דבר ראש בית הספר לחינוך - פרופ' יעקב יבלון

ברוכים הבאים לאתר בית הספר לחינוך ע"ש פ. חורגין

בית הספר לחינוך מקדם מחקר פורץ דרך, עבודה בשדה החינוך והכשרה ייחודית המבוססת על ראיות מחקריות לקידום הפרט והכלל. אנו מאמינים בפיתוח סקרנות, יצירתיות ויוזמה למחקר תוך מתן הזדמנות לכל אחת ואחד לחשוב מחדש ולהציב רף גבוה יותר מהמוכר.

הלימודים בבית הספר לחינוך נחלקים לשלושה אשכולות: (1) תחום התפתחות האדם אשר כולל המגמה לייעוץ חינוכי, חינוך מיוחד עם התמחויות בספקטרום האוטיסטי ובמוגבלות שכלית התפתחותית , והמגמה להתפתחות הילד (2) התחום הפדגוגי-מדעי  אשר כולל  את המגמה להוראת המדעים עם התמחויות בחינוך סביבתי, הוראת המתמטיקה ומח וחינוך, המגמה לחקר מדעי הלמידה וההוראה, וחוג להכשרת מורים אשר במסגרתו  פועלים כ - 15 מסלולים (3) התחום המערכתי: הכולל את המגמה למנהיגות וניהול מערכות חינוך, והתמחות בחינוך בלתי פורמאלי.

לצד לימודי התואר הראשון והשני אנו מציעים גם לימודי תואר שלישי, בהם סטודנטים מובילים מחקרים פורצי דרך. נושאי המחקר מגוונים בהתאם לתחומי המחקר והמומחיות של חברי הסגל בבית הספר לחינוך.

בית הספר לחינוך מצוי במשכנו באגף הצפוני של האוניברסיטה. בבניין  מרוכזות מעבדות, מכונים, חדרי המרצים, מנהלה, ספריה ומרכז חדשני למדיה דיגיטלית המשרת את ההוראה והמחקר.

אנו גאים בסגל ובסטודנטים שלנו המחויבים לפיתוח ולשיפור החינוך, וכן באווירה הטובה והידידותית בבית הספר ברוח הפסוק בתהילים " מכל מלמדי השכלתי...". אווירה אשר מקדמת דו שיח מתמיד בין המרצים לבין הסטודנטים. יחסים אלה ממשיכים ללוות את הבוגרים שלנו בעבודתם המקצועית.

אני מודה לכם על ההתעניינות, ומזמין אתכם להצטרף אלינו.

פרופ' יעקב ב. יבלון