סיפורי לקוחות

לקוחותינו:

שלום,

ברצוני להודות לך ולכל הצוות המקצועי במרכז לסימולציה, ולהביע את הערכתי/ הערכתנו. אוכל לומר, ללא הגזמה, כי הסדנאות במרכז לסימולציה היוו עבורנו חוויה מכוננת. המקצועיות הרבה, החל משלב התכנון, ו"תפירת" המפגשים בהתאם לצרכים, אפשרו יום של למידה/ הרהור וערעור אשר ממשיך ומשפיע על עבודתנו.

אשמח לעמוד אתך בקשר, לקראת השנה הבאה, ולבנות יחד תכנית משותפת להמשך.

חג שמח

ראשת המחלקה להוראה

מכללת לוינסקי

שלום רב,

ברצוני לשתף אתכם בחוויה עוצמתית ומשמעותית שעברה קבוצת הגננות המתחילות שלי בסדנת הסימולציה ביום ראשון בבר אילן.

ראשית כל, קבלת הפנים התרבותית והמכובדת שזכינו  לה ,עם סידור פרחים יפהפה וכיבוד קל על השולחן חימם את האווירה ויצר תחושת פתיחות וקירבה.

הצוות המקצועי הנחה את הסדנה בצורה מקצועית למקומות חדשים ומעוררי מחשבה.

השחקניות היו מקצועיות וגילמו את התפקידים בצורה משכנעת כל כך, שהחוויה הפכה למאוד משמעותית ומעצימה.

המשתלמות שיתפו פעולה והתנדבו ללא כל בעיה.

התרחישים היו מן השטח ולדברי המשתתפות הדבר הקנה  להן בטחון ולימד אותן איך לפעול בצורה מקצועית יותר... ממש כלי לעבודה.

זה היה מטלטל, מלמד ומנחה.

המון תודה למארגנים שאפשרו לנו לחוות כזו למידה משמעותית .

תודה לגלי נהרי שעמה הייתי בקשר על מנת לאפשר למשתלמות למידה שכזו.

ואם נצטט חלק מהבנות  "תודה שלקחת אותנו ,היה מדהים, נתן לנו זווית חדשה לראות את הדברים.

תודה

מכללת בית ברל

שלום

רציתי להודות לכם על ארגון ותכנון יום למידה משמעותי ומהנה בו השתתפנו ביום שלישי האחרון.

קבוצת המורים השייכים לתכנית חותם הביעו הערכה רבה לאופן הלמידה הזה וביקשו מאוד לחזור ולהשתתף ביום נוסף בסמסטר ב'.

התרחישים קלעו במידה רבה לאירועים אמיתיים שהם חווים ויצרו יכולת הזדהות רבה. הסטודנטים שבחרו להתנסות הרגישו שיצאו מרווחים במיוחד. צוות השחקנים היה מצוין וגם המנחות של שתי הקבוצות.

גם לי, כמנהלת האקדמית של התכנית, הייתה הזדמנות להתבונן ולהכיר את הסטודנטים מזווית אחרת ולראות את חלקם בסימולציה ואחרים כנותני משוב וכמשתפים בדרכי התמודדות שלהם עם מצבים דומים.

תודה גם על האירוח החם ומאיר הפנים של כל הצוות.

תודה ולהתראות

רכזת אקדמית של בית הספר לחינוך

ומנהלת אקדמית של תכנית חותם

המכללה האקדמית בית ברל

תודה על יום סדנאות ביחידה לסימולציה!

בשם כל צוות מורי האולפנית, אני רוצה להודות לכם על יום מרתק שהתקיים במרכזכם אשר באוניברסיטת בר-אילן.

התחושה הראשונה נתנה את הטון לכל המפגש – אירוח חם ונעים. כאשר הייתה הקפדה על לוחות הזמנים, על סדר וארגון ודאגה לפרטים הקטנים ביותר. ההתייחסות לכל הפרטים בדיוק וברצינות נתנה תחושה למורים כי מכבדים אותם.

במהלך היום, הצוות נחשף לתכנים רלוונטיים הלקוחים מעולם השותף, ההתנסויות הועברו בצורה חווייתית ומקצועית. כמו-כן המשובים היו חשובים וגרמו לחשיבה מעמיקה באופן אישי ובאופן קבוצתי.

הצוות יצא נשכר מכלים ותובנות להמשך עשייה טובה ואפקטיבית יותר, בניהול קונפליקטים וגישור עליהם.

בתודה ובברכה,

מנהלת אולפנית הראל כפר סבא.

שלום רב,

הנדון: השתלמות מד"פים במרכז לסימולציה באוניברסיטת בר-אילן

אמש סגל המדריכים הפדגוגיים של מכללת ליפשיץ עבר השתלמות ביחידה לסימולציה.
מזה שנים רבות שאנו מקיימים השתלמות של מספר שעות 3-5 פעמים בשנה לסגל המד"פים.
מטרת המפגשים היא שיפור בעבודתו של המדריך הפדגוגי.

לאורך השנים עברנו פעילויות מסוגים שונים שכללו הפעלות, ניתוח אירועים וניתוח אירועים מצולמים.
עד הניסיון של אתמול בכל השתלמות הרגשתי ש"משהו חסר"!  המרכז לסימולציה לענ"ד הצליח לגעת באותו "חסר".

במהלך הסדנא שנמשכה כארבע שעות עסקנו בניתוח שלוש סיטואציות שאנו העלנו אותן.
הסימולציה – בניגוד להדרכה מצולמת בזמן אמת – עוסקת בליבון הבעיה, בניתוח הבעיה  אך מבלי הצורך של המתנסה להיכנס למקום של מגננה  - "הרי זה סתם משחק של כמה דקות".

אני משער שבהתאם לניתוח של אדוארד דה בונו, אנשים  מפתחים חשיבה באירועים שהם משמעותיים להם, די קרובים לעולמם אך לא חלק מעולמם. כאשר אדם נמצא בסיטואציה אמתית הוא "שבוי" – כאן במרכז לסימולציה הצלחנו לצאת מהשבי ולהרגיש בני חורין. בטוחני שמדריכים פדגוגיים,  מרכזי סדנאות סטאז' ובפועל עובדי חינוך, שיעברו תהליך במרכז לסימולציה ישפרו את עבודתם.

אנא העבירו ברכת ישר כוח לסגל המדריכים והשחקנים!

בתודה ובברכה,

מרכז ההדרכה הפדגוגית,