מידע שימושי

השימוש בספריה מיועד לסטודנטים, למרצים ולעובדי בר-אילן. קוראי חוץ יכולים להנות מעיון במקום ומשירותי צילום.

כל שטח הספריה מרושת בתקשורת אל-חוטית.

כל מחשבי הספריה מצויידים בתכנות Office ובשניים מהם מותקנת תכנת  SPSS.

2 מחשבים בספריה מחוברים למקלדות בשפות עברית-אנגלית-ערבית

בספריה 2 מכונות צילום העובדות עם כרטיסי אשראי וכרטיסי "מפעיל", אותם ניתן לרכוש או להטעין במכשיר טעינה במקום.יש לנו גם 2 מדפסות המחוברות למחשבים, אחת מהן צבעונית. גם הן עובדות עם כרטיסי אשראי וכרטיסי "מפעיל". הדפסות נגישות גם דרך מכונות צילום. אפשר לשלוח הדפסה גם מטלפון סלולרי.

בספריה 2 חדרים נפרדים המיועדים לעבודה בקבוצות. באחד החדרים נמצא מחשב המתאים למשתמשים לקויי ראיה.

בכניסה לספריה נמצאת תיבה להחזרת ספרים, המיועדת לשעות כשהספריה סגורה.

ניתן לקבל הדרכה פרטנית מספרן בחיפוש חומר במאגרי מידע.  החיפוש כרוך בתשלום ויש לקבוע פגישה מראש. למשתמשי בר-אילן המחיר הוא 25 ש"ח לחצי שעת עבודה ולמשתמשי חוץ המחיר הוא 35 ש"ח לחצי שעה.

באתר מערך הספריות של האוניברסיטה מופיעות לומדות לשימוש במשאבי הספריה: הקטלוג הממוחשב, השאלת ספרים, איתור מאמרים וכו'

הספריה המרכזית מקיימת בתחילת כל שנה אקדמית הדרכות בשימוש במשאבי הספריה. ההדרכות ניתנות בבניין הספריה המרכזית, 401, בכיתת המחשבים בקומת הביניים. על מנת להרשם להדרכה יש להכנס לאתר של מדור הדרכה ויעץ.

בספריות האוניברסיטה קיימת מערכת אוטומטית להארכת ספרים, אולם על הסטודנטים מוטלת אחריות בלעדית לוודא דרך כרטיס הקורא שבקטלוג, שהספרים אכן הוארכו. על איחור בהחזרת ספרים יחול קנס אותו אפשר לשלם במזומן, בכרטיסי אשראי ובטלפון.

ספריות אוניברסיטת בר- אילן