מנהיגות וניהול מערכות חינוך התמחות במינהל החינוך

התמחות במינהל החינוך

ראש המגמה: ד"ר יוסף קליין

פרטים למגמת מנהיגות וניהול מערכות חינוך בהתמחות במינהל החינוך

תכנית הלימודים מתבססת על הצירים הבאים: פוליטי, מינהלי, כלכלי ופדגוגי.

חברי הסגל במגמה הנם חוקרים בעלי שם בתחומם אשר עוסקים במגוון רחב של נושאים ומציעים תכנית לימודים מקיפה ומעשירה.

החל משנה"ל תשע"ד, יידרש תואר שני אקדמי כתנאי סף למכרזי ניהול.

המגמה שמה לה למטרה להעמיק את הידע התיאורטי, המחקרי והיישומי בתחום המינהל החינוכי:

א. פיתוח תשתית של מנהיגות למערכת החינוך.

ב. הכנת הבוגרים למחקר ועיסוק בתפקידים בכירים במערכת החינוך בישראל הכוללים: ריכוז
    והובלת צוותים, הדרכת מורים, ניהול בתי ספר, הערכה ופיקוח, ניהול חינוכי ברשויות החינוך
    המקומיות.

תוכנית הלימודים

תוכנית הלימודים במגמה מובנת ומתפרסת על פני שנתיים ברצף. על הסטודנטים ללמוד תוכנית לימודים מלאה ולעמוד בכל חובות הלימוד בכל אחת משנות הלימוד ברצף.

קורסי המגמה נלמדים ביום לימודים מרוכז, יום שני משעה 20:00-08:00.

בנוסף, מחוייבים הסטודנטים בדרישות לימודי יסוד ביהדות ואנגלית כמפורט באתר הוועדה לתואר שני  http://graduate-school.biu.ac.il/takanon.

ייתכנו שינויים בתוכנית הלימודים ובימי הלימוד לשנה"ל תש"פ

מסלול הלימודים

מסלול  א': תואר שני עם תיזה

המסלול מיועד לסטודנטים המעוניינים בקבלת תואר שני (MA) הכולל כתיבת עבודת מחקר (תיזה) כחלק מתכנית הלימודים. הלימודים כוללים רכישת יידע תיאורטי ומיומנויות מקצועיות לצד פיתוח אקדמי ומחקרי. הלימודים בתכנית נועדו לאפשר השתלבות בעבודה לצד המשך לימודים אקדמיים בכלל ולימודים לקראת קבלת תואר ד"ר בפרט.

הלימודים העיוניים במסלול זה הינם בהיקף של 18 שעות שנתיות המתפרסות על פני יום מרוכז בשבוע לאורך שנתיים ברצף. לאחר סיום הלימודים העיוניים ניתנת לסטודנטים שנה עוקבת נוספת (שלישית) להגיש את עבודת המחקר (תיזה).

לתוכנית הלימודים תשע"ט  שנה א'

לתוכנית הלימודים תשע"ט  שנה ב'

מסלול  ב': תואר שני ללא תיזה

המסלול מיועד לסטודנטים המעוניינים בקבלת תואר שני (MA) ללא כתיבת עבודת מחקר (תיזה). הלימודים כוללים רכישת יידע תיאורטי ומיומנויות מקצועיות, והשתתפות בקורסי מחקר לצד הרחבה בתחום המגמה. סטודנטים הלומדים מסלול זה נדרשים לעמוד בבחינת גמר על חומר שיקבע על ידי הוועדה לתואר שני של בית הספר לחינוך.

הלימודים העיוניים במסלול זה הינם בהיקף של 22 שעות שנתיות המתפרסות על פני יום מרוכז בשבוע לאורך שנתיים ברצף.

