דבר ראשת בית הספר - פרופ' נירית באומינגר-צביאלי

מבקרים וגולשים יקרים!

ברוכים הבאים לאתר בית הספר לחינוך באוניברסיטת בר – אילן

חינוך הוא הבסיס לכל. חינוך משמעו שינוי, למידה והתפתחות.

"תמצית ההוראה היא להפוך למידבקת-לגרום לרעיון אחד להצית רעיון אחר" (מרוה קולינס). אנו בבית הספר לחינוך מאמינים בצד הקניית ידע בפיתוח סקרנות, יצירתיות ויוזמה למחקר, לפרויקטים בקהילה ובתחום הפדגוגיה. מגמות הלימוד בבית הספר מגוונות ומרציה הם חוקרים בעלי שם בינלאומי בתחומם. הלימודים משלבים הקניית ידע תאורטי רחב ומעמיק יחד עם הקניית כלים יישומיים לעבודה החינוכית-טיפולית.

הלימודים בבית הספר לחינוך מתחלקים לשלושה אשכולות: (1) תחום התפתחות האדם אשר כולל בתוכו את מגמות הלימוד לייעוץ חינוכי, חינוך מיוחד הכולל בנוסף לתואר כללי בחינוך מיוחד, אף לימודי התמחויות בספקטרום האוטיסטי ובמוגבלות שכלית בלימודי התואר השני;  והתפתחות הילד;  (2) התחום הפדגוגי-מדעי ללימודי תואר שני, אשר כולל בתוכו את המגמה להוראת המדעים עם התמחויות בחינוך סביבתי והוראת המתמטיקה ואת המגמה לתוכניות לימודים. כמו כן בתחום הפדגוגי קיים חוג להכשרת מורים אשר במסגרתו  לומדים פרחי הוראה במסלולים מגוונים על פי תוכניות לימוד, המתעדכנות על בסיס החידושים המדעיים ודרישות משרד החינוך אשר מכשיר מורים לתעודות הוראה בכ18 תחומים שונים (3) התחום המערכתי : הכולל בתוכו את המגמה למנהיגות וניהול מערכות חינוך, והתמחות בחינוך בלתי פורמאלי. בתואר השלישי, סטודנטים מובילים מחקרים פורצי דרך הקשורים בהתערבויות שונות של אוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים, ובפיתוחים של אסטרטגיות הוראה ולמידה חדשניות, בהבנה ארגונית של בתי ספר, ובשיטות למידה פורמליות ובלתי פורמאליות. נושאי המחקר מגוונים בהתאם לתחומי המחקר והמומחיות של חברי הסגל בבית הספר.

סגל בית הספר לחינוך עוסק בתחומי מחקר ופיתוח רבים ומגוונים, המתבססים על מתודולוגיות כמותיות ואיכותניות. ביניהם ניתן למנות מחקרים יישומיים ובסיסיים, מחקרים בינלאומיים, פיתוח תכניות לימוד וסביבות למידה,  וכן פיתוח מוצרי חינוך עתירי טכנולוגיה.  הודות לאיכותם המקצועית הגבוהה, חברי הסגל שלנו משתתפים בוועדות היגוי ובוועדות הערכה של משרד החינוך,  וכן באלה של הרשויות המקומיות ושל מערכות חינוך נוספות . אנו לוקחים חלק פעיל בוועדות מקצועיות, וועדות מקצוע של משרד החינוך ומעורבים בקבוצות עניין (SIG) של ארגוני מחקר בארץ ובעולם. חברי הסגל משמשים כעורכי וכחברי מערכת בעיתונים מקצועיים לאומיים ובינלאומיים.

בית הספר לחינוך מצוי במשכנו באגף הצפוני החדש של האוניברסיטה, בסמיכות לבניין פסיכולוגיה ומדעי המוח. בבניין  מרוכזות מעבדות, מכונים, חדרי המרצים, מנהלה וספריה.

אנו גאים בסגל ובסטודנטים שלנו המחויבים לפיתוח ולשיפור החינוך בארץ, וכן באווירה הטובה והידידותית בבית הספר ברוח הפסוק בתהילים קי"ט " מכל מלמדי השכלתי....". אווירה זו מקדמת דו שיח מתמיד בין המרצים לבין הסטודנטים. יחסים אלה ממשיכים ללוות את הבוגרים שלנו בעבודתם המקצועית.

אני מודה לך על ההתעניינות, וברוח של ההבנה כי תמיד יש משהו חדש שאנחנו יכולים ללמוד על כל דבר....אני מזמינה אתכם ללמוד משהו חדש עלינו, לבקר בביתנו, ולהצטרף למשפחתנו.

פרופ' נירית באומינגר