חינוך והתפתחות של ילדים עם צרכים מיוחדים, כמו גם במשמעויות יישומיות של ידע זה לשדה.
מטרות התואר הן רכישת ידע עדכני, נרחב ומגוון בחינוך המיוחד, בנושאים בחזית מדעי המח ובתחומים של לקויות שונות. מטרה נוספת הינה
 פיתוח המיומנויות לביצוע מחקרים בהיבטים מגוונים של החינוך המיוחד תוך פיתוח חשיבה ביקורתית ויכולות הערכה.
בוגרי התכנית משמשים בתפקידי מפתח במערכת החינוך המיוחד בארץ, הכוללים תפקידי הדרכה מקצועית, תפקידי ניהול ופיקוח, הן במערכת החינוך הציבורית והן במערכת החינוך הפרטית.

בוגרים

בוגרים מדברים חינוך

תכנית הלימודים

תכנית הלימודים אמונה על העמקת הידע, הגישה הביקורתית והיכולת המחקרית בתחומי החינוך המיוחד המגוונים ובכללם הספקטרום האוטיסטי ,מוגבלות שכלית, הפרעת למידה ספציפית תוך נתינת דגש על היבטים נוירולוגיים בתפקיד שפתי, הפרעת קשב וריכוז ובעיות נפשיות ועוד.

ניתן לשלב את הלימודים עם לימודי תעודת הוראה בחינוך המיוחד.

קהל היעד סטודנטים

מורים ויועצים, גננות, פסיכולוגים, קלינאיות תקשורת, מרפאות בעיסוק ובוגרי תואר ראשון בכל המקצועות של מדעי החברה. רצוי בעלי ניסיון בעבודה בחינוך המיוחד.

חדש! הלימודים מותאמים לשנה אחת- יום חמישי מלא, יום ראשון מהצהריים.

ניתן ללמוד במשך שנתיים- שנה א' יום חמישי מלא, שנה ב' יום ראשון מהצהריים.

*ייתכנו שינויים בתכנית הלימודים ובימי הלימוד

קורסי השלמה

למתקבלים מתואר ראשון שאינו חינוך מיוחד, ייקבע קורס השלמה בהתאם לרקע הלימודי (תיתכן אפשרות לבחינת פטור).

בנוסף, מחויבים הסטודנטים בדרישות לימודי יסוד ביהדות ואנגלית כמפורט באתר הוועדה לתואר שני  http://graduate-school.biu.ac.il/takanon.

מסלול הלימודים

בתכנית החינוך המיוחד שני מסלולים עיקריים:

מסלול א'- מסלול עם תיזה

המסלול מיועד לסטודנטים המעוניינים בקבלת תואר שני (MA) הכולל כתיבת עבודת מחקר (תיזה) כחלק מתכנית הלימודים. הלימודים כוללים רכישת יידע תיאורטי ומיומנויות מקצועיות לצד פיתוח אקדמי ומחקר, בהנחיית חוקרים מובילים בתחומם. ניתן להתמחות בנושאים שפתיים, קוגניטיביים, חברתיים-רגשיים, טכנולוגיים, פדגוגיים במגוון לקויות (הפרעת למידה ספציפית, הפרעת קשב וריכוז, לקות שפה, הספקטרום האוטיסטי, הפרעות רגשיות, מוגבלות שכלית, לקות חושית ועוד). הלימודים במסלול זה הינם בהיקף של 16 שעות שנתיות.

לאחר סיום הלימודים ניתנת לסטודנטים שנה עוקבת נוספת (שניה/שלישית) להגיש את עבודת המחקר (תיזה).

מסלול ב'- מסלול ללא תיזה

המסלול מציע מגוון קורסים המקיפים נושאים אקדמיים, קוגניטיביים, שפתיים וחברתיים-רגשיים באפיוני ילדים עם לקויות שונות. המסלול מיועד לסטודנטים המעוניינים בקבלת תואר שני (MA) ללא כתיבת עבודת מחקר (תיזה). הלימודים כוללים רכישת יידע תיאורטי ומיומנויות יישומיות, והשתתפות בקורסי מחקר לצד הרחבה בתחום התכנית.