לתוכנית הלימודים תשע"ט  שנה א'

לתוכנית הלימודים תשע"ט  שנה ב'

לתוכנית נחשונים שנה א'

לתוכנית נחשונים שנה ב'

תנאי קבלה

תינתן עדיפות לסטודנטים בוגרי תואר ראשון במינהל או במקצועות אחרים בעלי התנסות חינוכית או ניהולית בממוצע ציונים 85 ומעלה. על המועמדים להיות אנשי חינוך ו/או הוראה ו/או פיקוד העוסקים בחינוך: הוראה / הדרכה / עבודה חינוכית. המועמדים מייעדים עצמם להשתלבות במערכות ניהול החינוך בארץ (בקשות חריגות יידונו במקרים מיוחדים)

מועמדים שאינם בוגרי תואר ראשון במינהל של אוניברסיטת בר-אילן יידרשו לקורס השלמה בהתאם לצורך ולתכנית הלימודים של התואר הראשון שברשותם.

קורס השלמה: מבוא למנהיגות בחינוך, קורס הנלמד באופן מתוקשב בסמסטר א' של שנה א'.

חיוב בקורס השלמה יעשה ע"י ראש המגמה בעת קבלה למגמה.

תינתן אפשרות להיבחן בבחינת פטור מקורס ההשלמה לפני תחילת שנה"ל.

רשימת קריאה  למבחן פטור בהשלמה במבוא למינהל החינוך

מאמר מתוך הרשימה  למבחן הפטור במבוא למינהל החינוך

אופן הרישום

1.   רישום מקוון ללימודי תואר שני – לחץ כאן

2. לאחר הרישום המקוון יש לשלוח מסמכים של תואר ראשון/ת.הוראה מקוריים (עם חותמת
     וחתימה)  לכתובת: הוועדה לתואר שני, ביה"ס ללימודים מתקדמים, אוניברסיטת בר אילן, רמת
     גן  5290000.

ניתן להגיע למדור שמ"ע (בנין 605) בין הימים א'-ה', בין השעות 08-18 ולהגיש את המסמכים הנ"ל באופן פרונטלי.

3. יש לשלוח 2 המלצות (ניתן להוריד כאן: המלצה אקדמית, המלצת מעסיק). כדאי שאחת מההמלצות תהיה ממרצה
    בקורס אקדמי (עדיפות לסמינריון) והמלצה נוספת מגורם מקצועי. ההמלצות יישלחו ע"י הממליצים
    בלבד. (ניתן לשלוח 2 טפסי המלצת מעסיק ללא המלצה אקדמית וכן להפך).

4. שליחת קו"ח.

המלצות וקו"ח ניתן לשלוח במייל (toar2edu@biu.ac.il) או בפקס (03-7384123) או בדואר לכתובת: ביה"ס לחינוך – תואר שני - המגמה למינהל החינוך, אוניברסיטת בר אילן, רמת גן 5290000.

לפרטים נוספים ניתן לפנות למזכירת המגמה:

מייל:   Avigail.Erez@biu.ac.il

פקס: 03-7384123

טלפון: 03-5318456

שעות מענה טלפוני בימים א'- ה': 11:30-10:30 ו- 14:30-13:30

שעות קבלת קהל בימים א', ד' בין השעות: 14:00-11:30 ובימים ב', ה' בין השעות: .10:30-08:30 .

ביום ג' אין קבלת קהל

סגל הוראה-חוקרים פעילים בעלי פרסומים בינלאומיים בנושאים מגוונים:

פרופ' חיים גזיאל - מדיניות החינוך ואפקטיביות בית ספרית.

דר' יוסף קליין - קבלת החלטות וביזור במערכת החינוך.

פרופ' חן שכטר - למידה מהצלחות.

פרופ' ישראל  גילת - המורה והמנהיג החינוכי במשפט - זכויות וחובות.

פרופ' אורלי שפירא - אתיקה ארגונית, הדרכה והתנהגויות נסיגה של מורים במערכות חינוכיות.

דר' איריס הדר - כלכלת החינוך-מימון וניהול תקציב בית ספרי.

ד"ר פסקל בן עוליאל- מנהיגות במערכות חינוך רב תרבותיות