תוכנית נחשונים להוראה

בס"ד

תוכנית נחשונים להוראה

מרכז התוכנית: הרב ד"ר אהרן בוזגלו

תוכנית נחשונים להוראה הינה פרויקט משותף לבית הספר לחינוך, למשרד החינוך ולקרן והיחידה להכוונת חיילים משוחררים של משרד הביטחון.

מטרת התוכנית:

להכשיר צעירים בוגרי שירות צבאי משמעותי, בעלי ניסיון בהדרכה ובקצונה ובעלי מודעות לשליחות חינוכית וציונית, המעוניינים להשתלב בכוחות העתידיים של ההוראה במדינת ישראל ולקחת בה תפקידים מנהיגותיים. הסטודנטים שבתכונית הינם בעלי הישגים מצטיינים, הנבחרים לאחר עמידה בפני ועדת קבלה. ועדה זו  מעריכה את כישוריהם ואת יכולתם לתרום לחיזוק ההוראה והמנהיגות החינוכית במערכת החינוך.

במסגרת התוכנית הסטודנטים מוכשרים במהלך ארבע שנים ללימודי תואר ראשון, תואר שני ותעודת הוראה בחינוך במקצועות ההוראה מגוונים, הנדרשים למערכת החינוך.

במהלך תקופת הלימודים מקבלים הסטודנטים פטור מלא משכר לימוד באמצעות הלוואה מותנית.

במהלך הלימודים מוכשרים הסטודנטים ברמה האקדמית הגבוהה ביותר במחלקות האוניברסיטאיות ובכך מובטחת רמתם המקצועית ואיכותם כמורים מובילים לעתיד.  הסטודנטים אף זוכים ללווי אישי ולהעצמה קבוצתית בתחום המנהיגות בכלל והמנהיגות החינוכית בפרט במסגרת של קורסים ופעילויות ייחודיות רק להם. תלמידי נחשונים מורגשים ביותר בקמפוס והם פעילים נמרצים באגודת הסטודנטים ובהפעלת פרויקטים חברתיים ייחודיים. חלק לא מבוטל מן הסטודנטים זכו בהוקרה על הישגיהם הלימודים וחלקם אף נבחרו להיות מצטייני דיקאן ומצטייני רקטור במחלקות בהם הם לומדים.

מחזור א' של התוכנית יחל בשנת הלימודים תשע"ו להתנסות בעבודת הסטאז' במערכת החינוך. בידנו פניות רבות של מנהלי בתי ספר המצפים בקוצר רוח לקלוט את בוגרי התוכנית הייחודית.

אנו מקווים כי באמצעות תוכנית זו נצליח ליצור שדרת מנהיגות ייחודית, צעירה ומובילת חזון ודרך למערכת החינוך בישראל.

גלריית תמונות

יצירת קשר

הרב ד"ר אהרן בוזגלו – מרכז התוכנית abuzaglo@gmail.com

גב' ענת אמסלם- יועצת מנהלית לתוכנית נחשונים בתואר ראשון. טלפון- 03-5318469, דוא"ל - Anat.Waichman@mail.biu.ac.il.

גב' שרית עמיאל  מזכירת תואר ראשון  sarit.amiel@mail.biu.ac.il