הלימודים במסלול זה הינם בהיקף של 20 שעות שנתיות. המסלול מיועד לסטודנטים המעוניינים בקבלת תואר שני (MA) ללא כתיבת עבודת מחקר (תיזה).

צפייה בתכנית החינוך המיוחד, שנה א',  תש"פ *בשנת תשפ"א תכנית חדשה ומשופרת

צפייה בתכנית החינוך המיוחד, שנה ב',  תש"פ *בשנת תשפ"א תכנית חדשה ומשופרת

תנאי קבלה:

• בעלי תואר ראשון בחינוך מיוחד; בוגרי תואר ראשון במדעי החברה או במקצועות טיפוליים קרובים (פסיכולוגיה, קלינאות תקשורת, ריפוי בעיסוק, מורים, יועצים, גננות וכו') מאוניברסיטה או מכללה מוכרת בעלי ממוצע ציונים של 85 לפחות
  • ניסיון בתחום החינוך, חינוך מיוחד
  • המלצות- המלצה אקדמית והמלצת מעסיק
  • ראיון אישי

הגשת מועמדות

1. שאלון מקוון למועמד

2. סטודנטים שסיימו לימודיהם לתואר מעל לשנתיים יכולים להגיש שתי המלצות מעסיק במקום המלצות - יש לשלוח 2 המלצות - המלצת מעסיק, המלצה אקדמית .

- טופס המלצה אקדמית- לחץ כאן רצוי המלצות ממרצה בקורס אקדמי (עדיפות לסמינריון)

- טופס המלצת מעסיק- לחץ כאן המלצה מגורם מקצועי שמכיר את המועמד/ת מהתנסות בשדה

על ההמלצות להגיע לביה"ס לחינוך, מזכירות תואר שני ישירות מהממליצים ולא באמצעות המועמדים לקבלה (המועמד ימלא את הפרטים האישיים ע"ג טופס ההמלצה, שימולא ע"י הממליץ ויישלח על ידיו לפי הכתובת המופיעה בטופס ההמלצה).

אפשר לשלוח באחת מהאפשרויות הבאות:

א. דוא"ל מזכירות תואר שני: Toar2.Edu@biu.ac.il

ב. פקס מזכירות תואר שני בחינוך  03-7384123

ג. כתובת דואר: אוניברסיטת בר אילן, רמת-גן, מיקוד 5290002 – ביה"ס לחינוך, תואר שני

3. רישום לתואר השני

רישום התואר השני יכול להיעשות באחד מהאופנים הבאים:

א. רישום מקוון באתר בר אילן (ניתן להיעזר במדור שמ"ע 9392*).

ב. רישום על ידי קניית ערכת רישום מהאקדמון באוניברסיטה.

ללא קשר לאפשרות שנבחרה בתום ההרשמה יש לשלוח את החומר הנוסף לוועדה ללימודים מתקדמים, תואר שני:

• אישור סיום לימודים – רשמי ומקורי (חותמת, חתימה ולוגו מוסד הלימודים על אישור הסיום)
  • גיליון ציונים עם ממוצע תואר – רשמי ומקורי (חותמת, חתימה ולוגו מוסד הלימודים על אישור הסיום)
  • קורות חיים מעודכנים
  • צילום תעודת זהות
  • תמונת פספורט

לרישום ללימודי תואר שני באתר האוניברסיטה לחץ כאן

* זימון לראיון מותנה בהשלמת כל תהליכי הרישום  ולאחר קבלת כל המסמכים הנ"ל

* מועמד העונה על הקריטריונים, יוזמן לראיון אישי

* אלו הן דרישות מינימום ואין התחייבות לקבל כל מועמד העומד בתנאים אלה

לפרטים נוספים ניתן לפנות למזכירת התכנית בדוא"ל: meytal.goldberger@biu.ac.il

טלפון 03-5318456

פקס: 03-7384123

שעות מענה טלפוני בימים א'- ה': 11:30-10:30 ו- 14:30-13:30

שעות קבלת קהל בימים א', ד' בין השעות: 14:00-11:30 ובימים ב', ה' בין השעות: .10:30-08:30 .

ביום ג' אין קבלת קהל