תוכניות לימודים והוראה

תכניות לימודים והוראה

ראש המגמה: ד"ר טובה מיכלסקי

פרטים למגמת תכניות לימודים והוראה.

הלימודים בחוג מעוגנים בתפיסה אינטגרטיבית של רכישת ידע עיוני ומעשי בתחומי למידה, הוראה ותכניות לימודים: למידה בסביבות למידה חדשניות, למידה פרופסיונאלית, תכנון לימודים והוראת תחום הדעת. הלימודים מספקים בסיס אקדמי ופרקטי לעבודה במסגרות חינוכיות פורמאליות ובלתי פורמאליות. השאיפה היא להכשיר בוגרים שיקדמו את מקצועיותם בתחומי למידה, הוראה ואת העשייה החינוכית בתחומים אלה בארץ.

הבוגרים שלנו הם אנשי חינוך אחרים, הם משמעותיים יותר.

למי מיועדת התכנית?

אנשי חינוך בעלי ניסיון שרוצים להתקדם ולהתמקצע בתפקידים שונים:

• מורים/מחנכים המבקשים להתמחות בהוראה ובלמידה
  • מדריך פדגוגי- מטעם משרד החינוך
  • מנחה בפסגה- מטעם משרד החינוך
  • משרות פקוח- מטעם משרד החינוך
  • מפתחי תכניות לימודים- מט"ח אגף תכניות לימודים –משרד החינוך
  • רכז הערכה- בבית הספר
  • רכז השתלמות בית ספרית
  • רכזי מקצוע, תפוח ואשכול פיס בלימודי מדעים
  • רכז תכניות לימודים- רשות מקומית

מה הייחוד של המגמה?

א.פריסת הלימודים

1.מערכת השעות מאפשרת למעוניינים נוכחות פיזית באוניברסיטה רק יום אחד מרוכז במהלך שנת לימודים אחת ובשנה נוספת השתתפות רק קורסים מתוקשבים ללא נוכחות פיזית באוניברסיטה.

2.המערכת מאפשרת לשלב עבודה עם לימודים וכן מתאימה למורים בשנת שבתון.

3.מתקיימים שני מסלולים בלימודי התואר השני: מסלול עם תיזה ומסלול ללא תיזה.

4.הסטודנטים שלנו הם מקצועיים מהמובילים בתחום למידה, הוראה ותוכניות לימודים

ב.ההון האנושי

המרצים במגמה הם מקצועיים מהמובילים בתחום למידה, הוראה ותכניות לימודים.

המגמה שלנו היא בלב החינוך, אנחנו לומדים על כל מה שמתרחש סביב תוכניות לימודים, כלומר, הוראה ולמידה, ערכים, הישגים ותרבות כיתה ובית-ספר.

המגמה גם מכשירה מפתחי תוכניות לימודים, בעלי ידע וכלים לפיתוח ולהערכה של תכניות לימודים בית-ספריות ומערכתיות, וכן בניית השתלמויות מורים.

המרצים שלנו הם מומחים וחוקרים בתחום של תהליכי הוראה ולמידה עכשוויים, תיאוריות למידה, אסטרטגיות פדגוגיות ושיטות חדשות בהוראה וקוגניציה של הלמידה והלומדים.

במגמה לומדים שיטות מחקר וביצוע מחקרים בתוכניות לימודים בכל המקצועות הבית-ספרים ושל תוכניות לימודים ייחודיות.

התואר מתאים לכל מי שרוצה להיות מורה חכם יותר, לאלה שרוצים לקחת אחריות לפיתוח תוכניות לימודים ושיפור ההוראה והלמידה ברמת כיתה, בית-ספר ומערכת. התואר מתאים לאנשי חינוך שרוצים להיות מדריכים פדגוגיים בעתיד.

תוכנית הלימודים

תוכנית הלימודים במגמה מובנת ומתפרסת על פני שנה וחצי ברצף. על הסטודנטים ללמוד תוכנית לימודים מלאה ולעמוד בכל חובות הלימוד בכל אחת משנות הלימוד ברצף.

בשנה א' קורסי המגמה נלמדים בסמסטרים: א' + ב' + קיץ.

בסמסטרים א'+ב' הקורסים נלמדים ביום לימודים מרוכז, יום שני משעה 20:00-08:00.

בשנה ב' קורסי המגמה נלמדים רק בסמסטר א' באופן מתוקשב בלבד.

בנוסף, מחוייבים הסטודנטים בדרישות לימודי יסוד ביהדות ואנגלית כמפורט באתר הוועדה לתואר שני  http://graduate-school.biu.ac.il/takanon.

