ייעוץ חינוכי - תואר ראשון

ייעוץ חינוכי - תואר ראשון
סרטון על התוכנית

מטרות התוכנית לייעוץ חינוכי

התוכנית לייעוץ חינוכי בתואר ראשון מיועדת להעניק לסטודנט ידע בסיסי בתיאוריה ומחקר בחינוך, במדעי ההתנהגות ובייעוץ חינוכי והבנה של המתודיקה המחקרית  בתחומי החינוך והייעוץ החינוכי.
מטרות אלה מהוות בסיס רחב ותנאי הכרחי להכשרת הסטודנט כיועץ חינוכי.

רישיון העבודה בייעוץ יינתן משנת תשנ"ה רק למוסמכי תואר שני.

מבנה הקורסים בתוכנית

הקורסים בתוכנית נחלקים לארבעה תחומים:

א. חינוך ופדגוגיה
ב. פסיכולוגיה
ג. ייעוץ חינוכי
ד. מחקר

מידע נוסף על לימודי ייעוץ חינוכי לתואר ראשון

שוקלים לימודי ייעוץ חינוכי לתואר ראשון? הגעתם בדיוק למקום הנכון! תואר ראשון בתוכנית לימודי ייעוץ חינוכי תאפשר לכם להכיר מקרוב את תחום החינוך, כאשר התוכנית מתמקדת בנקודת המבט של היועצות והיועצים החינוכיים בבתי הספר, הפועלים לקידום תהליכי חינוך מיטביים.

העתיד נמצא בחינוך!

אנו מזמינים אתכם לבוא ללמוד איתנו ולהיות חלק ממערכת החינוך במדינת ישראל. הירשמו ללימודי ייעוץ חינוכי והשפיעו על עיצובם של דורות רבים של תלמידות ותלמידים צעירים.

מה לומדים?

תוכנית הלימודים של לימודי ייעוץ חינוכי היא מגוונת, עשירה וכוללת קורסים המקנים הבנה תיאורטית בתחומי ידע רבים, ביניהם: חינוך, ייעוץ, פסיכולוגיה וסוציולוגיה השזורים בהיכרות מעמיקה עם כלים, שיטות ומודלים יישומיים הן למחקר והן לעבודה בשדה החינוכי-ייעוצי.
הקורסים בתואר הראשון בלימודי הייעוץ החינוכי יאפשרו לכם להעמיק את הידע הרלוונטי להתפתחות מיטבית של תלמידים במעגלי החיים השונים ובשלל היבטים, ובכללם: ייעוץ משפחתי, ייעוץ מערכתי, כמו גם עבודה עם בעלי צרכים מיוחדים. בנוסף, הקורסים בתוכנית 'לימודי ייעוץ חינוכי' יקנו לכם כלים בסיסיים לטיפוח תהליכי חשיבה ולמידה משמעותיים ולהבנת ההתפתחות הקוגניטיבית, הרגשית והשפתית, אותם ניתן ליישם במסגרות חינוכיות מגוונות.

לימודי ייעוץ חינוכי בתואר הראשון מחברים אתכם לעבודה המעשית, בשטח.

במהלך התואר הראשון של לימודי ייעוץ חינוכי קיים שיעור במהלך שנת הלימודים השנייה בה נסייר בבתי ספר שונים, נכיר יועצים ויועצות ואת תפיסת התפקיד שלהם תוך חשיפה לתפקידים הרבים והמגוונים שלהם. כמו כן נכיר שותפי תפקיד כגון קציני ביקור סדיר, פסיכולוגים חינוכיים וממשק העבודה עם יועצים חינוכיים. כל זאת ועוד, תוך קיום דיאלוג פתוח עם אנשי שטח שכבר עובדים ופועלים בתחום.
בתוכנית לימודי ייעוץ חינוכי יש סגל מרצים איכותי והוא מונה אנשי אקדמיה ואנשי שטח המגיעים משדה הייעוץ החינוכי, המתמחים בהיבטים שונים של עבודת היועצות והיועצים.

אילו אפשרויות פתוחות בפני בוגרי לימודי ייעוץ חינוכי לתואר ראשון?

בתום לימודי ייעוץ חינוכי לתואר ראשון ניתן להמשיך לתואר שני בלימודי ייעוץ חינוכי ולהשתלב בעבודה בבתי הספר. כמו כן, עבור בוגרי תואר ראשון בתוכנית 'לימודי ייעוץ חינוכי' שאינם מעוניינים להמשיך ללימודי תואר שני, התואר הראשון יעניק מיומנויות וכלים שיכולים לשמש אותם במגוון רחב של תפקידים חינוכיים, הן במסגרות חינוך פורמאליות והן במסגרות חינוך בלתי פורמאליות.

לימודי ייעוץ חינוכי דו חוגי או לימודי ייעוץ חינוכי דו חוגי מובנה?

הפקולטה לחינוך באוניברסיטת בר-אילן מציעה לימודי ייעוץ חינוכי דו חוגי, כך שניתן לשלב לימודי ייעוץ חינוכי לתואר ראשון עם לימודים במגוון תוכניות אחרות.

תואר ראשון בתוכנית לימודי ייעוץ חינוכי  - ניתן ללמוד כדו-חוגי או כדו-חוגי מובנה (מקנה 25/27 נ"ז)

לפרטים נוספים וקבלת קהל

• לקבלת מידע נוסף פנו אלינו דרך עמוד צור קשר
  • בטלפון: 03-5318444, בשעות המענה הטלפוני
  • בוואטסאפ:  03-5318469 (הוסיפו את המספר לאנשי הקשר שלכם ופנו אלינו גם בלוגו של וואטסאפ Whatsapp)
  • ”דלת פתוחה“ בימים א‘, ג‘, ה‘ בשעות 12:00-10:00 בזום ובאופן פרונטלי.
  • בדוא"ל: toar1.edu@biu.ac.il

רישום לתואר ראשון