חינוך מיוחד עם התמחות באוטיזם

חינוך מיוחד עם התמחות באוטיזם:

ראש המגמה : פרופ' נירית באומינגר-צביאלי

מייל:  Nirit.Bauminger@biu.ac.il

מטרות ההתמחות הינה הענקת מומחיות בידע עיוני ומעשי בעבודה עם תלמידים ברצף האוטיזם הסטודנט מקבל נספח לתעודת ה MA המציין כי למד תואר שני בחינוך מיוחד במסלול התמחות אוטיזם. קהל היעד מורים בחינוך המיוחד, יועצים, מטפלים או מדריכים בחינוך המיוחד . בעלי תואר ראשון במקצועות הטיפוליים כגון: פסיכולוגיה, ריפוי בעיסוק, קלינאות בתקשורת, עבודה סוציאלית . נדרש ניסיון בעבודה עם ילדים עם אוטיזם

תוכנית הלימודים

ימי הלימוד- הקורסים פרוסים על פני יומיים: ראשון וחמישי.

משך הלימודים כארבעה סמסטרים (סטודנט המעוניין בכך יכול ללמוד כחמישה סמסטרים, שנתיים וחצי ).

בשנה הראשונה יום הלימוד הוא יום ראשון ובשנה השנייה יום הלימוד הוא יום חמישי, ועוד חצי יום לימודים מתודולוגים בשעות אחר הצהרים באחת מהשנים.

הסטודנט לומד קורסים עיוניים בנושאים כגון: אבחון והתערבות, היבטים נוירולוגיים, תפקוד חברתי-רגשי, מאפיינים סנסו-מוטוריים, תפקוד שפתי-תקשורתי , עבודה עם הורים

במסגרת הפרקטיקום: יתמקד בהכשרה מעשית לעבודה טיפולית-חינוכית עם ילדים בגילאי בית הספר ברצף האוטיסטי במוקדים הבאים: תפקוד חברתי-רגשי-תקשורתי כולל לימוד התוכנית "אני בקבוצה"; מודלים להתערבות ברצף כגון: התערבות קוגניטיבית - התנהגותית; הוראה מתקנת מותאמת לילדים ברצף האוטיסטי, ותפקוד קוגניטיבי אקדמי, פרקטיקום לטיפול בבעיות התנהגותיות, ופרקטיקום הנוגע בהיבטים של פרופיל סנסורי והשפעתו על תהליכי אינטראקציה חברתית .

לצפיה בתוכנית התמחות אוטיזם - תשע"ז- לחץ כאן בימים הקרובים נעדכן את תוכנית הלימודים

לשנת תשע"ח

תנאי קבלה:

• בעלי תואר ראשון בחינוך מיוחד או במקצועות טיפוליים קרובים והפרא רפואיים כגון: פסיכולוגיה, מדעי המוח, מדעי התנהגות, ריפוי בעיסוק, קלינאות בתקשורת, עבודה סוציאלית וכו'. מאוניברסיטה או מכללה מוכרת בעלי ממוצע ציונים של 87 לפחות
  • ניסיון של שנתיים לפחות בתחום החינוך המיוחד- אוטיזם
  • המלצות- המלצה אקדמית והמלצת מעסיק
  • ראיון אישי

ביצוע תהליך רישום:

1. יש לשלוח 2 המלצות - המלצת מעסיק, המלצה אקדמית (לסטודנטים שסיימו לימודיהם לתואר מעל לשנתיים יכולים להגיש שתי המלצות מעסיק במקום)

טופס המלצה אקדמית-   לחץ כאן רצוי המלצות ממרצה בקורס אקדמי (עדיפות לסמינריון)

טופס המלצת מעסיק -  לחץ כאן המלצה  מגורם מקצועי שמכיר את המועמד/ת מהתנסות בשדה

על ההמלצות להגיע לביה"ס לחינוך, מזכירות תואר שני ישירות מהממליצים ולא באמצעות המועמדים לקבלה

(המועמד ימלא את הפרטים האישיים ע"ג טופס ההמלצה, שימולא ע"י הממליץ ויישלח על ידיו לפי הכתובת המופיעה בטופס ההמלצה).

אפשר לשלוח באחת מהאפשרויות הבאות:

1. מייל מזכירת המגמה, לימוד חפץ: limor.hefetz@biu.ac.il

פקס מזכירות תואר שני בחינוך (לידי לימור חפץ) 03-7384123

כתובת דואר: אוניברסיטת בר אילן, רמת-גן, מיקוד 5290002 – ביה"ס לחינוך, תואר שני (לידי לימור חפץ)

2. רישום התואר השני יכול להיעשות באחד מהאופנים הבאים:

רישום מקוון באתר בר אילן (ניתן להיעזר במדור שמ"ע 9392*) – או –  רישום על ידי קניית ערכת רישום מהאקדמון באוניברסיטה.

3. יש לשלוח את החומר הנוסף  לוועדה ללימודים מתקדמים, תואר שני:

• אישור סיום לימודים – רשמי ומקורי (חותמת, חתימה ולוגו מוסד הלימודים על אישור הסיום)
  • גיליון ציונים עם ממוצע תואר – רשמי ומקורי (חותמת, חתימה ולוגו מוסד הלימודים על אישור הסיום)
  • קורות חיים מעודכנים
  • צילום תעודת זהות
  • תמונת פספורט

לרישום ללימודי תואר שני באתר האוניברסיטה לחץ כאן

זימון לראיון מותנה בהשלמת כל תהליכי הרישום  ולאחר קבלת כל המסמכים הנ"ל

מועמד העונה על הקריטריונים , יוזמן לראיון אישי.

אלו הן דרישות מינימום ואין בה התחייבות לקבל כל מועמד העומד בתנאים אלה

לפרטים נוספים ניתן לפנות למזכירת המגמה :

גב' לימור חפץ,

כתובת דוא"ל:  limor.hefetz@biu.ac.il