מסלול הלימודים

מסלול  א': תואר שני עם תיזה

המסלול מיועד לסטודנטים המעוניינים בקבלת תואר שני (MA) הכולל כתיבת עבודת מחקר (תיזה) כחלק מתכנית הלימודים. הלימודים כוללים רכישת יידע תיאורטי ומיומנויות מקצועיות לצד פיתוח אקדמי ומחקרי. הלימודים בתכנית נועדו לאפשר השתלבות בעבודה לצד המשך לימודים אקדמיים בכלל ולימודים לקראת קבלת תואר ד"ר בפרט.

הלימודים העיוניים במסלול זה הינם בהיקף של 18 שעות שנתיות המתפרסות על פני יום מרוכז בשבוע לאורך שנתיים ברצף. לאחר סיום הלימודים העיוניים ניתנת לסטודנטים שנה עוקבת נוספת (שלישית) להגיש את עבודת המחקר (תיזה).

לתוכנית הלימודים תשע"ח  שנה א'  - לחץ כאן

לתוכנית הלימודים תשע"ח  שנה ב'  - לחץ כאן

מסלול  ב': תואר שני ללא תיזה

המסלול מיועד לסטודנטים המעוניינים בקבלת תואר שני (MA) ללא כתיבת עבודת מחקר (תיזה). הלימודים כוללים רכישת יידע תיאורטי ומיומנויות מקצועיות, והשתתפות בקורסי מחקר לצד הרחבה בתחום המגמה. סטודנטים הלומדים מסלול זה נדרשים לעמוד בבחינת גמר על חומר שיקבע על ידי הוועדה לתואר שני של בית הספר לחינוך.

הלימודים העיוניים במסלול זה הינם בהיקף של 22 שעות שנתיות המתפרסות על פני יום מרוכז בשבוע לאורך שנתיים ברצף.

לתוכנית הלימודים תשע"ח  שנה א'  - לחץ כאן

לתוכנית הלימודים תשע"ח  שנה ב'  - לחץ כאן

תנאי קבלה

תינתן עדיפות לסטודנטים בוגרי תואר ראשון בחינוך או במקצועות אחרים בעלי התנסות חינוכית בממוצע ציונים 82 ומעלה. על המועמדים להיות אנשי חינוך ו/או הוראה ו/או פיקוד העוסקים בחינוך: הוראה / הדרכה / עבודה חינוכית (בקשות חריגות יידונו במקרים מיוחדים).

אופן הרישום

1.   רישום מקוון ללימודי תואר שני – לחץ כאן

2. לאחר הרישום המקוון יש לשלוח מסמכים של תואר ראשון/ת.הוראה מקוריים (עם חותמת וחתימה)  לכתובת: הוועדה לתואר שני, ביה"ס ללימודים מתקדמים, אוניברסיטת בר אילן, רמת גן  5290000.

ניתן להגיע למדור שמ"ע (בנין 605) בין השעות 08-18 ולהגיש את המסמכים הנ"ל באופן פרונטלי.

3. יש לשלוח 2 המלצות (ניתן להוריד כאן: המלצה אקדמית, המלצת מעסיק). כדאי שאחת מההמלצות תהיה ממרצה בקורס אקדמי (עדיפות לסמינריון) והמלצה נוספת מגורם מקצועי. ההמלצות יישלחו ע"י הממליצים בלבד. (ניתן לשלוח 2 טפסי המלצת מעסיק ללא המלצה אקדמית וכן להפך).

4. מלבד ההמלצות יש למלא בקפדנות ולשלוח שאלון אישי (ניתן להוריד כאן).

4. שליחת קו"ח.

את המסמכים הנ"ל ניתן לשלוח במייל (toar2edu@biu.ac.il) או בפקס (03-7384123) או בדואר לכתובת: ביה"ס לחינוך – תואר שני - המגמה לתוכניות לימודים והוראה, אוניברסיטת בר אילן, רמת גן 5290000.

לפרטים נוספים ניתן לפנות למזכירת המגמה - גב' אביגיל ארז

מייל:   Avigail.Erez@biu.ac.il

פקס: 03-7384123

מענה טלפוני: 03-5318456 שלוחה 3

בין הימים א'-ה'  בין השעות  12:00-13:00 , 09:00-10:00

קבלת קהל: בנין חינוך 905, קומה ג', חדר 305

בימים א', ב', ד', ה'  בין השעות 10:00-12:00 (יום ג' אין קבלת קהל).

סגל אקדמי

שם דרגה/תפקיד
ד"ר אלפסי מרים מורה ג'
ד"ר דבש יהונתן עמית הוראה ב'
פרופ' הולצר אלי פרופסור חבר, ראש הקתדרא ע"ש הרב ד"ר דוד אוקס, להוראת מקצועות החודש וראש המכון לחקר החינוך הדתי וקידומו ע"ש אליעזר שטרן.
ד"ר חלמיש ורד מרצה
ד"ר מיכלסקי טובה מרצה בכירה וראשת מגמה תוכניות לימודים והוראה